Почетна / Фудбал / Супер лига

Челзи направио потенцијално велики проблем Звезди

Два су разлога зашто су шансе Црвене звезде за каснији почетак квалификација реалне. Први је чињеница да се Челзи тренутно налази на четвртом месту у енглеском првенству са три бода више од Вест Хема и пет од Тотенхема
ФОТО: ЕПА/Нил Хал

Да је Реал Мадрид прошао у финале за титулу првака Европе, печатирао би се старт Црвене звезде од другог кола квалификација за наредно издање Лиге шампиона.

Пласман Челзија у меч за трофеј оставља и неизвесност, јер уколико Плавци тријумфују над Манчестер ситијем у истанбулском мечу, а не заврше међу прва четири у Премијер лиги Енглеске, српски клуб би стартовао од прве рунде.

Два су разлога зашто су шансе Црвене звезде за каснији почетак квалификација реалне. Први је чињеница да се Челзи тренутно налази на четвртом месту у енглеском првенству са три бода више од Вест Хема и пет од Тотенхема.

Други је податак да је Манчестер сити фаворит у истанбулском финалу, несумњиво има квалитетнији тим, али то не мора ништа да значи у 90 минута одлуке.

До краја премијерлигашке трке остала су четири кола, а Челзи има баш тежак распоред и то је нада Вест Хема да може да прескочи Плавце на табели.

Тухелов тим ће у следећем колу гостовати Манчестер ситију, па га чека дуел са Арсеналом. У претпоследњој рунди је меч са тренутно трећепласираним Лестером на Стамфорд бриџу, а за крај је гостовање Астон Вили у Бирмингему.

Кад се све сагледа, реалније је да Црвена звезда крене од другог кола. Ако тако буде, прву утакмицу играће 20. или 21. јула. Жреб је 16. јуна. Уколико се догоди да мора да крене од прве рунде, премијерни меч би био 14 дана раније.

Потенцијални противници Црвене звезде у другом колу квалификација за Лигу шампиона су: Ференцварош (Мађарска), Шкендија (Северна Македонија), Слован (Словачка), Олимпија (Словенија), Динамо (Грузија), Жалгирис (Литванија), Флора (Естонија), Каират (Казахстан), Будућност (Црна Гора), Омонија (Кипар).

Црвена звезда ће бити носилац и у трећем колу квалификација, где би могла да се састане са Лудогорецом (Бугарска), Карабагом (Азербејџан), Малмеом (Шведска), Клужом (Румунија), Легијом (Пољска) и Шерифом (Молдавија).

Уколико стигне до плеј-оф фазе, Црвена звезда ће бити међу неповлашћенима на жребу и по тренутној пројекцији могла би да игра против Салцбурга (Аустрија), Динама (Хрватска), Славије (Чешка) и Олимпијакоса (Грчка).

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mecava
Neka nalete i neka ispadnu, sve ove godine navijam, troši pare i zmurim na to što nameštaju. Ova utakmica sa FC Rad je bila posljednja koju sam gledao, jos kad sam čuo da mala debilcine Danilo drži klub sve mi je bilo jasno.
RedStar91
Dakle vec u drugom kolu Zvezda moze da naleti na 3 kluba osvajaca evropskih trofeja:Ferencvaros,Slovan Bratislava i Dinamo Tbilisi-sve klubovi koji u svojim zemljama predstavljaju veličine.. U trecem kolu: Malme( takodje osvajac evropskog trofeja),Kluz,Legija Ludogorec-takodje teski protivnici.Mislim da je realan domet nasih klubova Liga Evrope i Liga konferencije dok za ulazak u Ligu sampiona treba uz kvalitet i dosta srece. Nadam se da ce se Zvezda ipak probiti u LŠ i da ce napraviti dobre rezultate. Dinamo je gubio u LŠ po svih sest u grupi, primao je 5,6 pa cak i 7 golova po utakmici ali je sada stabilan za sva Evropska takmicenja. To je proces koji mora da se prodje. Siguran sam da ce i Zvezda ako udje u LŠ napraviti dobre rezultate jer je kao klub i tim sazrela,videlo se to ove godine i u grupnoj fazi a pogotovo protiv Milana,gde je Zvezda bila u najmanju ruku ravnopravna. Sto je Miloje zapoceo,Deki i njegov strucni stab(Miloševic,Italijani)su nadogradili. Jos samo publika fali..
JA
U bre sve "jaki" bivsi osvajaci trofeja ne zna se ko je jaci, a medju njima i zvezda. Taman toliko jaki da popiju sestarde od svakog boljeg kluba u Evropi.
redstarovac=petokrakas
Jeste sport, ali ne i za vas! To "sportsko" ste odavno izgubili...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.