Почетна / Фудбал / Супер лига

Партизан бољи од Воше, Асано нерешива енигма за Новосађане

Крилни нападач из Јапана одлично је реаговао у 25. и 63. минуту после прелепих додавања Јојића и Натха и тако са два гола решио дерби 25. кола
ФОТО: М. Рашић

Партизан – Војводина 2:0 (1:0)

Стрелац: 1:0 – Асано у 25, 2:0 – Асано у 63. минуту.

Београд – Стадион Партизана. Играно без присуства гледалаца. Судија: Милош Миловановић. Помоћници: Милован Ристић и Далибор Ђурђевић. Жути картони: Јојић и Станојевић (Партизан), Новевски и Бојић (Војводина).

ПАРТИЗАН: В. Стојковић, Миљковић, С. Марковић, Вујачић, Обрадовић, Шћекић, Јојић, Асано (од 71 Бајебек), Натхо (од 64. Сума), Јовић (од 46. Л. Марковић), Холендер.

ВОЈВОДИНА: Н. Симић, Андрић, Бралић, Саничанин, Деветак (од 46. А. Стојковић), Ђорђевић, Дринчић, Вукадиновић, Новевски (од 46. Бојић), В. Симић (од 62. Гемовић), Мркаић (од 62. Зукић).

 

Фудбалери Партизана победили су Војводину са 2:0 у дербију 25. кола Супер лиге Србије.

Пулени Александра Станојевића наставили су нестварну серију – ово је била 13. победа у низу у шампионату Србије, 14. ако се узме и тријумф у Купу.

Парни ваљак после 25 мечева има 62 бодова и други је на табели (65 има Црвена звезда и меч мање), док Новосађани имају 50 и трећи су.

У следећем колу Супер лиге Србије Партизан гостује Раду на Бањици, а Војводина дочекује Јавор из Ивањице.

Црно-бели су повели у 25. минуту. Јојић је послао сјајну лопту на десну страну ка Асану, Јапанац је из тешке позиције фантастично шутирао и погодио за 1:0. Чини се и да је голман гостију Никола Симић могао боље да реагује, мада је Такума веома снажно и прецизно послао лопту у даљи угао.

Поред гола било је још неколико солидних покушаја на обе стране у првом полувремену, гости су имали три корнера и два ударца ка голу Стојковића, док је Парни ваљак пробао шест пута да угрози Симића, а посебно ће остати упамћен промашај Асана у 44. минуту. Јапанац је могао рутински да постигне други гол, али је промашио немогуће са десетак метара после прелелепог паса Натха.

У 63. минуту Асано се искупио за тај промашај. Јапанцу није било тешко да погоди са седам, осам метар јер је остао сам испред голмана Новосађана после генијалне асистенције Натха.

Највећу прилику за госте у 69. минуту пропустио је Бојић. Стојковић није најбоље реаговао после центаршута Дринчића, лопта је дошла до резервисте Војводине који је са пар метара шутирао поред гола. Судија Миловановић показао је на корнер, чини се да није био, већ да је Бојић послао лопту поред стативе из изгледне позиције за постизање гола.

Имали су Дринчић и другови до краја меча још неколико одличних покушаја да матирају Стојковића, али голман домаћих се није дао савладати. 

У 85. минуту могао је Партизан до трећег гола, после лепе акције у полуконтри Сума је упослио Бајебека, овај је шутирао у даљи угао али се голман гостију добро поставио и зауставио је тај покушај.

На крају, после 90 минута доброг фудбала у Хумској, Партизан два, Војводина нула - заслужен тријумф Парног ваљка!

Семафор 25. кола Супер лиге:

Уторак:

Партизан – Војводина 2:0 (Асано 25, 63)

Среда:

14,00: Чукарички - Металац

14,00: Младост - Златибор

14,00: Напредак - Рад

14,00: Радник - Нови Пазар

14,00: Вождовац - Бачка

16,05: Јавор - Инђија

16,05: Пролетер (НС) - Раднички (Ниш)

16,05: Спартак - Мачва

16,05: ТСЦ - Црвена звезда

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Partizan u naletu. Vidi se da nedostaju SPIC i ZADNJI VEZNI....Holender i Bajabek nisu za Partizan.. Sudija Milanovic naklonjen Vojvodini, onoliko koliko Simoivic CZ na utakmici u Senti..
boranija
tralalajka nam se sklonio!
gropn III
apsolutna dominacija Partizana ! najmanje 4 gola razlike vise za Partizan ! Cupricanin se posteno obrukao u sudjenju ! ne svirati onakav prekrsaj nad Obradovicem, i odmah svirati slobodan udarac nad Vukadinovicem, moze samo sudija sa losim namerama ! nepaznja odbrane i te poslednje Stojketove odbrane su pokazatelj da smo daleko od savrsenstva ! ali, Partizan igra brze, jednostavnije mali Sveta je poineo u zube onolikog Mrkaica ! mislim da je i Jojic danas imao najbolju igru (sto nije tesko) od kada je dosao ! Lalatovicu su falili Grobari, danas nije bio sasvim svoj ! uglavnom, skinuli smo jos jedan satelit, (ciji su igraci primili plate bas pred Partizan) ocekujemo Orbitalnu stanicu !
@gropan III
O lako je lepo biti glup. Otpeva Bora Corba. Pesma idealna za orbitne b...
Kide
Kako cetiri gola razlike za Partizan, kada su imali ukupno tri suta u okvir gola(prema statistici) ?
007
I tako loša Vojvodina mogla je u zadnjih 10 m iz stošostotnih šansi da da tri gola al je Bojić promašio sa 7 m prazan gol a Stojković je u zadnja 2 m odbranio čiste golove dok je ovaj Simić prvi gol dobio kroz ruke. Lalate prioni na posao diži formu i okani se više Mrkajića koji nit može gol da da ni loptu da doda i Simić je krilo a ne vezni igrač ko i Devetak koji je odbrambeni a ne zadnji vezni. Što Bjeković nije igrao kad je na prošloj utakmici bio najbolji i iznudio penal. Novoveski je prvi put starter i malo je igrao sa previše treme al treba da igra i stekne rutinu. Čović je baš falio kako u igri tako i u skoku. A sad su prošli najteži rivali ida se za ređaju pobede. A onda na leto promene od uprave preko struke do igrača neke prodati i dovesti kvalitetnije
@007
Vojvodina je odlicno prosla,trebalo je da bude bar pet golova u njihovoj mrezi.Asano je imao dva zicera a sudija nije dosudio cist penal.Inace sudija je ocigledno navijao za Vojvodinu sa vise nego ociglednim preksajima nije sudio ,vec svaki drugi ili treci.
Dr
Ova utakmica je pokazala da je Stanoje za 3 klase bolji trener od Sava.
gičin ja
SAMO ŠTO JE VRATIO NAJBOLJEG IGRAČA LIGE V. STOJKOVIĆA

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.