Почетна / Фудбал / Супер лига

Терзић се нада почетку нових односа Звезде и Партизана

Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је данас да се нада да ће почети нови односи са Партизаном, са којим, како је навео, црвено-бели морају да преузму више одговорности у вези са стратешким темама, а у циљу бољег и здравијег фудбала у Србији
ФОТО: М. Рашић

Свесни смо одговорности коју имамо као два највећа клуба у Србији и морамо преузети више одговорности за стратешке теме које има српски фудбал и које се тичу и Звезде и Партизана али и свих других клубова Супер лиге. Успоставили смо комуникацију са руководством Партизана и договорили да се виђамо једном месечно јер имамо исте проблеме који нас оптерећују, а морамо их решавати ако желимо бољи и здравији фудбал – рекао је Терзић наводи се у саопштењу.

Звезда и Партизан су у понедељак увече издали заједничко саопштење у коме су навели да су усагласили ставове око бројних тема важним за развој фудбала у Србији.

Терзић је подсетио на лоше односе „вечитих” ривала у прошлости, а којима су, како је навео „профитирали људи који су заузели значајне функције у српском фудбалу".

Било је много сукоба међу нама у протеклом периоду и требало би сви да прихватимо сопствену кривицу за такве односе. У том неразумевању и несугласицама између Звезде и Партизана профитирали су људи који су заузели значајне функције и одлучивали и о нашим судбинама. Недопустиво је да Црвена звезда и Партизан буду искључени из процеса одлучивања о стратешким стварима српског фудбала, да се одлуке доносе без јавне расправе и да се не чује глас клубова – навео је Терзић.

Он је рекао да Звезда и Партизан желе од септембра изборе на свим нивоима у Фудбалском савезу Србије, да се Статут ФСС врати на период од 2016, као и да се раздвоје Супер лига и Прва лига.

Такође, београдски „вечити” ривали желе да се сви клубови Супер лиге врате у Извршни одбор заједнице Супер лиге, да се окупљају једном месечно, као и да се успоставе критеријуми за расподелу новца од телевизијских права, у складу са европском праксом.

Генерални дирктор црвено-белих рекао је да је жеља да „ФСС не рекетира клубове кроз наплату три одсто од трансфера”, али и да администрација ФСС не троши новац клубова без контроле.

Надамо се да је јучерашњи састанак почетак неких нових односа за напредак и развој српског фудбала – навео је Терзић.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bolje da cuti
Kada prica samo odaje naredne korake iz "duhovnih" planova...
ljubo
da nadas se da ce rukovodstvo partizana uspeti da zaustavi skandiranje tvom vodji,da ne dizu halabuku kad narednih 5 godina budete namestali prvenstvo,da kad bude sporna situacija i rad bas ne bude tad tehnicki ispravan da se ovi ne bune ,da kad im ti kazes da ti oni ne odgovore.itd.
Vinko
Otisao Dr Vuletic i sad Dr Terzic moze da se grli sa Mega Vazurom i Tompus Vuceticem do mile volje.
PENZIONER
o kojim novim odnosima nam prica-saopstava...covek sa crvene poternice ?! dok je sadasnjih ljudi u zvezdi i oko zvezde sa ljudima u partizanu i po ostalim klubovima i savezima... DOGOVORI-ODNOSI SU UVEK U KORIST DRZAVNOG PROJEKTA zvezda a na stetu celokupnog srpskog sporta i naravno fudbala. terzicu, svako normalan zna i razume da: idu izbori pa IM talasanje na tribinama po pasnjacima nije potrebno. terzicu, bajata ti je izjava-saopstenje, stanoje nas jos juce obavesti o dogovoru i NJEGOVOM zadovoljstvu da ce partizan uzeti (1) jedan trofej (kup). MANIPULATI, PREVARANTI I PROFITERI ( sportska mafijo) kad vam ledja vidimo...bez vas sadasnjih...ODNOSI na svim poljima...pa i sportskom ce biti normalni-najbolji.
Zuca
Ako smo prodali fabrike vode, cementare, pivare, fabrike duvana,i sve ostalo zasto ne i Zvezdu i Partizan ...ionako obican narod nema nikakvu korist od njih.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.