Почетна / Фудбал / Супер лига

ЖУРНАЛ САЗНАЈЕ: Поднета пријава против Новице и Станислава Тончева - ВАР соба у директном преносу слушала свађу из судијске свлачионице

Директор Супер лиге поднео дисциплинску пријаву против Новице и Станислава Тончева због инцидента у полувремену утакмице у Сурдулици
ФОТО: Н. Неговановић

Радник је у среду победио екипу ТСЦ-а 2:1 (1:0) у одложеној утакмици 10. кола, али, сусрет у Сурдулици имаће и треће полувреме пред дисциплинским органима Фудбалског савеза Србије због блиског сусрета чланова руководства домаћина са арбитрима!

Директор такмичења у Суперлиги Александар Пивић, на основу извештаја арбитара, поднео је јуче дисциплинску пријаву против Новице Тончева, председника Региона Источна Србија и члана Извршног одбора ФСС, као и против Станислава Тончева, председника Радника, због уласка у судијску свлачионицу у полувремену утакмице.

Пуно посла имао је Дејан Трифковић на утакмици у Сурдулици, у првом полувремену посебно. У 23. минуту Урош Миловановић је неопрезно, с две ноге стартовао на Сашу Томановића.

Бунили су се и домаћи и гостујући фудбалери, тражили ВАР, а кад су се страсти смириле, Трифковић је показао жути, затим и црвени картон Миловановићу.

Стекао се утисак да је играч ТСЦ-а такође неопрезним уласком у дуел сносио одговорност за сопствену повреду, али старт с две ноге фудбалера Радника имао је дефинитивно пресудну улогу у процени судије.

Да је показао директан црвени картон, по правилима коришћења ВАР технологије гледао би и снимак старта. Како се ВАР соба не оглашава приликом изрицања опомене жутим картоном, изостале су и консултације. То је уједно био и увод у оно што се касније дешавало.

Наиме по завршетку првог полувремена, судија из ВАР собе Момчило Марковић успоставио је везу са арбитром Дејаном Трифковићем и рекао му да је исправно поступио приликом изрицања опомена, а у истом тренутку у судијску свлачионицу ушли су Станислав Тончев, председник Радника и његов отац Новица Тончев, председник Региона Источна Србија и члан ИО ФСС.

Њихову расправу са арбитром слушали су и сви који су у том тренутку били у ВАР соби у Старој Пазови јер су имали отворену везу са главним судијом Дејаном Трифковићем.

Судије су извештај са утакмице доставили Дејану Филиповићу, председнику Судијске комисије и Александру Пивићу, директору такмичења и детаљно описале све што се дешавало у Сурдулици, а пошто се комплетна комуникација са ВАР собом снима, дисциплинским органима ФСС прослеђен је и аудио снимак из Старе Пазове.

Улажење у судијску свлачионицу третира се као тежак прекршај и запрећена казна је од шест месеци до две године искључења из фудбала.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

toncevijada
Koliko bre, ima ovih tonceva?
Kjuban
A šta ste se rastrčali - Nikad sankcionisano!
Kažem
Sankcionisan je OFK (takoreći gašenjem) jer se rastrčao protiv svetinje!
dare
Sumnjam::./
dare
Sumnjam...
dare
Sumnjam..../

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.