Почетна / Фудбал / Супер лига

ДЕРБИ У СЕНТИ: Ваљак у бачкој равници (17,00 - САСТАВИ)

ТСЦ није изгубио од Партизана на две првенствене утакмице. Оба дуела Бачкотополчана и црно-белих завршена су без победника, било је 1:1
ФОТО: М. Рашић

 

ТСЦ, апропо кратког историјата у Супер лиги, може да се похвали несвакидашњим податком: нема пораз од Партизана.

Наиме, оба прошлосезонска сусрета Београђана и Бачкотополчана окончана су идентичним резултатом – 1:1, уз опаску – Парни ваљак је после вођства дебитанта у елити спашавао живу главу: головима Умара Садика и Бибарса Натха.

Отуд, да ли је време за премијерни тријумф црно-белих против још једног летошњег представника Србије у Европи?

- Играмо против непредвидиве екипе, после Црвене звезде – постигли су највише голова, на појединим мечевима – пет, седам... Кад је већ тако, морате да имате дозу опреза и, наравно, поштовање. ТСЦ је стабилан клуб, има континуитет – идентичан састав као у претходним дуелима с Партизаном. То је предност, сигурно, међутим, спремни смо на све – јасан је шеф струке црно-белих Александар Станојевић.

Уколико Парни ваљак, у завршници јесени на стази тешких изазова, жели тријумфалну вожњу и кроз Сенту, мораће да постигне бар два гола?

- Одавно смо у серији тешких утакмица, с обзиром на то колико нам бодова бежи прво-пласирани. Радимо, наравно, свакодневно на реализацији, али... Имамо проблем: немамо класичног нападача, стицајем околности. Бајбек је повређен, Штулић је млад. Вежбамо, надам се да ћемо да постижемо голове.

ТСЦ није изгубио од Партизана на две првенствене утакмице. Оба дуела Бачкотополчана и црно-белих завршена су без победника, било је 1:1.

Тим Золтана Саба жели да и данас остане непоражен. Ове сезоне прошлосезонски хит елите игра одлично на домаћем терену у Сенти и то је један од разлога за оптимизам у табору плавих.

- Долази нам великан српског фудбала, једва чекамо да утакмица крене. Пуни смо самопоуздања, јер пружамо квалитетне игре као домаћини. Верујем да и против црно-белих можемо да останемо непоражени. Није нам ипак, циљ да освојимо бод већ да победимо. Играћемо нападачки као и у свим претходним утакмицама – каже Ненад Лукић, најбољи стрелац ТСЦ-а.

Голгетер Бачкотополчана прошао је Партизанову школу, увек са много мотива улази у дуеле са клубом у којем није добио шансу као сениор.

- Парни ваљак је остварио четири узастопне победе и охрабрен долази у Сенту. Без обзира на квалитет ривала нећемо одустати од нашег начина игре. Очекујем занимљиву утакмицу, штета је што публика нећемо моћи да ужива на стадиону већ само крај телевизијских екрана – поручио је Лукић.

Семафор 16. кола Супер лиге Србије:

Субота:

Мачва – Инђија 3:0 (Адамовић 11, Ортиз 33, 68)

Недеља:

15,00: Вождовац – Младост

15,00: Нови Пазар - ОФК Бачка

15,00: Металац – Златибор

15,00: Чукарички – Напредак

17,00: ТСЦ – Партизан

19,00: Црвена звезда – Рад

Понедељак:

16,00: Раднички (Ниш) – Војводина

16,00: Спартак – Радник

16,00: Пролетер (НС) - Јавор

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sale
Kad se završava stadion u B Topoli?
Kiza
Gde je Dusan Lalatovic?
Herceg
U teleoptiku
Jok
I ko je ovde po vama drugi bonus u partizanu? Ko je sve novinar, majko moja.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.