Почетна / Фудбал / Супер лига

Дерби на Маракани: Захуктали Брђани против европске Звезде (недеља, 19,15 часова)

Морамо да збијемо редове до 20. марта и одмора од четири дана – каже тренер лидера
ФОТО: И. Веселинов
Црвена звезда - Чукарички (недеља 19,15)
Стадион: „Рајко Митић”. Судија: Данило Грујић. Помоћници: Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић, Петровић, Бен, Николић, Канга, Иванић, Павков.
ЧУКАРИЧКИ: Петровић, Стевановић, Шапић, Танасијевић, Каменовић, Мијаиловић, Доцић, Чоловић, Ковач, Пантић, Јовановић.

 

Чак четири утакмице имаће Црвена звезда до 20. марта и паузе због репрезентативних термина, а данашња је против најтежег ривала у том низу. Шампион Србије дочекује трећепласирани Чукарички, градски дуел најзанимљивији је меч 26. суперлигашког кола.

- Ми смо већ у озбиљној серији утакмица, само одмарамо и играмо. Сустигли су нас и проблеми са коронавирусом, после позитивних налаза Пипа и Дијега. Морамо да збијемо редове до 20. марта и меча са Младошћу, па ћемо имати одмор од четири-пет дана – истакао је Дејан Станковић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Чукарички стиже на Маракану осокољен са пет победа и ремијем у шест суперлигашких мечева овог пролећа, ривал је за максималан респект.

- Потврђују квалитет, посебно на претходним утакмицама против коректних противника. Играју добар и такмичарски фудбал, наместили су тим и остварују жељене резултате. Немају шта да изгубе, доћи ће да пробају да нас изненаде.

Осим на од раније повређеног Ераковића, позитивних на коронавирус Фалћинелија и Фалка, Станковић не може да рачуна на Бакајока.

- Он се полако враћа, за неколико дана биће прикључен групи. Остали су у реду, на страну стављамо умор. Покушавам да им представим то стање на други начин, уморан си јер си добар, клуб и тренер верују у тебе. Каријера је кратка, осетио сам то на својој кожи, нисам се ни окренуо и била је завршена. Морају момци да уживају, брину о опоравку, превенцији...

Правило о бонус играчима прави проблем Станковићу, што се одражава на склапање најјачег састава везног реда.

- То јесте, слажем се... Повреда Ераковића нам је малкице побркала планове и ротације. Момци су професионалци, причамо о свему. Градимо групу на ставу да није битно да ли си играо минут или 90, него је најважније да даш максимум кад си на терену.

Лидеру се не прети, али, с друге стране, судећи по форми Чукарички и нема разлога за страх пред гостовање црвено-белима. У сваком случају на Брду не размишљају о предаји, без обзира победу над црвено-белима немају још од априла 2019.

- Колико смо у претходном периоду били лоши у гостима, овог пролећа значајно смо поправили утисак. Наравно, гостовање Звезди не може да се пореди са претходним, али идемо на Маракану да бисмо се вратили са бодовима. Видећемо да ли ће то бити три или један. Увек је тешко играти против лидера, његову форму не бих ни коментарисао, сјајан је, видело се то и против Милана – истакао је Миладин Стевановић, десни бек Чукаричког.

Чукарички већ годинама игра офанзивни фудбал, само што су сада Брђани научили и да буду стрпљиви, ипак, питање је да ли је паметно баш одмах и „отворити” се на највећем стадиону.

- Покушаћемо да се надмећемо, да будемо на нивоу прет-ходних утакмица. Нећемо се повући и препустити само Звезди игру и лопту. Ово је ипак, противник који захтева опрез, нарочито јер има и појединачни квалитет. У сваком случају бићемо за нијансу обазривији него у другим утакмицама, али се нећемо само бранити.

Одбрана црвено-белих је беспрекорна, ове сезоне капиту-лирала је само десет пута, док је напад Чукаричког са 49 голова трећи у лиги. Оно што радује јесте голгетерска форма Ђорђа Јовановића.

- Много нам значи Јовановић, недостајао нам је тај гол играч још од одласка Тедића. Није дуго играо Ђоле, али полако се враћа, ова четири гола довољно говоре. Познајем га још из Партизана и зато сам сигурна да ће тек показати какав је нападач. Поред њега имамо ми још играча који могу да угрозе гол Звезде, да не заборавим и нашег штопера Шапића

С друге стране, одбрана Чукаричког неће морати да стрепи од Фалћинелија и Фалка, али је ту увек опасни Павков.

- Прочитао сам да не играју Италијани, то Звезди не ствара проблем јер имају дужи списак квалитетних играча. Не гледамо ко ће да играти у нападу, јер ће свакако бити тешко.

С обзиром на треће место и реми би био по мери Чукаричког. Ипак, трка за високу позицију не завршава се са овом утакмицом.

- Не оптерећује нас борба за треће место, то нам је и крајњи циљ, јер не желимо да зависимо од купа. Сада смо дошли до циља, биће тешко да останемо на тренутној позицији, али ћемо се потрудити. Поред Војводине, овог пролећа Спартак и ТСЦ баш добро играју. Све је, међутим на нама.

Игра Брђана, доста је зависила од Бирманчевића, међутим, баш пред важан меч остали су без њега.

- Бирманчевић нам је много тога доносио у претходном периоду, сазрео је као личност и играч. Значио би нам против Звезде, баш као и сваки играч који је отишао. Драго ми је што ће каријеру наставити у иностранству, желим му све најбоље, али кога нема без њега се може и мора. Имамо квалитетне замене и против Металца смо играли без њега и победили.

Коментари28
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Knego
Miriše, miriše...Igrač Čukaričkog samo ako prođe pored igrača Zvezde sudija svira faul. Ovaj Sanogo će opet da povredi najboljeg igrača Čukaričkog. Njemu treba zabraniti da igra fudbal, bar u Srbiji.
Mosquito
Skoro ce 40 minut a i dalje je 0:0. Ceka se da neko padne u sesnaestercu pa da sudija svira penal.
Šef Stanoje
Ako bude sve realno Čuka dobija večeras, ili bar nerešeno, srećno Đorđe, Srećno Danilo
Zuk
Polovina sastava Cuke je iz Partizana a za vecinu nisu platili ni dinar a sada nam zabijaju noz u ledja i prodali Birmancevica pre ove utakmice.Mogla je prodaja da se obavi dan kasnije ali neko iz Cuke radi protiv Partizana.
Vitas
Mi nemamo ili bilo ko drugi da radi nesto protiv partizana, vi to sami sebi radite, temeljno, konstantno a sto je vazmo i vrlo uspsno....
Kokeza-Toncev-Terza liga bez briga
Kome je jos interesantno prvenstvo u kome se jos u Avgustu znalo ko mora biti sampion, ko uzima kup a ko ispada iz lige
Beli vuk crna ovca
Varas se, prosla su ta vremena.
Gojko
Zaboraviosi onu matoru drtinu Toleta kad vam obezbedi 6 est titula,nista ne rece o Mirku Marjanovicu Milosevicu Tadicu Dacicu Nikolicu Ruzicu,kada su hteli da uniste Crvenu Zvezdu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.