Почетна / Фудбал / Супер лига

Дејан Станковић: Добар приступ за нова три бода

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић рекао је да у овом тренутку још није сигуран да ли ће неко од играча који нису играли у Белгији бити спремни за меч против Рада, али је и навео да црвено-бели размишљају само о освајању нова три бода
ФОТО: ФК Црвена звезда

"Када су Катаи и Канга у питању сигурно да нећемо ризиковати, Саного се полако враћа. Што се тиче Родића чекамо поновно тестирање, још нисмо сигурни да је Гобељић максимално спреман, ако будемо видели било какав проблем у наредна 24 сата ни са њим нећемо ризиковати", рекао је Станковић.

Фудбалери Звезде, после победе над Гентом, сутра настављају такмичење у Супер лиги Србије када ће од 19.00 на свом стадиону дочекати екипу Рада. Пред 16 коло домаћег шампионата, Звезда је прва на табели са 41 бодом, док је Рад на 18. позицији са 12 освојених бодова.

"Физички смо се доста потрошили у Белгији, уз то постоји и емотивно и психолошко пражњење. Имали смо кикс против Јавора у једној сличној ситуацији, тако да знамо шта нам је чинити. Приступ је веома битан, на томе стално радимо, јер када је приступ прави онда ће и резултат доћи", рекао је Станковић.

"Некад игра не може да буде бриљантна после оваквог ритма, али је битан резултат, размишљамо само о освајању нова три бода", додао је он.

Станковић је истакао да је изузетно срећан због својих момака који су на утакмици против Гента, како је навео, дали 110 посто и оставили срце на терену.

"Резултат који су остварили је наплата пожртвовања, дана који су провели у карантину. Победа над једним оваквим клубом са озбиљним буџетом и играчима је нама само показатељ да можемо. Међутим, идемо корак по корак, не желим да постављам циљ којим ћемо бити задовољни, желим да све оставимо отворено и видимо докле можемо да стигнемо. Момцима сам после утакмице рекао да је радом и оваквим приступом све могуће", рекао је Станковић.

Говорио је Станковић и о УЕФА коефицијенту клубова, који је веома битан за европске квалификације наредне сезоне.

"Полако се приближавамо бројевима и коефицијентима који су нам потреби за следећу годину. Звезда је урадила феноменалан посао за српски фудбал, тежићемо да наставимо тако и учинимо све што је могуће како бисмо следеће године били у још повлашћенијем положају него што је то био случај ове сезоне", рекао је он.

Упитан да ли су Звезди потребна појачања на зиму, Станковић је рекао да тренутно размишља само о играчима које има, али и додао да ће црвено-бели бити спремни за прелазни рок.

"Много пута се показало да човек прави већу разлику на терену него играч, потврда је меч против Гента. Има времена да се прича о појачањима, ситуација са корона вирусом диктира тржиште, доста се тога што се тиче финансијског дела се променило, доста се новца на глобалном нивоу у фудбалу изгубило, међутим ми ћемо бити спремни да измислимо нешто што је добро за Звезду", рекао је Станковић.

Нису изостале ни речи хвале упућене везисти Његошу Петровићу, који је постигао најбржи гол у Лиги Европе ове сезоне.

"Петровић је својим односом и радом заслужио оно што се десило на мечу против Гента. Када сам дошао у клуб био је у озбиљном успону, после тога је дошло до стагнирања, међутим враћа се у форму узлазном путањом. Не сумњам да ће направити лепу каријеру", навео је тренер Звезде.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Fudbalske sudije
Ne brini Stankela, dobro ćemo pristupiti!
FkpCascais
Pečat dobrom pristupu protiv Rada će dati izvanredni “kapitalci” Boaći i Sanogo, koji će svojom brzinom i neuhvatljivim driblinzima unositi pometnju u redove Rada! Da sam ja trener, obavezno bih protiv Hofenhajma stavio i Sanoga i Boaćija, pored neizostavnih Bena i Kange. E, sa njima četvoricom u timu protiv Hofenhajma, ima da oberemo bostan i to onaj rani rod, koji je najskuplji!
Sudijska
Izvedi pionire sve je sredjeno.
Šarlo akrobata
Zbog spleta okolnosti Zvezda je igrala bez “kapitalaca” u Gentu i pobedila! U stvari Zvezda je igrala sa 10 igrača, jer po onome što je pružio lažni “kapitalac” Ben, on je bio igrač manje na terenu. Ova zuaslužena pobeda Zvezde je dokaz o superiornosti naših domaćih igrača u odnosu na lažne afričke “kapitalce”. Po mišljenju mnogih navijača Zvezde ovi sadašnji afrički “kapitalci” nemaju mesta u Zvezdi!
Pera Pavlović
Da, da. mislim da možemo pobediti Hofenhajm u Beogradu, ali ako u timu ne bude ispodprosečnih Afrikanaca, koji samo usporavaju igru Zvezde! Videli smo i u Gentu kako su dobro naši momci odigrali. Lažni “kapitalac” Ben je dokazao celoj Evropi da je spor, da nema rešenja sa loptom u nogama, a u duelima sa protivnicima je pokazao da nema čvrstine i da se samo odbija od njih kao od mantinele! Bez lažnih “kapitalaca” pobeđujemo Hofenhajm, sa njima u timu sigurno gubimo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.