Почетна / Фудбал / Супер лига

Канга и Саного „жртве“ бонус играча у Црвеној звезди

Све би Станковићу вероватно било лакше при избору да у Жељку Гаврићу види потенцијал као пре годину дана, чињеница је да на младог крилног нападача не рачуна као у прошлој сезони
ФОТО: М. Рашић

Ниједног тренутка нису желели у Црвеној звезди да признају да је правило о бонус играчима проблем, али јасно је да тренер Дејан Станковић има много недоумица због тога пред сваку утакмицу кад је везни ред у питању и да се обавеза играња двојице млађих одразила на минутажу странцима Гелору Канги и Секуу Саногу.

Принуђен је да комбинује, како би уз стандардног Вељка Николића створио место за још једног из категорије фудбалера рођених после 1. јануара 1999. године.

Све би Станковићу вероватно било лакше при избору да у Жељку Гаврићу види потенцијал као пре годину дана, чињеница је да на младог крилног нападача не рачуна као у прошлој сезони.

Додуше, ни он не пружа такве партије и епилог је скромнија минутажа него што се очекивало.

Кад се не користи Гаврић као стартер на левом крилу, док је Ераковић теже повређен и оперисан, други бонус је Његош Петровић.

А, кад су на терену и он и Николић, нема места и за Кангу и Санога. Чак је нелогичније да се на терену у нашој лиги у исто време нађу двојица фудбалера сличних карактеристика, млади репрезентативац Србије и интернационалац из Обале Слоноваче.

Таква комбинација није имала добар ефекат у Сенти, па је на полувремену тренер повукао потезе у смеру стварања офанзивнијег везног реда. Ушао је Канга, осим њега и јунак меча Милан Павков.

Јасно је да је бонус правило скратило Канги минутажу, али није то био једини разлог да одигра 15 од 24 утакмице са свега осам стартовања.

Станковић није био задовољан играма Габонца, а ни понашањем у делу јесење сезоне. Због тога није ни био у комбинацији за мечеве после гостовања у Либерецу.

И Саного је одиграо 15 од 24 Звездина меча у Супер лиги Србије, али је стартовао 12 пута. Станковић има велико поверење у искусног везисту који је пре нешто више од годину дана стигао из Ал Итихада.

Морао је, ипак, тактизира око минутаже јер је било неопходно и да искуство и утакмице скупља Петровић...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 6. март. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pedja
Ne znam zasto Gavric dobija manju minutazu, dobar je igrac i treba ga pustiti malo. Nikolic izuzetno koristan igrac i nema tu sta Kanga da trpi, bar dva puta je bolji. Ja bih samo zamolio Stankovica da ne daje Kangi vise da sutira penale, uvek sam nervozan kad ga vidim, standardno sutira u golmanov desni ugao i to radi lose, ali ipak nekako lopta udje u gol. Sto se tice Sanoga, njemu je konkurencija Petrovic, a ne Nikolic. Petrovic je daleko kreativniji sa boljim sutem, ali fizicki dosta slabiji. Na toj poziciji mora igrac da iznese dvojicu protivnickih bez problema.
FkpCascais
Ma igrajte vi sa decom do mile volje, nazivajte ih kako god hoćete, samo ne namećite sebično vašu volju celoj ligi
Miki
Treba da igraju najboilji. Decu ne pominji jer su najbolji otišli a ove retko ko da hoće.
filipkaci@FkpCascais
Juče sam procitao tvoj komentar gde se zalažeš da igraju osam Afrikanaca u našim timovima SLS! Pa, čije bi ovo bilo prvenstvo?! Da li srpsko, ili pan afričko u rasejanju?! Treba u svemu imati meru! Ali, u svakom slučaju, ja bih te postavio za počasnog konzula u Beogradu, ispred zemalja ispod saharske Afrike!
Djole
Pa i Odada je bonus
kkkkk
Najbolje da dovedemo sve strance i nasa deca neka igraju u skolskom dvoristu
Принципи из бункера
Вашима рамо јесте место а Звездиним је место Европа.
Nenad
Tamo im je i mesto.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.