Почетна / Фудбал / Супер лига

Сикимић појачао управу Чукаричког

Упоредо са јачањем играчког кадра, клуб са Бановог брда ради на унапређењу и стручног
ФОТО: ФК Чукарички

На место координатора Омладинске школе постављен је Милован Сикимић. После богате играчке каријере, у којој је између осталог играо и за Партизан, као и француске тимове Генгамп и Стразбур, Сикимић је радио у Фудбалском савезу Србије, а нови ангажман добио је на Бановом брду.

- Захвалан сам председнику клуба Драгану Обрадовићу и директору Владимиру Матијашевићу, што су ме довели у клуб. Дуго се познајем и са садашњим техничким директором Гораном Гркинићем, већ сарађивали смо у Фудбалском савезу Србије, где сам такође радио и са Матијашевићем. Имали смо добру сарадњу, одлично се разумемо, сигуран сам да ће тако бити и у Чукаричком – истакао је Милован Сикимић.

Иако је тек званично стигао на Баново брдо, нови координатор школе Чукаричког имао је само речи хвале за комплетну организацију Чукаричког.

- Клуб је веома добро организован, зна се хијерархија, која мора да се поштује, то је најбитније у сваком колективу. У овом систему постоје добре ствари и онај ко је дошао не сме да руши то што ваља. Ту сам да помогнем својим искуством, пре свега играчким, да препознамо момке који могу да буду ослонац првог тима у будућности.

Сикимић је играчку каријеру завршио у Француској 2016. године, али је одмах потом наставио да ради у фудбалу.

- По завршетку каријере, био сам најпре у родном Смедереву, такође на позицији координатора Омладинске школе, био сам и помоћник у првом тиму. Тренутно сам у Фудбалском савезу Србије у Инструкторској служби, уједно сам и помоћник у селекцији до 20 година Александру Рогићу.

Током рада у ФСС, Сикимић се често сусретао са најталентованијим момцима екипе са Бановог брда.

- У свакој националној селекцији има доста играча из Чукаричког, то најбоље говори о досадашњем раду клуба, надам се да ћемо наставити ту праксу. Овде смо сви на задатку да направимо оно што клуб од нас захтева, а то су играчи за први тим.

Директор клуба Владимир Матијашевић је недавно обелоданио да ће Чукарички потписати уговор о сарадњи са БАСК-ом, у које би требало да шаље најталентованије дечаке који куцају на врата првог тима бело-црних.

- Клуб као што је Чукарички требало би да има свој развојни тим, наравно уз дужно поштовање БАСК-а који треба да гледа и своје интересе. Значила би та сарадња и организованом клубу као што је наш, пре свега за играче који прерасту омладински фудбал, а не могу одмах да заиграју за први тим – закључио је Сикимић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.