Почетна / Фудбал / Супер лига

ДЕРБИ НА ДАНАШЊИ ДАН - Вулићевићу у 30. минуту страдали лигаменти, издржао је окршај са комшијама до краја

Мирослав Вулићевић памти 18. октобар 2014. по Дринчићевом голу за Партизанову победу и тешкој повреди
ФОТО: В. Марковић

Вечити дерби број 147, одигран на данашњи дан пре шест година, навијачима Партизана урезан је у сећању због „светог тројства”: маестралног гола Николе Дринчића из слободног ударца за тријумф од 1:0, сјајног навијања прожетог тек осмишљеном песмом „на-на-на, црно-бели” и херојског чина Мирослава Вулићевића - иако су му још у 30. минуту страдали предњи укрштени лигаменти издржао је окршај са комшијама до краја!!!

- Кренуо сам мало силније у ремпловање с Гаврићем, изгубио равнотежу, модификован ми је покрет ногом. Осетио сам да ми се нешто чудно дешава с коленом, у полувремену скренуо пажњу др Росићу, али... Адреналин, ја у форми, битан играч, сви: „'Ајде, 'ајде, издржи!” Петар Грбић, на крилу испред, убеђује: „Молим те, Вуле, трчаћу и за тебе!” И, ја... шта ћу... Дође Дринин гол, лудило... – сад без помешаних осећања (искључиво осмех!) дугогодишњи најбољи десни бек Супер лиге отвара „мемоарску дворану” с датумом: 18. октобар 2014.

Вас, играчину старог кова, у тих сат и „кусур” није ухватила чак ни криза?

- Осећао сам да колено није како треба, међутим, нисам имао кризу. Нисам чак ни храмао, летео сам! Кад су ми доктори, потом, дијагностиковали покидане предње укрштене лигаменте, мислио сам – греше. Играјући за репрезентацију Србије у Јапану, стицајем околности, стајао сам поред Фејсе кад је доживео идентичну повреду: то је пукло, јаукао је, пао... Одмах носила! А, ја...

Вишемесечни опоравак (Вулићевић се редовно враћао јачи; прим.аут) лакше вам је пао уз сећање на Дринчићев „пројектил”. Који вам је еврогол чувеног тобџије лепши: тај Рајковићу, или дерби раније, Бајковићу?

- Бајковићу! Ау, какву је само лопта имала путању... Наравно, чудесан је и тај Рајковићу: ударио је силовито „бубамару”, Звездином голману прошла је кроз прсте, међутим... Ко сме да га криви: какве је зицере претходно, највише Шкулетићу, одбранио?! У том другом полувремену били смо доминантни, у првом – комшије су имале две шансе...

Тако је то кад се намери јунак на јунака, подсетимо: у навали црвено-белих био је трилинг садашњих српских репрезентативаца: Лука Јовић - Дарко ЛазовићМихајло Ристић?

- На паузи смо променили тактику... Данко Лазовић је, увек енергичан, указао да грешимо у изношењу лопте, у свлачионицу је, онда, ушао Марко... Памтим: „Ако нас и пуштају да играмо, идемо дугу на Шкулету”. А, сећате се, вођа навале био је доминантан: или би је спустио, или... Код Николића се знало: та, друга лопта, морала је да буде наша!

И... џаба је Ненад Лалатовић, традиционално хиперактиван, скакао, Црвеној звезди није било спаса?

- Ал' само да знате, није ми тај дерби најдражи! Води дебитантски, исте године у пролеће: кад сам асистирао за победоносни гол Немањи Којићу у 90. минуту! Ау, шта се тад дешавало: Лукач је одбрано два пенала, Дринчић, наравно, погодио из „слободњака”, они, на кратко, изједначили...

Није вам то била, међутим, једина асистенција у комшијској фешти?

- Проиграо сам Уроша Ђурђевића за 1:1 на Маракани у пролеће 2017. На помен те године тек се најежим: незаборавне. Нешто касније, такође у Љутице Богдана, славили смо 3:1, све зачинили код нас у финалу купа. Али... први дерби је, ипак, најупечатљивији.

Зазвони ли вам некад мобилни са именом неког од саиграча из тог периода на дисплеју?

- Баш сам скоро причао са Сашом Илићем, виђао се прошле јесени, кад је долазио из Словеније да гледа Партизанове европске утакмице, са презимењаком му Бранком... Срео сам, недавно, Волкова...

Статистика каже: 10 вечитих дербија, међутим, то није све... Рачунајући претходне клубове, Јавор и Војводину, Црвеној звезди сте излазили 23 пута на црту, уз скор од 12 победа, пет ремија и шест пораза?

- Два пута сам их добио и с Јавором! Асистирао сам Симићу, на пример, у Ивањици за 1:1, Полетановићу у дресу Војводине...

Силно би вас обрадовао и данашњи, евентуални, тријумф наследника у црно-белом дресу?

- Специфично – без публике. Већи хендикеп за Партизан. Имамо много нових играча, новајлија с каснијим доласком због репрезентативних обавеза. Проблем: Станојевић ће морати да стави неке у тим с једним тренингом?! Звезда је, с друге стране, без обзира на одсуство Канге и Иванића, уигранија, бар шест месеци на окупу...

Верујете, без обзира на све, у репризу 2014?

- Волео бих више од свега – закључио је Мирослав Вулићевић, памтимо - десни бек пар-екселанс, заувек дубоко у срцу навијача Партизана.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rora
I to je bio njegov kraj karijere a u tom trenutku bio najbolji fudbaler Partizana. Njegov "dželat" (omiljeni izraz novinara sa kojim se ja ne slažem) nije imao nikakvih sankcija niti posledica čak je i nagrađen!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.