Почетна / Фудбал / Супер лига

Асано у Бохуму, Партизан се сад узда у адвокате!

– Радујем се поновном игрању на позорници Бундеслиге – истакао популарни Јагуар обавезавши се на трогодишњу верност плаво-белима из Вестфалије
ФОТО: Твитер

Такума Асано, најбољи стрелац Партизана у прошлој сезони, потписао је трогодишњи уговор са Бохумом, новим чланом Бундеслиге!

Подсетимо, Јапанац је иницирао „земљотрес” за првомајске и васкршње празнике кад је, незадовољан неисплаћеним зарадама, без упозорења и само дан после гостовања Парног ваљка Пролетеру у Новом Саду, побегао из Хумске, обелоданивши разлоге незапамћеног потеза на друштвеним мрежама из родне груде, тек тад укљученог телефона?!

И, само дан пошто је Милош Вазура, генерални директор српског вицепрвака, поновио да ће случај „Асано” да добије епилог на суду, у међувремену – упознавши јавност да је неколико заинтересованих послодаваца, пошто би им Партизан предочио документацију, одустајало од ангажмана репрезентативца Земље излазећег сунца.

Али... „Конићива (здраво), Јагуар!” – узвиком добродошлице дочекао је, користећи му надимак, јуче Бохум, како написаше, петог Јапанца у историји, уз наду да ће у Вестфалији да остави чак дубљи траг него земљаци му Шинђи Оно, Чонг Тесе, Такаши Инуи и Јусуке Тасака.

„Провукавши” кроз текст „начичкан” подацима из Такумине каријере да је „у мају 2021. раскинуо уговор са Партизаном, због чега за Бохум може да потпише као слободан играч?!”

- Одушевљени смо што је Такума Асано изабрао Бохум. Има велико међународно искуство, познаје добро Бундеслигу и немачки фудбал. Флексибилан је играч, покрива више позиција у нападу и опасан је по гол. После обавеза у репрезентацији  дали смо му слободне дане, па ће екипи да се прикључи почетком јула – открио је Себастијан Шиндцилорц, спортски директор плаво-белих.

Дакле, крилни нападач родом из округа Мие одлучио се за „кам-бек” у Немачку, уз напомену – као позајмљен играч Арсенала носио је дресове Штутгарта (2016-2018) и Хановера (2018/19).

- Задовољан сам што могу да објавим да сам прешао у Бохум. Радујем се поновном игрању на позорници Бундеслиге. Наставићу да дајем све од себе како бих напредовао – кратко је поручио Асано на Инстаграму, погледа, кроз цилиндар наочара, у прелепу природу испред породичног ресторана у матици.

Уз податак да за повратника у немачку елиту играју двојица некадашњих младих репрезентативаца Србије, Ерхан Машовић и Милош Пантовић, преостаје нам да закључимо: скандал је овим добио само нову запету...

Партизан се сад узда у Суд за спортску арбитражу у Женеви и адвокате – Зорана Дамјановића и швајцарског партнера једног од наших најверзиранијих стручњака из области спортског права.

Изгуби ли процес, Парни ваљак мораће Асану да „кешира” све плате до истека уговора (јун 2022), уз напомену – већ је „кратак” за планиран новац од трансфера.

У супротном, Такуми прети суспензија – известан период без фудбала. Подсетимо, црно-бели су клубу – новом послодавцу Јапанца запретили и финансијском одштетом, средином маја помињало се - „тешком” шест милиона евра.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.