Почетна / Фудбал / Супер лига

Казне за Партизан, Звезду, Терзића, поступак против Вулетића, за Вазуру поступак у току

Дисциплинска комисија ФС Србије донела је одређене одлуке у вези са пропустима који су се догодили на утакмици Партизана и Црвене звезде у 163. вечитом дербију, сазнаје Танјуг
ФОТО: ЕПА/Андреј Чукић

ФК Партизан је кажњен са милион динара, а разлози су следећи: слаба организација утакмице, непоштовање мера из COVID-19 протокола – већи број лица од дозвољеног у ложама западне трибине, као и злоупотреба новинарских акредитација. Приликом висине казне узето је у обзир и то да је Партизан ове сезоне већ неколико пута правио сличне прекршаје у организацији утакмице.

ФК Црвена звезда се кажњава са 300.000 због кршења протокола COVID–19, конкретно, на клупи за резервне играче нису сви носили маске и без маски су лица из медицинског тима улазила на терен током утакмице.

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић се кажњава са 200.000 динара због коментарисања суђења. Подсећамо да је Терзић после утакмице између осталог изјавио да је главни арбитер меча Новак Симовић био катастрофалан, да је све судио у корист Партизана, као ни да не зна ко и зашто штити овакав Партизан.

Што се тиче генералног директора ФК Партизан Милоша Вазуре, због изјава после дербија када је рекао да је судија Симовић одрадио свој део посла и да је у полувремену добио позив који се не одбија, поступак је у току.

Дисциплинска комисија је тражила изјаву од Вазуре који се није изјаснио, а чекају се и изјаве од главног судије Симовића, као и његових помоћника Далибора Ђурђевића, Милована Ристића и четвртог арбитра Милоша Милановића. Такође је тражена и изјава делегата поменутог сусрета Бранка Стојаковића.

На основу пријаве играча ФК Црвена звезда Милана Борјана покренут је поступак против потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића због кршења чланова 22 и 23 Етичког кодекса ФИФА, члана шест Етичког кодекса ФС Србије и кршења чланова 79 и 85 Дисциплинског правилника ФС Србије.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Alan Brut
Sukob Borjan-Vuletic se dogadja mimo sportskih okvira i zadire u civilno pravo.To znaci da FSS nema nadleznost, vec redovan sud. FIFA i FSS ne mogu da resavaju slucajeve koji se dogadjaju van terena i termina sportskih dogadjanja. Sto se Vazure tice, treba postupati na osnovu postojecih cinjenica sa utakmice. Doduse u Srbiji je sve moguce, imajuci u vidu da se politika u sve mesa i odlucuje, te da je predsednik FSS nije dosao izborom vec kao prijatelj vrhovnog komandanta. Dakle, postavljen, a onda potvrdjen namestenim izborom..
Marko
Terzic je odlicno rekao i nista nije pogresio a zasto je kaznjen zna FS Partizan,pustili su pipke kao Hobotnica,veliko korenje kao stari hrast..Ovi iz Partizana biti ce kaznjeni minimalnim kaznama i nikom nista..
gropn III
tako sam i mislio ! nista ti nije jasno ...
Marko
Tu si pronasao sebe sigrno....
Прикажи још одговора
ko ne voli cukaricki...
Ugasite vise blizance, od kako su sankcije ukinute to su propali klubovi.
Revolt King of jungle
Bez obzira sto sam okoreli i neobjektivan partizanovac ja mislim da posle ovakvog ispada Vuleticu nije mesto u Partizanu, a jos manje na Pravnom Fakultetu.
Grga Cvarak
Slazem se 1000%! Koga on da uci o pravu i pravdi, a onako se ponasa i jos uvlaci djecu u ova glupa prepucavanja, a samo zbog svoje sujete. Pa, to je ispod svakog ljudskog nivoa, a ne nivoa jednog Partizana ili nivoa Pravnog fakulteta. Isto vazi i za Vazuru i Vucelica. Ti ljudi bi u nekoj uredjenoj drzavi u najboljem slucaju mogli da kopaju kanale ili rade negdje na pijaci.
jug
"Slaba organizacija"?TO UVEK MOŽETE DA KAŽETE?Naravno za VAŠ klub to NESMETE,jer znate KO NAVIJA ZA TAJ KLUB!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.