Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: Пет промена нису крај

На ветрометини је Славољуб Ђорђевић, чија Војводина не само да не блиста, већ је далеко од свог нивоа, што има много везе и са одлуком руководства Новосађана да се одрекну неколицине искусних играча из претходног шампионата
ФОТО: ФК Војводина

ПИШЕ: Златибор Репић

У првих седам кола суперлигашког каравана смењена су тројица, а после осме рунде још два тренера. После Бранка Жигића из Пролетера, чија је мисија на Сланој бари завршена након четвртог кола и Душана Ђорђевића, отпуштеног из Чукаричког недељу дана касније, Александра Станковића после седмог меча, јуче су отказе добили Милан Милановић у Новом Пазару и Игор Бонџулић у Раднику.

Цех за незадовољавајуће резултате први плаћају тренери и због тога су одлуке челника клубова из града крај Јошанице и Сурдулице очекиване. Кулминација лоше форме играча у плавим дресовима из различитих делова Србије догодила се минулог викенда. Нови Пазар је лако поклекао на гостовању Колубари, дебитанту у елити, док је Радник после Спартака код куће изгубио и од Напретка у Крушевцу.

Нема сумње да се на Жигићу, Ђорђевићу, Милановићу, Станковићу и Бонџулићу неће завршити. Као што стара изрека изговорена од тих истих стручњака каже, постоје тренери који су смењени и који ће бити смењени.

На ветрометини је Славољуб Ђорђевић, чија Војводина не само да не блиста, већ је далеко од свог нивоа, што има много везе и са одлуком руководства Новосађана да се одрекну неколицине искусних играча из претходног шампионата.

Од тимова са негативним резултатима још се држи Иван Стефановић на клупи Младости, али зна се да конце у Лучанима вуче Ненад Миловановић, алфа и омега клуба, званично спортски директор.

Постоје и позитивни примери ове сезоне. Милан Ђуричић је више него надоградио оно што је пролетос урадио у Напретку, па су Крушевљани сад на четвртом месту. Дејан Ђурђевић одлично води Лазаревчане, брзо се снашао у родном месту.

Владимир Буач се одавно одомаћио у Спартаку, док Младен Крстајић води тим ТСЦ-а боље него у другом делу прошле сезоне. Жарко Лазетић не бриљира са Металцем као лане, али важан је чинилац пројекта клуба за будућност.

Дејан Станковић и Александар Станојевић већ су направили толико тога доброг у Звезди и Партизану да су сигурни бар до краја сезоне, односно њихов статус више зависи од њихове него од воље клупских челника.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Nikakva igra. Otišlo je dosta igrača al su došli svi po Đorđevićevoj želji Stevanović Busnić Cucin Bastajić Kopitović i jedino je Stevanović pravi oni drugi ni p od pojačanja. Bolje da m igraju mladi od starta 18 g Miletić pa Novevski koji ima 19 g i bio je vrlo dobar pa ga je stavio na klupu. Gde je Bogdanović kog je vodio na pripreme a ima 19 g i ugovor do 2023 i Nemanja Ivanović vršnjaka koji je prošle g sa 17 golova i 15 asistencija bio najbolji igrač omladinske lige takođe profesionalci pa Martinkevič 19g. To su sve centarfor različitog tipa a on sa Dunđerski traži napadača tri meseca. I njih ima slobodnih. Al i Mbapea da dovede sa ovom zastarelim igrom bi bili isti. Ima trenera od Zagorčića do Miodrag Kosanović koji su slobodni i znalci a naši Vojvodinaši. I kod njih ne igraju kvazi menadžerski igrači bez obzira jel imaju 17 il 37 g već samo najbolji. A ovi mlađi su svi omladinski i mladi reprezentativci i sigurno bolji od novajlija samo im treba dati od starta njih 7 da igraju
Delija
Samo je Stevanović dosao ostali ne... Za ostalo nema para.... Plus rovarenje raznih struja i ostalo e to je istina... Slezem se sa profesorom toliko...
PROFESOR
Na žalost Vojvodini više niko ne može pomoći, potpuni raspad sistema, Djordjević nije kriv, ima ekipu za drugu ligu i to je tužna istina. Ne pomaže tu ni Arsen Venger.
Koj Moj
Uvek volim da pročitam vaše tekstove u KORNERU. Vidim da ste afirmativno pisali o sedmorici trenera iz SLS, Milanu Đuričiću, Dejanu Đurđeviću, Vladimiru Buaču, Mladenu Krstajiću, Žarku Lazetiću, Dejanu Stankoviću i Aleksandru Stanojeviću. Sve je tačno što ste naveli o njima, ali je takođe tačno i to da ni jedna ekipa od navedenih trenera ne igra po evropskim standardima, tj. brzo, sa puno energije, čvrsto do granice grubosti, sa brzom tranzicijom i sa presingom na zadnju liniju protivnika! Možda je pozicija zadnjeg veznog najvažnija u savremenom fudbalu, a jedan moderan zadnji vezni mora biti brz, solidan tehničar i da brzo prenosi loptu preko centra na protivničku polovinu! Ja takvog zadnjeg veznog još nisam upoznao u našem fudbalu! Zato smo tu gde jesmo!
fkv
ceka se realizacija poslednjeg transfera tj napadaca.. al po izjavi na kraju konferencije, ni on sam ne veruje u to. i ako se desi, opet ce biti neki odbaceni pojedinac koji ce samo zauzimati jos jedno mesto u timu.
Voša
Mislim da bi bilo dobro da već danas gospodin sa slike bude bivši!
Ne lupajte
Đorđević je odličan trener! Nažalost došao je u raspali klub, kome ni Murinjo ni Klop ni Anćeloti ni Gvardioala ne bi pomogli da dođu u kvartretu!
Vosa Sve
Slazem se!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.