Почетна / Фудбал / Супер лига

Партизан на Бањици наставља трку са Звездом, може ли Рад до изненађења? (недеља, 17,05, САСТАВИ)

Пред Партизаном је први градски дерби у пролећном делу првенства, ривал из комшилука - Рад. До сад су црно-бели са лакоћом излазили на крај са ривалима у другом делу сезоне, чак ни сусрет са Војводином није оправдао епитет дербија
ФОТО: М. Спасојевић
Рад - Партизан (недеља, 17,05)
Стадион: „Краљ Петар Први”. Судија: Лазар Лукић. Помоћници: Драган Богићевић и Бојан Бановић.
РАД: Кахриман, Лазаревић, Цигер, Ђорић, Тучевић, Блажић, Буснић, Младеновић, Караклајић, Станисављевић, Калуђеровић.
ПАРТИЗАН: Стојковић, Миљковић, С. Марковић, Вујачић, Обрадовић, Шћекић, Јојић, Јовић, Натхо, Асано, Холендер.

 

Црно-бели су јесенас, на поновном дебију Александра Станојевића на клу-пи савладали данашњег ривала (3:0) после прецизних шутева Филипа Стева-новића и Умара Садика, као и аутогола Лазара Стојсављевића.

- Сигурно ће бити другачија утакмица у односу на први део борбе за бодове. Рад је променио тренера, колега Милан Милановић је доста подигао екипу, искусан је. Види се да Грађевинари играју доста боље него на почетку. Одлично су припремљени. И њима је ово важан меч у борби за опстанак, нама је битан у трци за титулу. Очекује нас дефинитивно тежак и неизвестан меч – сматра Станојевић.

Рад у последње време губи бодове код куће, а побеђује у гостима. Можда ће то бити олакшавајућа околност за Парни ваљак.

- Без обзира на такав податак, више бих волео да играмо на нашем стадиону. Рад је победио Пролетер код куће, тако да нема правила. Грађевинари играју увек добро на Бањици против нас.

Могуће да Станојевићу буде лакше, јер је обрнуо круг ривала и други пут ће водити екипу против небескоплавих.

- У Партизану никад није лако, откад сам овде ни пријатељска утакмица нам није била опуштајућа. Сваки меч је другачији, представља ново доказивање.

После дуге серије победа, црно-бели су поново апсолутни фаворити против готово сваког ривала у Супер лиги, што можда ствара оптерећење.

- Кад нам је победа обавеза онда смо на правом путу. Ми тако функционише-мо све време. Не видим ту никакав проблем. У Партизану је велики притисак пред сваки меч, што је нормално и природно.

Рад одавно градски дерби са Партизаном није дочекао у бољој атмосфери. Разлог није само победа у дуелу са Напретком у среду у Крушевцу, него чињеница да су се небескоплави приближили Новом Пазару, првом тиму изнад црте.

Приказано у првих шест пролећних кола повећао је апетите Грађевинара и пред дуел са Партизаном на Бањици.

- Размишљамо једино о три бода. Ни у један меч не улазимо да изгубимо. Ако хоћемо да победимо морамо да играмо нападачки. Против јаких ривала какви су црно-бели не зависимо само од нас. Морамо да се прилагодимо противни-ку и испунимо све што се раније договоримо - нема намеру да се преда без борбе Милан Милановић, шеф стручног штаба Рада.

Ваше колеге практикују да утакмице са Црвеном звездом или Партизаном користе за одмор најбољих играча и тиме их сачувају за наредне утакмице?

- Нема одмора за било кога. Биће га у мају, кад се првенство оконча. Против  Партизана ће играти најспособнији и најспремнији. Неће сигурно бити Трнинића због картона и Радивојевића и Шарића, повређених у дуелу са Напретком.

Партизан под Александром Станојевићем ређа успехе у првенству – има 13 победа у низу?

- Циљ нам је да играмо онако како желимо. Имамо наш модел игре и до тога смо дошли на претходним утакмицама.

Познајете добро поједине играче Партизана?

- Са Урошевићем и Лутовцем сам радио у Раду, а са Здјеларом у ОФК Београду. Здјелара и Лутовца сам гурнуо у први тим као омладинце.  Сви су наговештавали таленат и потенцијал. Видело се да ће да буду на великој сцени.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

dejavu
Jedno je nekakvo međusobno peckanje navijača,ma na kom god nivou to bilo,a nešto sasvim drugo totalna negacija stvarnosti i apsolutna zaslepljenost svesti patološkom mržnjom. U suštini,opisani ravnozemljaši i večiti paranoidni teoretičari zavere, kojih i na ovom portalu ime nekoliko,svojim izjavama samo izlažu javnosti način sopstvenog bitisanja,i mrak kojim su očigledno svakodnevno okruženi.
razmonter
Opet bez Sume? Al' glavno da igra rekreativac Jojic...
Гробар54
Ставља Миљковића и Обрадовића,а бољи су Живковић и Урошевић!И тако ће бити,све док не пукну од неког,где ће се ова двојица обрукати!Е онда ће му бити криви играчи,а не он и његово незнање!
Beli vuk crna ovca
Igrom slucaja partizanu sudi njihov fan Lazar Lukic, a Zvezdi clan njihove navijacke grupe iz Cokota.
Karlo Veliki @ blejanje
Svidja mi se ovo "Lali Lu".Sto se FKP tice ozbiljno je uznapredovao u igri, ali mu manja spic. Cestitke Saletu za timsku i brzu igru.
blejanje
Otkad je to laki lu, partizanov fan?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.