Почетна / Фудбал / Супер лига

Станојевић: Честитам Звезди на титули, то је сада реалност

Звезда је победила Партизан са 1:0 у 30. колу Супер лиге Србије и приближила се титули
ФОТО: М. Спасојевић

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је да пораз од Црвене звезде значи да је "вечити" ривал готово сигурно освојио титулу и честитао му је на њој.

- Честитам Звезди на победи и освојеној титули што је реалност у овом тренутку. Готово сигурно су освојили титулу и честитам им на томе - рекао је Станојевић новинарима после утакмице на стадиону "Рајко Митић".

Звезда је победила Партизан са 1:0 у 30. колу Супер лиге Србије и приближила се титули.

Партизан за водећом на табели Звездом осам кола пре краја заостаје 12 бодова.

Станојевић је упитан који ће бити мотив Партизану до краја сезоне, с обзиром на то да је честитао Звезди на титули.

- Имамо обавезу према нашим навијачима, ми смо Партизан и морамо да се доказујемо сваку утакмицу. Играч који обуче дрес Партизана да не буде мотивисан, то је немогуће, апсурд. Знамо шта нам је потребно да у будућности будемо бољи, да се издигнемо. Били смо добри овај период иза нас, данас егал, у неким тренуцима и доста бољи. Немам шта да замерам. Идемо даље и гледамо у ком правцу можемо да се развијамо.

Када је реч о самом "вечитом" дербију, он је рекао да је Партизан био добар у већем делу утакмице.

- Били смо добри већи део сусрета, поготово прво полувреме, жао ми је што у том периоду нисмо дали гол. Друго је Звезда ушла за нијансу боље, била опаснија, али није претила, али нисмо ни ми. Десио се прекид, дали су гол и то је то - навео је тренер Партизана.

Станојевић је у првом полувремену имао "чарке" са колегом из Звезде Дејаном Станковићем, за шта су га питали новинари.

- Чарке су нормалне. Никад се не обраћам противничком тренеру, то је мој манир. Обратио ми се из неког разлога. Поштујем га као фудбалску легенду и сада доброг тренера. Све је било нормално, у духу борбе, без икаквог разлога и потребе.

Када је реч о протестима према судији, Станојевић је рекао да не жели томе да даје на значају.

- Има ситуација где не морате да свирате пенал ван 16 да би неко рекао да вас је оштетио или не. Неукусно је тражити изговоре на минус 12 и нећу их тражити. Реације су биле због неких фаулова који много значе у данашњем фудбалу.

Упитан да ли жели Звезду за ривала у полуфиналу Купа Србије, Станојевић је истакао да му је свеједно када се жели трофеј у том такмичењу.

Коментари26
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

stanoje, stanoje...
Pa titula im je bila realnost i pre pocetka sezone, ali na moras sada da se krijes iza toga, pa si kao neki dzentlmen. Ono sto je osnovno, ti si ovu utakmicu igubio. Dobra postavka igre u prvom poluvremenu nije ti donela rezultat jer si igraca koji je mogao da materijalizuje one presecene lopte (Sumu) ostavio na klupi. Nijedan pas nismo dobili iz tih lopti kako valja. Kako su oni napravili dobre izmene, tako si ti sa tim izmenama pukao. L.Markovic je blagi uzas, Jojic kao blagi rekreativac, a Sumu si uvao na 0:1 i on je bio previse nervozan, a ipak dva dobra pasa i ona sansa steta sto nisu dali rezultata, ali valjda si shvatio da on mora da ugra. A valjda si i shvatio sa kakvim sudjenjem su se susretali tvoji prthodnici, mada si ti kada si dosao rekao kako Partizan ima dobro sudjenje, da ne pominjem ono njihovo siledzijsko ponasanje pored aut-linije, koje niko da spomene...Steta je sto ovo nismo dobili pa da im zagorcamo, ali ako se opametis, mozda im naplatimo u Kupu...mozda...
Marko
Poraz svakog boli mogucnost je vec nesto drugo...
Marko
Stankovic rece pobeda sa jednim golom donosi tri boda kao da ste pobedili i sa tri gola razlike i ostvarilo se po njegovom izjavom...
Peta Zvezdiina Zvezda golcina pravo iz kornera
Srecno i tebi u igii Konferencije.
Gledićanac
Realnost jeste Zvezda je bolja ekipa ako može da se meri van terena na terenu je Partizan bolja ekipa u svakom smislu to se videlo u prvom poluvremenu u drugom je krivac Aleksandar Stanojević izveo je Jovića i tako razbio svoj tim u param parčad uveo je zbunjenog, rasejanog i nezainteresovanog Markovića i tako ubio prvo Obradovića ,Asaana pogubio i poremetio ,Holendera odsekao od igre opteretio Šćekića i Zdjelara ,Suma je ostao sam i ratovao koliko je mogao a Jojić i Marković umesto da donesu osveženje u igri oni igraju sve sem fudbala ,pogledaj te malo bolje i videćete da sam upravu pa šta ako je Jović mlad promešao ih je dva puta i bio čigra jeste se klizao ali je pomagao je Natku I Holenderu I Asanu a bekovi su više bili vezni i umesto da ostavi tako on učini uslugu komšijama i pokloni im pobedu
Вук са Дрине
Прво полувреме ово, прво полувреме оно?? Па, што нисте постигли погодак у првом полувремену? Ало бре, да није глупог правила о бонус играчима, пукли би ви још у првом полувремену! Чим је Звезда увела Кангу и Фалћинелија, нисте имали шта да тражите на терену! Ајмо мало реалности, четири године је Звезда далеко бољи тим од вас и то резултати и показују!
Gol
Dali smo gol i pobedili vas! U tome uzivam!
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.