Почетна / Фудбал / Супер лига

Суперлига Србије против европске Суперлиге: Резултат не смемо заменити новцем

Поводом одлуке групе богатих европских клубова да формирају затворено такмичење под називом Суперлига Европе, без надзора УЕФА или ФИФА, Заједница фудбалских клубова Супер лиге и Прве лиге Србије саопштила је да у потпуности подржава став УЕФА, Фудбалског савеза Србије и удружења Европских лига (ЕЛ)

"Пројекти који се заснивају искључиво на материјалном интересу немају за циљ унапређење фудбалске игре, око које смо сви окупљени, већ уништавање свега што представља суштину спорта. Више него икад, потребна је солидарност и успостављање такмичарског баланса меду клубовима, који це смањити ионако већ велику разлику између „малих и великих“ или „богатих и сиромашних“, док се оваквим поступцима тај јаз још више продубљује", наводи се на сајту такмичења.

Институционално залагање и решавање проблема уз поштовање свих фер-плеј и спортских принципа одавно је утемељено у вредностима функционисања фудбалских организација и као такво једино исправно мора и остати, сматрају у Заједници.

"Фудбалска игра не трпи поделе и задатак свих нас је да такве принципе очувамо и радимо на успостављању што већег баланса у свим такмичењима, као што то чине сви чланови наше фудбалске породице. Остварени спортски резултат, као једино мерило успеха, не сме бити замењен новцем. Жеље појединаца да богате учине још богатијим не могу заменити солидарност и заједништво међу члановима највеће спортске породице на свету", закључује се у саопштењу.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Ti se nbg mare pokrij arkanovim ušima i kog briga za vas nbg šrafcogere
007
Pa taj srbijagas je prvo državno preduzeće koje je sponzor Vojvodini od 90 posle 28 godina a nastalo je od Naftagasa čije je sedište i resursi u AP Vojvodini pa je Vojvodina čim se oporavi czipovcima trn u oku i kad KUP osvoji kamoli da se drzne da osvoji Titulu ko 95 kad je arkan pretio rukovodstvu Vojvodine da posle jesenje Titule ne smeju da osvoje Prvenstvo već njegova ceze. Jel takvi treba da vode društvo i da siluju ostale
@007
Pa takvi kao što je nekad bio Arkan i nameštao za Zvezdu, i danas vode fudbal i opet nameštaju za Zvezdu! Tako da treba što pre da izbaciš Partizan iz svojih negativnih komentara.
Dusan Dzigurski
Bas tako, ja sam iz Novog Sada i ovde vise niko ni ne prati Vojvodinu, tu i tamo neki zanesenjak, ostali su davno digli ruke.
Прикажи још одговора
vrg
e ako je superliga srbije protiv, onda ovi budzovani mogu da se raspustaju
Žere
Sad imamo 20 miliona evra bez kredita.
Žere
Zvezda.
Želje
Kooo?
Želje
Hoćemo privatizaciju Zvezde. Zvezda košta 50 miliona evra bez duga od 30 miliona evra, koji će da država vrati od tih para.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.