Почетна / Фудбал / Супер лига

Чоловић: Полудео бих да сам остао

Нови играч Чукаричког, после годину дана у Ирској одлучио да се врати у Србију упркос уговору са Дандалком
ФОТО: М. Милановић

Озбиљно се припремају у Чукаричком за наставак сезоне, прошле године им је измакла Европа, ове не би смела.

Пажљиво планирају сваки корак и куповину на Брду. Недостајао је нападач, нашла је управа Брђана оно што тиму треба у Ђорђу Јовановићу, отишли су Езе и Ндиаjе, стигао је Стефан Чоловић из Дандалка.

Пре годину дана офанзивац је напустио Пролетер и срећу потражио у Републици Ирској. Био је стандардан Чоловић у Дандалку са којим је играо у квалификацијама за Лигу шампиона, потом и у Лиги Европе, уговор је имао до краја ове године, али га је срце вукло у Србију.

- Сви ме питају због чега сам се вратио, али морао сам, нисам више могао да издржим. Отишао сам из Пролетера у Републику Ирску из жеље да променим нешто. Имао сам потребу за новим изазовима. Најлепше три године провео сам у Пролетеру, али сам се заситио. Стигла је понуда из Дандалка, услови су били добри и није било разлога да не одем – почиње причу Стефан Чоловић, нови играч Чукаричког. 

Шта је пресудило да напустите Републику Ирску?

- Десет месеци био сам буквално сам, због короне и визе нико није могао да ми дође, а уз то цела земља је била закључана. Буквално сам полудео, није ме занимао више ни новац, апсолутно ништа, само да одем. Уз то схватио сам да из те лиге не могу нигде даље. Само играш ту и то је то. Нисам више имао сатисфакцију, а и наша лига је квалитетнија.

Било би сигурно лакше за живот да није било короне?

- Сигурно. Упознао сам доста добрих људи, али да ми је неко рекао пре пута у Ирску да ће бити тако не бих прихватио понуду. Није поента да се мучим и да будем несрећан. Хтео сам да се вратим у своју земљу и да играм фудбал. Из Србије играчи не би требало да иду по сваку цену, мада разумем и кад оду јер је тешка ситуација.

Зашто сте изабрали баш Чукарички?

- Зато што је један од најстабилнијих клубова у Србији. Био сам жеља Чукаричког и раније, односно пре годину дана док сам још био у Пролетеру. Међутим, тада се тај трансфер није реализовао. Сада су се отворила врата одласком Езеа и Ндиајеа. Лако смо се договорили, потписао сам уговор на две године. Била ми је жеља да дођем на Брдо. Добра средина, после Звезде сигурно најбољи клуб по условима.

Чукарички је клуб и који већ неколико година прави добре иностране трансфере?

- Да и то је пресудило. Из Чукаричког може да се направи добар трансфер, а сваком од нас је циљ да оде у иностранство. Не по сваку цену, већ да то буде прави трансфер.

Колико познајете екипу?

- Знам скоро све играче, против већине сам играо док сам био у Пролетеру. Види се да је ово здрава средина, опуштена атмосфера, нема притиска. Биће ми потребно само мало да се спремим са екипом, уиграм, јер сам до сада радио индивидуално.

Дошли сте као велико појачање у Чукарички, а ове године клуб јури излазак на међународну сцену?

- Европа је увек изазов. Видим да ће бити велике борбе за то четврто место. Пролетер је ту, Спартак, Раднички.

Да ли вам је позиција Пролетера изненађење?

- Није. Људи можда не познају довољно Пролетер, тамо је такође све уређено како треба, исплате су на време, организација, зна се ко шта ради. Слично је као у Чукаричком, имају пет-шест старијих играча, остало све млађи. Нико то није очекивао од Пролетера. Жигић добро ради. Био је помоћник, па после и први тренер када сам био тамо. Разуме се у фудбал и даје добру енергију екипи. Биће интересантно, мада Чукарички је у овој конкуренцији најближи Европи. 

Отишли сте када је лига имала 16 клубова, сада је 20, много је теже?

Шта бисте с- Волео бих да мој бивши шеф Ненад Ванић избори опстанак са ОФК Бачком, да направи нешто, мада ће бити тешко. У принципу нико сад нешто специјално није доводио од играча, тешко је у зимском прелазном року.

ад рекли неком играчу из Супер лиге када би вас питао да оде у Републику Ирску?

- Наши играчи нису за тај фудбал. Можда неки јак шпиц или штопер, овако генерално није то стил за нас. Тамо два-три тима праве разлику, остали су слаби. Није лако да се игра у Ирској, нон-стоп си у пресингу, трчању, можда је боље да избегну Ирску – закључио је Чоловић.

Господа из Арсенала

Признаје Чоловић да не скупља дресове, али да је против Арсенала ипак, узео два. Дандалк је био у групи још са Рапидом и Молдеом у Лиги Европе.

- Разменио сам дресове са Седриком и Колашинцем. Велики су људи. Колашинца сам зауставио на терену и питао за дрес. Рекао  ми је кад уђемо у свлачионицу. Мислио сам да ме је лагано „откачио”, међутим, после пар минута појавио се у нашој свлачионици са дресом. У принципу не скупљам их за себе, већ за другаре. Генерално не волим да мењам дресове. Други пут сам дрес тражио од Седрика. Иста прича. Кад уђемо у свлачионицу. Он ми је послао дрес по нашем економу.  Арсенал је стварно класа, играчи топ, мада им сад не иде у Премијер лиги – истакао је Чоловић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.