Почетна / Фудбал / Супер лига

Лалатовић: Војводина може да се бори за титулу!

Тренер Војводине Ненад Лалатовић рекао је да је поносан што је његова екипа друга на табели Супер лиге Србије и навео да тако велики клуб може да се бори и за шампионску титулу
ФОТО: М. Спасојевић

"Бити испред Партизана, ТСЦ-а, Чукаричког, Спартака и осталих и прићи Звезди на само шест бодова није мала ствар. Прича се како Звезда бежи Партизану девет бодова, а Војводину опет нико не помиње, што смета сваком нашем навијачу и Новосађанину. Фудбал не играју само Црвена звезда и Партизан", рекао је Лалатовић, пренео је сајт клуба.

"Јако сам поносан на то што смо тренутно други и први који прате Црвену звезду. Надам се да ћемо тако и наставити, а жеља свих нас у клубу, као и наших навијача, јесте да останемо на другој позицији", додао је тренер новосадске екипе.

Он је оценио да је његова екипа заслужено друга на табели.

"Табела показује да смо у овом тренутку у бољој форми од Партизана. То је велики клуб, са сјајним играчима и тренером о којем не треба трошити речи. Заслужују све похвале, али чињенице казују да смо их победили на последња три меча и да смо тренутно три бода испред њих. У последње време, јесмо бољи од њих", навео је Лалатовић.

Тренер Војводине рекао је и да није немогуће да се екипа ове сезоне бори за титулу.

"Ни када смо причали да желимо да освојимо Куп, нико нас није схватао озбиљно. У томе смо успели, па зашто не бисмо освојили и титулу? Не мора да значи да ће се сваке године смењивати Црвена звезда и Партизан као на траци. Појавио се неко трећи, а то је Војводина. Звезда нам бежи шест бодова и долази нам овде, а ја бих јако волео да до тада не направимо ниједан кикс, па да овде одиграмо лепу дерби утакмицу и покушамо да приђемо за још један корак ближе", навео је.

Он је рекао и да је Војводина велики клуб, "да јој припада да буде првак Србије" и да се нада да ће се то у скорије време десити.

"Мој циљ је да са мојом Војводином и ове сезоне освојим трофеј", истакао је Лалатовић.

Он је рекао да у екипи нема притиска по питању освајања титуле, већ да се сви труде да размишљају само о свакој наредној утакмици.

"Иако не посећујем кладионице, знам да су квоте на нас сада веома мале. Војводина је опет велика као некад и фаворит је против кога год да игра. Тако је и против Бачке, где имамо притисак да морамо да победимо. Сматрам да је то нормално, јер Војводина и треба да побеђује на скоро свакој утакмици. Имамо добар тим, са сјајним момцима, иако, наравно, не може се сваки пут победити", додао је Лалатовић.

Војводина је ове сезоне претрпела два пораза у првенству, од Јавора и Новог Пазара.

"У Ивањици смо против Јавора одиграли можда нашу најбољу утакмицу, а Јавор је потом играо нерешено против Црвене звезде. Други пораз смо доживели од Новог Пазара, који је пре тога победио Партизан. Наш тим је састављен од играча из Супер лиге. Можда је изненађење да Партизан изгуби у Новом Пазару, са Асаном, Натхом, Садиком и Сумом, јер то су играчи који у Србији зарађују велики новац. Исто то важи и за реми Црвене звезде против Јавора", рекао је Лалатовић.

"Кад Војводина изгуби на тако неком гостовању, то није смак света, иако ја то тако доживљавам, јер сматрам да мој тим може да победи сваког", додао је некадашњи тренер Звезде.

У 13. колу Супер лиге Војводина ће у петак од 18 часова на свом терену играти против Бачке.

Говорећи о противнику, Лалатовић је рекао да је Бачка показала да уме да игра против великих клубова и да је то организован тим који игра леп и допадљив фудбал. Он је навео да његова екипа не сме да се опусти и да су најтежи унапред добијени мечеви.

Лалатовић је до сада остварио 61 победу на клупи Војводине, па му недостаје  један тријумф да постане тренер са највише победа у историји клуба. Војводину је предводио на 102 утакмице, а на првом месту у тој категорији је тренер прве шампионске генерације Војводине Бранко Станковић, који је 140 пута седео на клупи црвено-белих.

Лалатовић је рекао да када је први пут долазио, да није могао да сања да ће постати четврти тренер у историји клуба који је освојио трофеј.

"Мој сан се полако остварује, а уколико да Бог да победимо сутра, више нећу ја јурити туђе рекорде, већ ће други јурити моје. То је стварно сјајан податак. Срећан сам што сам тренер Војводине и што сам у Новом Саду, који доживљавам као своју другу кућу. Пронашао сам се овде и уживам, те се надам да ћемо још дуго бити сви заједно", навео је Лалатовић.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gradjanin
pobedi zvezdu lalo
Zivota
Ne ide u kladionicu osim kad snima reklamu!
Sale
Bravo za Vošu i Lalatovića!
Mile
Novi Pazar je tata-mata za ove sa vrha... Svake godine dok su bili u super ligi oni su kuvali corbu i Zvezdi i Partizana, za Vojvodinu da ne pricam.
miki
Ne lupaj, pogledaj skor Pazara sa Vojvodinom.
E moj Lalate
Zelja mu je da ostane na drugom mjestu? Time je sve rekao. A da je zelja svih navijaca Vojvodine to isto, to cisto sumnjam. Ili nisu nikakvi navijaci. Jer kom normalnom navijacu je cilj drugo mjesto? Pa da je u pitanju navijac Javora iz Ivanjice, ali onaj pravi koji stvarno navija za Javor, a ne ni za Partizan ni Zvezdu, i on se potajno nada i zeli da mu Javor jednog dana osvoji prvo mjesto i titulu, a da nece pravi navijac Vojvodine koja je deset puta veci klub. Nikad ga nisam volio upravo zbog ovakvih izjava niti bih ikad zelio da bude trener u mom klubu kad mu je vjecito cilj u zivotu samo to drugo mjesto. A ono sto je najsmjesnije, cak i kad je bio u Zvezdi ni tad nije mogao dalje od tog drugog mjesta. Ima ipak neke univerzalne pravde za ovo sto prica i radi.
NS-Slaninar
Eh, da si rekao nešto valjano pohvalio bi ali ovako teško. Naša Voša je aktuelni osvajač Kupa Srbije, druga na tabeli (30.10.2020.) sa samo 3 boda zaostatka za Zvezdom, a usput znamo koliko je puta veći njen budžet. Naš trener Lalatović je ostvario i rekordnu 62. pobedu sa njegovim i našim sjajnim momcima i fudbalerima. Rekord u istoriji našeg voljenog kluba dugoj 106 godina. Ima nas puno ali baš puno koji ovo dobro vide i cene i zato "SAMO NAPRED U POBEDE NOVE"!!!
@ljubo
E, to je ta grobarska mitomanija puna neistina i lazi. Na Marakani se igrala utakmica, ne u Nisu i to je odmah prva utakmica bila i Zvezda je vec sledece kolo izgubila od Cukarickog u gostima. Ista prica kao i za penale, prosle sezone samo, covek bi pomislio da je po par puta vise penala sudjeno za Zvezdu, odes vidis statistiku i jedan penal svega sviran vise nego Partizanu (10-9), tako i za Lalatovica, kao trener od Zvezde ima 11 poraza, a od Partizana 10.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.