Почетна / Фудбал / Супер лига

Пролетер у 90. погодио пречку, у контри их одмах казнио Холендер за победу Партизана (ВИДЕО)

Чинило се да ни једанаестерац неће бити довољан Партизану за победу, шут Холендера одбранио је Петрић, али се исти играч искупио у 91. минуту за тријумф
ФОТОГРАФИЈЕ: Твитер/ФК Партизан
Партизан – Пролетер 1:0 (0:0)
Стрелац: 1:0 – Холендер у 90+1. минуту.
Стадион Партизана. Играно без присуства гледалаца. Судија: Александар Живковић.
ПАРТИЗАН: Поповић, Миљковић, С. Марковић, Вујачић, Обрадовић (од 88. Урошевић), Здјелар, Шћекић, Јојић (од 59. Л. Марковић), Натхо (од 59. Сума), Асано (од 80. Штулић), Холендер.
ПРОЛЕТЕР: Петрић, Милошевић, Јоковић, Андрејевић, Ковачевић, Пејић (од 62. Митровић), Илић, Кнежевић (од 62. Миленковић), Бабић, Живојиновић (од 62. Којић), Миросављев (од 88. Галић).

 

Партизан се мучио, био је на ивици пропасти, чак и пред поразом од Пролетера у Хумској, али је на крају славио врло важан тријумф.

Пресудни моменти догодили су се баш у завршници меча, најпре су гости погодили пречку, и потом су, уместо да чак и славе. Остали и без једног бода.

Уследила је лепа контра Партизана, Миљковић је уз мало среће послао добру лопту ка Холендеру, који је прелепо циљо у Петрићев супротни угао – 1:0.

Партизан је кренуо нешто боље, али је могао више у уводних десет минута. Најпре је у четвртом минуту Натхо желео да асистира Холендеру, али је његов покушај осујетила одбрана Новосађана.

Два минута касније, Јојић је додао до Обрадовића, који ипак није најбоље примио лопту, а потом је и играо руком. Имао је потом Натхо два шута са дистанце, у деветом и у 13. минуту, али није био прецизан.

Пробао је потом још једном Натхо, али је изблокиран, па је уследо и ударац Асана, тада је голман Пролетера Петрић врло добро реаговао.

 Судије су можда погрешиле приликом једног напада Новосађана, кад је хитроноги Кнежевић умакао Миљковићу, који га је ипак сустигао, а по мишљењу главног арбитра потом је првотимац црно-белих фаулиран.

Најбољу прилику у првом полувремену домаћи су имали кад је Миљковић упутио повратни пас ка Холендеру, који је шутирао из прве, али право у Петрића.

Пет минута пре одласка на одмор, одличан продор Асана, Јапанац је ушао у шеснаестерац, потом покушао да проигра Холендера, уклизао је Андрејевић, умало је постигао аутогол. Партизан је добио само корнер.

Већ после четири минута у наставку сјајна прилика за екипу Александра Станојевића и невероватан промашај Вујачића, успео је Црногорац неометан да пребаци гол са десет метара.

Тренер црно-белих је извршио две измене, из игре је извукао Натха и Јојића, на терен послао Лазара Марковића и Суму. Само који минут касније, Андрејевић је закаснио са стартом и оборио Холендера, за једаанестерац.

Питање је било ко ће извести најстрожу казну, с обзиром да је непогрешиви Натхо замењен, првобитно је лопту узео Сума, она је ипак завршила код Холендера, чији је ударац прочитао Петрић!

Нападао је Партизан и псоле те ситуације, био бољи ривал, Сланобарци су се грчевито бранили, али није ни домаћин био претерано конкретан у завршници.

Десет минута пре краја Станојевић је са терена повукао и Асана, а на место шпица послао је перспективног Николу Штулића.

У 90. минуту умало потпуни шок у Хумској! Вукао је лопту Илић и са 18 метара упутио топовски ударац, погодио је пречку. Имао је Партизан много среће у тим тренуцима.

Казна је уследила неколико секунди касније. Миљковић је могао и да шутира кад је примио лопту у противничком шеснаестерцу, одлучио је да центрира Холендеру, који је из прве захватио лопту и лепо савладао Петрића – 1:0.

Семафор 15. кола Супер лиге:
Инђија – Раднички (Ниш) 1:0 (Ђорђевић 83)
Напредак – ТСЦ 2:1 (Мелуновић 20, Кочић 32 – Ђурић 31)
Вождовац – Нови Пазар 1:1 (Милосављевић 8 – Недељковић 88. једанаестерац)
Партизан – Пролетер (НС) 1:0 (Холендер 90+1. једанаестерац)
Недеља:
16,00: Златибор – ОФК Бачка
17,30: Војводина – Црвена звезда
2. децембар:
13,00: Рад – Металац
Петак:
Јавор – Спартак 1:3 (Илић 14 – Туфегџић 29, Милошевић 38. једанаестерац, Видаковић 41)
Младост – Чукарички 1:1 (Бојовић 82 – Ендијае 50)
Радник – Мачва 3:0 (Макарић 23. једанаестерац, Митошевић 45, Павлов 62)
Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rumper
miljkovic...centarsut...katastrofa
Madjionicar
A ko je asistirao Holenderu za pobjednicki gol?
kondor
Zao mi je sto Proleter umesto precke ne pogodi gol Partizana i da odnese sva tri boda zasluzio je . Sve dok je u FKP ovaj kvazi trener nema od fudbala nista , gori je od njega onaj ko ga dovede , doveo neznalicu da se uci a nije mu jasno da se stari konj nikada ne moze nauciti . Za njega je fudbal nepoznanica . Sramota !!!!!!!!!!!!!!!!!
Madjionicar
Nadji mi trenera koji moze da igra i daje golove sa timom koji nema spica? Kazem jos jednom, nadji ga. Partizan je i ovu utakmicu imao sasvim pristojan broj sansi – ako nisi gledao utakmicu, pogledaj bar snimak – ali kad u napadu nemas nikoga ko moze dati gol (Holender ga cak ni iz penala ne moze dati), dzaba ti da imas i sto sansi po mecu. Ali muci tebe nesto drugo, vidim ja. Ne sumnjam ni najmanje da bi ti ovde jednako kukao sve i da svaku utakmicu pobjedjujemo sa 5:0.
Acko
A po čemu je Proleter zasluzio da pobedi?? Po tome sto su prvi sut uputii u 90 minutu i sto su se branili čitav mec?
Dime
Džanba pobeda kad je mršava stihijsko napadanje bez ikakvog reda.. nema igre, nema igre, setite se kako je Savo nadigrao MU i Zvezdz, a ovi ništa.
Madjionicar
Ma, da, bolje gubiti sa Savom – u pravu si.
gropn III
Partizan je ocajan ! i ne zasluzuje ovoliku srecu !
Dzo istina
Ucinak Lazara Markovića: ušao u igru i prodao 6-7 lopti. Ko ga uspje prodati Liverpulu i Benfici da mi je samo znati!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.