Почетна / Фудбал / Супер лига

Милан Савић: Нисам имао „главу“ за Звезду

Некадашње дете црвено-белих, објашњава зашто је после Мехелена одлучио да дође у Чукарички, а не на Маракану
ФОТО: М. Милановић

На Баново брдо Милан Савић стигао је још прошле зиме из Мехелена, али готово је био неприметан све до средине јесењег дела сезоне.

Некадашњи ђак Црвене звезде, познат и по три гола у преокрету црвено-белих против Партизана у Телеоптику са 3:0, на 3:4, тек сада показује квалитет и игре као у млађим категоријама бившег клуба. 

- У последњих осам месеци у Белгији нисам играо, тако да сам одлучио да се вратим у Србију. Избор је пао на Чукарички. Требало ми је мало више времена да се прилагодим јер нисам био у форми. Онда је уследила корона, па пауза два месеца. Успео сам у том периоду да се спремим и све је кренуло у добром смеру – истиче Милан Савић, против Дњепра један од бољих играча у тиму са Бановог брда.

Признаје млади репрезентативац Босне и Херцеговине, родом из Бијељине да га је мало хватала нервоза што не игра.

- Хтео сам одмах да се покажем у што бољем светлу, али нисам имао прилику. Прву утакмицу сам одиграо против Инђије и тако је све кренуло. Спремио сам се на Златибору и сад је све много боље. Презадовољан сам екипом, клубом, резултатима, а што се мене тиче, увек могу боље и морам.

Право из омладинске школе Савић је отишао у Белгију, не сачекавши прилику у сениорском тиму.

- Да сам знао на почетку да ће то бити овако, односно да ћу одласком у Белгију изгубити годину и по дана не бих ни одлазио. У Звезди сам био од 12. до 18. године и у тој последњој сезони смо освојили титулу после пет сезона поста. Играо сам баш добро. Можда и моја најбоља година у црвено-белом дресу. У том тренутку нисам се ни бавио одласком, али стигла је понуда из Белгије. С друге стране, нисам ни био сигуран да ли ћу као „клинац“ добити шансу. Звезда је ипак, велики клуб. Нисам осећао сигурност и отишао сам у Мехелен. Тамо сам био задовољан, мада сам мислио да ћу играти више јер Белгија воли младе играче. Онда је то кренуло низбрдо и само сам тонуо.

Објаснио је Савић како је дошао на Баново брдо, иако је имао позив бившег клуба.

- Пре него што сам дошао у Чукарички, разговарао сам са људима из Звезде, знали су да сам слободан. Луковић ми је тада рекао да бих одиграо шест месеци у Графичару и онда уколико задовољним пређем у Звезду. Нисам имао главу за то да се враћам, јер сам на Маракани провео шест година. Тражио сам нешто ново. Размислио сам, није ми то одговарало и дошао сам у Чукарички. Нисам погрешио, не кајем се.

Занимљиво први гол у дресу Чукаричког, Савић је ове јесени постигао управо против Звезде на Брду.

- Био сам срећан због гола, али опет помешаних осећања. То је клуб који ми је много дао. Веровао сам да ћу једног дана играти и у сениорском тиму, али није ми се остварило.

Полако Брђани окупљају бившу децу Партизана и Црвене звезде, а они са успехом носе дрес Чукаричког, ипак, једни су у предности.

- Партизанове деце има више. Ту су Пантић, Бирманчевић, Јовановић, Стевановић, неког ћу заборавити има их, мада појачавамо се и ми. Дошао је Мијаиловић, затим Ковач је ту, Тошић, ја. Питају мене бивши саиграчи како је у Чукаричком, можда нам се још неко прикључи. Увек свима кажем да је ово прави клуб за младе играче и ће им бити добро. Услови су озбиљни и нема никаквих проблема.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bubalo
Mladi igrači Zvezde nijesu baš na nivou zato navijam da dođe što više Afrikanaca. Koliko se pričalo o Raduloviću pa kad je dobio šansu kao levi bek onda nije ništa pokazao. Slab je on bek.
Zujadin@Bubalo
Stani bre Bubalo o čemu ti pričaš?! Kakve veze ima Radulović sa pozicijom levog beka?! Radulović je levo krilo a ne bek! To je isto kao da Borjana staviš za centralnog veznog! Radulović je namerno postavljen na mesto beka da bi se reklo da mu je pružena šansa i ocenjeno je da šansu nije iskoristio, pa su hteli da ga pošalju na kaljenje u Grafičar! Zašto su ovo uradili sa Radulovićem?! Odgovor je vrlo jednostavan, da bi mogli da dovedu Bajakoka i da mu nesmetano daju šansu celo proleće. Bajakoko je Afrikanac i samim time je favorit afro-fanatika koji vode Zvezdu! Dovođenjem Bajakoka ugožen je i status Gavrića koji će sada biti rezervista Bajakoku rezervi iz Intera!
Miki
Ovo je potez karijere mladog Savića! Čukarički, Vojvodina, Radnički, Spartak, TSC, su najbolji, klubovi za mlade talente. Da se Savić vratio u Zvezdu napravio bi još jedan korak u prazno, jer u Zvezdi ne bi dobio šansu. U Zvezdi šansu dobijaju prvenstveno afrički “kapitalci”, nesposobni za ozbiljan evropski fudbal! Koliko su kvalitetni Zvezdini afrički “kapitalci”, to su nam pokazale dve grupne faze LŠ i jedna grupna faza LE, gde su pokazali oskudno znanje. Zato ih niko iz sveta i ne traži!
FkpCascais@FkpCascais
Prestani da koristiš moj nik! Svi znaju ko sam ja, kao I to da ja uređujem srpski fudbal na vikipediji. Da li ti znaš šta znači nik FkpCascais?! Ja sam počasni konzul zemalja ekvatorijalne Afrike (CEF) i između ostalog zastupam te zemlje u njihovom fudbalskom prodoru na Balkan! Eto, zašto se ja zalažem da svaki klub u Srbiji može da ima i do šest Afrikanaca!
алекса
Не можеш ти људима да обајсниш да ово нисду '60, '70,'80. Клубови имају по 10ак странаца. Не можеш са децом да им парираш.... Значи или радиш са децом и немаш резултате или гураш најбоље младе уз искусне вукове. Па погледајте Ајакс, то су играчи Африканци, Арапи, Бразилци, Срби, Белгијанци, Грци... Најмање има Холанђана. где ти можеш "стручњацима" да објасниш. Они се у све разумеју. Е, због таквих имамо "ово" што имамо...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.