Почетна / Фудбал / Супер лига

Чукарички поражен од Дњепра

Утакмица је имала два различита полувремена, у првом бољи су били Украјинци, који су иницијативу успели да материјализују са два поготка, док су Брђани били бољи у другом, али нису успели то да матерализују
ФОТО: ФК Чукарички

Чукарички – Дњепар 0:2 (0:2)

Стрелци: 0:1 – Довбик у 23, 0:2 – Довбик из једанаестерца у 45. минуту.

Стадион: „Мардан 2“ у Белеку. Судија: Озлем.

ЧУКАРИЧКИ: Белић, Стевановић (од 72. Ћирковић), Остојић (од 86. Дрезгић), Шапић (од 86. Ковачевић), Тошић (од 60. Каменовић), Доцић (од 69. Лукић), Ковач (од 84. Петковић), Видосављевић (од 46. Мијаиловић), Пантић (од 62. Роган), Савић (од 72. Лучић), Јовановић (од 69. Ракоњац).

ДЊЕПАР: Сарнавскиј, Лигонов, Дубинчак, Сваток, Когут, Тејлор, Назаренко, Домаратскиј, Пикалионок, Игњатенко, Довбик. Играли су још: Зновенко, Сафронов, Даглас, Батагов, Ди Франко, Цуриков, Соловјов, Кобленко, Булетса, Јармољук, Адамјук.

 

Чукарички је поражен у трећем пријатељском мечу на припремама у Турској, боља од Брђана била је екипа Дњепра – 0:2.

Утакмица је имала два различита полувремена, у првом бољи су били Украјинци, који су иницијативу успели да материјализују са два поготка, оба су дело центарфора Довбика, први после одличне акције из корнера у 23, а други из једанаестерца у 45. минуту. Бело-црни су били далеко бољи ривал у наставку, а најзаслужнији што није било промене резултата био је голман украјинског тима.

Дуго се чекало на прву конкретну прилику, све до 15. минута. Тада је Савић примио лопту на 20-так метара од противничког гола, направио је два-три корака и потом шутирао, али је био непрецизан.

Узвратили су Украјинци у 22. минуту, покушао је Когут са ивице шеснаестерца, али је изблокиран, његов тим је добио корнер. И управо је после тог убацивања из угла Дњепар повео, била је то уиграна акција, Пикалионок је по земљи убацио лопту, а Довбик је неометан, са осам-девет метара лако савладао Белића – 0:1.

Разиграли су се потом Украјинци, па су имали још једну прилику, у 25. минуту је са 20 метара покушао Назаренко, али је изблокиран. У 30. минуту је слободан ударац извео стрелац до тада јединог гола Довбик, шутирао је са 25 метара преко гола Белића.

После дужег времена и бело-црни су имали прилику, после лепе комбинације Јовановића и Пантића, овај други је шутирао, али је одбрамбени играч Дњепра успео да изблокира његов ударац. Слично је учинио и Стевановић после убацивања Савића, и његов шут са 20-так метара је изблокиран.

У финишу првог полувремена Украјинци су дуплирали предност. После шута Когута лопта је у руку погодила Остојића, па је турски судија оправдано показао на белу тачку. Сигурна релизатор најстроже казне био је Довбик, који је још једном рутински савладао Белића – 0:2.

Тренер Чукаричког Ђорђевић је прву измену извршио у полувремену, уместо Видосављевића на терен је послао Мијаиловића. Кренули су Брђани жустрије у другом полувремену и врло брзо су имали одличну прилику. У 47. минуту Ковач је снажно шутирао са 18 метара, Сарнавскиј је крајњим напором успео да одбрани.

Имао је прилику и Шапић после убацивања искоса са десне стране, али није најбоље захватио лопту главом из изгедне позиције. Једна од најлепших акција виђена је у 62. минуту, Савић је одлично прошао по левој страни, проследио је лопту до Каменовића, који је без оклевања центрирао, а Јовановић је шутирао из прве, но голман Дњепра је фантастично интервенисао.

Све боље је Чукарички играо, а одличну прилику имао је у 65. минуту. Доцић је пасом у простор одлично „избацио“ Рогана, који је шутирао, али је још једном на висини задатка био голман украјинског тима. Четири минута пред крај још једна добра прилика за Чукарички, комбиновали су Ракоњац и Лукић, овај други је сјајно шутирао са 17 метара, али је голман Дњепра још једном фантастично интервенисао.

У последњим тренуцима сусрета колосалну прилику имао је Лучић, али је са десет метара нешто лошије шутирао, довољно да одбрана Дњепра отклони опасност.

До краја боравка у Турској фудбалери Чукаричког одиграће још два пријатељска меча. Најпре ће сутра, од 15 часова по српском времену, млади тим Брђана одмерити снаге са Рударом из Пљеваља, док је генералка првог тима заказана за четвртак, 28. јануар, ривал ће бити руски Сочи.

Повратак експедиције Чукаричког за Београд је 29. јануара, а први меч у наставку Супер лиге бело-црни ће одиграти у гостима против Инђије (6. фебруар, 13 часова).

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Petar
Brdjani nisu bili bolji u drugom.Ukrajinci su im održali čas iz modernog fudbala svih 90min.Gledao na live-u njihovom..
frodo
Strasno koliko je ovo tuzna skupina polu amatera

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.