Почетна / Фудбал / Супер лига

Леви бек Лучанаца: Хтео сам да одустанем од фудбала

Мало је недостајало да у Младост никад не стигне тренутно један од најбољих младих играча у Супер лиги на позицији левог бека
ФОТО: ФК Црвена звезда

Сплетом срећних околности Ненад Перовић (18) дошао је у тим Ненада Миловановића, а ове сезоне као бонус играч усталио се на месту левог бека Лучанаца.

Прилику да дебитује добио је још у првом колу против Јавора на домаћем терену. Већ тада видело се да Младост на њега озбиљно може да рачуна, а без размишљања Миловановић  му је поверио место крај леве аут-линије у једном од најважнијих мечева са Радничким у Нишу.

Почетак каријере везан је за родно Ариље и Будућност. Игром случаја стигао сам у Лучане. Већ сам хтео да одустанем од фудбала. Било је то пре три-четири године. Размишљао сам да се посветим фитнесу, јер волим теретану. Да нисам наставио са фудбалом вероватно бих био фитнес инструктор – рекао је Ненад Перовић, бонус играч Младости из Лучана.

Хвала разредном

Перовић је још ученик и труди се да усклади све школске са фудбалским обавезама:

Четврта сам година Електротехничке школе у Ариљу. Захваљујући разумевању разредног старешине, професора и директора успевам да завршим све обавезе. Заиста су коректни према мени, имају разумевања за професију коју сам изабрао.

Како је дошло до преокрета?

Захваљујући дугу Стефану Пеливановићу. Да није било њега данас не бисмо вероватно причали о фудбалу, већ о фитнесу. Тренирао је он већ у Младости. Предложио ми је да дођем на пробу у Лучане, односно да покушам поново са фудбалом. Одлучио сам да урадим тако и нисам погрешио. Данас сам већ у сениорској екипи Младости.

Да ли сте имали трему када су вам тадашњи тренер Станић и директор Ненад Миловановић рекли да ћете играти против Јавора у првом колу?

Одлично сам прихваћен у екипи, што је важно за младог играча, јер се сениорски фудбал баш разликује од омладинског. Мислио сам да ћу имати већу трему и притисак пред утакмицу са Јавором, али ничега није било. Врхунски је осећај бити на терену против Црвене звезде, без обзира што смо изгубили.

У Нишу сте добили прилику да играте од првог минута у важној утакмици?

Нисам био изненађен таквом одлуком, јер је било речи у том правцу током недеље. Одиграо сам добро, као и цела екипа. По приказаном заслужили смо победу у Нишу.

Ко вам је највише помогао од старијих играча?

Бојовић и Шатара, а и позиционо ми је најближи. Много је лакше играти уз подршку саиграча. Младост је направила добар спој младих и искусних играча. Ново правило у српском фудбалу са бонус играчима је одлична прилика за нас млађе играче да се докажемо. На крају из те приче сви можемо да имамо корист.

Следећу утакмицу играте код куће против Мачве?

Фаворити смо очекујем три бода, а то би требало доказати и на терену. Играмо добро ове сезоне, очекујем да будемо у врху табеле до краја.

 Какав је Ненад Миловановић, да ли је строг према младим играчима?

Није, заиста. Добро, кад изгубимо утакмицу логично није задовољан и има шта да нам каже – закључио је уз осмех играч за будућност Младости из Лучана, Ненад Перовић, кога је као и многе пре њега први приметио Ненад Миловановић.

Почетак са Филипом Стевановићем
Ако је судити по талентима из генерације 2002. годиште којој припада и Перовић, српски фудбал не мора да брине за будућност:
Из моје генерације је и Филип Стевановић из Партизана, почели смо заједно у Ариљу у ШФ“Вранић“. Касније су нам се путеви разишли, он се преселио у Београд, ја у Будућност, затим у Лучане. Драго ми је што је успео у Партизану, нема нас много из Ариља у професионалном фудбалу – истакао је Перовић.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.