Почетна / Фудбал / Супер лига

Сума трећи странац у клубу 100 Партизана: Поносан сам, то говори о мом континуитету

Фудбалер Партизана Сејдуба Сума рекао је да је поносан што је тек трећи странац који је у црно-белом дресу одиграо 100 и више утакмица
ФОТО: Твитер/ФК Партизан

"Поносан сам на овај број утакмица из више разлога. Прво, што сам тек трећи странац по броју утакмица током целе историје клуба, а потом што су и моји саиграчи, такође велика фудбалска имена, поникли у овој школи, такође уписали више од 100 утакмица. То говори и о мом континуитету за ових неколико година у црно-белом дресу", рекао је Сума, преноси клуб.

Генерални секретар Партизана уручио је Суми у свечаној сали Спортског центра Телеоптик специјално признање - урамљен дрес са потписима саиграча са презименом и бројем 100, симболом одиграних утакмица.

Поред Суме, 100 и више утакмица за Партизан одиграли су једино Ламин Дијара (151) и Алмами Мореира (132).

"Партизан је од када сам дошао за мене био велики изазов. Ту сам провео лепе и некад мање лепе тренутке. Оне мање лепе сви заборављамо, а голови, победе и славља се памте. Зато ми је драго што сам на овај начин заокружио ових четири-пет година колико сам овде. Идемо даље ка новим циљевима", рекао је Сума.

Као омиљену утакмицу у дресу Партизана, Сума је издвојио гостовање Манчестар јунајтеду.

"Могли смо да победимо у Београду, али када изађете на Олд Трафорд прође вас језа и схватите на ком је то нивоу и где се ви у том тренутку налазите", рекао је Сума.

Генерални директор Партизана Милош Вазура рекао је да је Сума од првог дана имао велико поверење управе које је, како је додао, и оправдао својим играма на терену.

"Није му било некада лако да понесе и поднесе велики притисак који клуб носи са собом. Али се на крају изборио. Велика је ствар када се ваше име упише у велику историју клуба као што је Партизан, где су само два странца достигла тај број утакмица", рекао је Вазура.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pa sad
Kako samo trojica? Je l' mi uvek moramo nesto da glumimo pa da igrace stranih reprezentacija racunamo kao domace jer se granicimo sa njima? Naravno, ne gledam igrace iz Jugoslavije dok je Jugoslavija bila jedna drzava pa da npr. Mijatovica racunamo za stranca, ali Delibasic ima preko 100 utakmica a igrao je za Crnu Goru (jednako strana drzava kao i Sumina Gvineja, samo bliza).
Partizan
Koliko drugi klubovi imaju po vama stranaca smesni ste..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.