Почетна / Фудбал / Супер лига

Партизан нема права на нови кикс, Бачка стиже у Хумску (18, САСТАВИ)

– И да нисмо испали из Европе фокус би нам био на првенству, за мене приоритету – казао је тренер Партизана Александар Станојевић
ФОТО: И. Веселинов
Партизан – ОФК Бачка (понедељак, 18 часова)
Стадион Партизана. Судија: Ненад Минаковић. Помоћници: Светозар Живин и Милан Шутуловић.
ПАРТИЗАН: Поповић, Миљковић, Витас, Бањак, Урошевић, Здјелар, Шћекић, Ф. Стевановић, Сума, Асано, Садик.
ОФК БАЧКА: Милојевић, Веселиновић, Клисура, Здравковић, Јовановић, Ескић, Шкорић, Пантић, С. Стојановић, Ђорђевић, Ратковић.

 

Најтеже су, традиционално, првенствене утакмице после европских (поготово изгубљених), међутим, позиција ОФК Бачке на суперлигашкој табели (16) и место одигравања меча (Хумска) креирају Партизану лак, рутински посао, без обзира на „русвај” узрокован рампом на међународној, останку само на домаћој сцени.

И да нисмо испали из Европе фокус би нам био на првенству, важно нам је, то је наша база. За мене приоритет – у предвечерје меча са Бачкопаланчанима истиче Александар Станојевић, шеф струке Парног ваљка.

И, апропо евентуалног пружања шансе другим фудбалерима у односу на стартних 11 против Шарлрое, додаје:

Не бих калкулисао, нисам чак ни стигао да упознам све играче, нисмо имали довољно тренинга... Играће најбољи, најздравији, најспремнији. Немамо луксуз да на минус шест експериментишемо! Биће други период кад ћемо да дамо шансу осталима.

Елиминација од Белгијанаца пред Станојевића, у рубрици „припрема”, акценат ставља на психолошку.

Тешко је после онаквих утакмица враћати се у нормално стање. Не видим, међутим, разлог да не буде добро - очекујем да сви буду максимално спремни.

Партизан је још пре пута у Валонију имао „гужву” у лекарској ординацији... Дуел са Шарлроом нису до краја издржали Филип Стевановић, Урош Витас, због температуре у комбинацији није био Александар Лутовац...

Урошевић се није најбоље осећао, Садик није био сто одсто спреман, замолио је уочи утакмице да не тренира пуном снагом како би могао да игра. Видећемо за Стевановића, вуче повреду дуже време, још пре окршаја с Војводином. Враћају се Лутовац и Витас, остаје још тај последњи тренинг... Важан нам је сваки меч.

У позицији у којој се налазе Бачкопаланчани, а у критичној су зони, гостују Партизану. Београђани јесу фаворити, али и поред тога чета Дејана Рађеновића не излази на мегдан великом ривалу, са белом заставом.

Великом противнику, покушаћемо да се супротставимо на најбољи могући начин. Црно-бели имају много добрих индивидуалаца. Тражићу од мојих играча, као и обично, да дају све од себе. Никако не би требало сметнути са ума чињеницу да наш противник има много добрих појединаца. Не знамо ни који ће тим мој колега Станојевић да изведе после утакмице квалификација коју су изгубили у продужецима. Ми немамо шта да изгубимо, а они су фаворити. Тражићу од играча дисциплину, резултат ће верујем бити онакав какав заслуже на терену – истакао је Дејан Рађеновић, шеф стручног штаба Бачке.

Семафор деветог кола Супер лиге:
Пролетер (НС) – Нови Пазар 1:0 (Бабић 27. једанаестерац)
Напредак – Металац 1:2 (Милуновић 84 – Антонијевић 18, Врањанин 90+2)
Понедељак:
16,00: Инђија – Војводина
18,30: Партизан – Бачка
Петак:
Вождовац – Раднички (Ниш) 5:0 (Вујновић 7, Путинчанин 18, Милосављевић 27, Пантовић 67, Стојчев 80)
Субота:
Чукарички – Мачва 4:0 (Остојић 35, Кајевић 53, Бирманчевић 73, Ендијaе 90)
Јавор – Златибор 1:1 (Радивојевић 40 – Јањић 11)
ТСЦ – Спартак 3:0 (Бањаћ 11, Лукић 43, Зец 68)
Радник – Рад 4:2 (Макарић 3, Кричак 59, Павлов 69, Даноски 79 – Јовановић 38, Буснић 62)
Младост – Црвена звезда 0:4 (Гаврић 37, Катаи 55, Фалћинели 56, Крајишник 70. аутогол)
Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

NP
Vreme je da rasteramo nesposobnu upravu.
Miki
Veoma se varaš da je uprava nesposobna ona je veoma sposobna ali za neke druge stvari
moma52
Rotacije igrača na početku sezone su koštale Partizan, zadnjih godina ,toliko da je to prosto neverovatno da ,svaki trener ponavlja istu grešku.Sezona se za naše klubove lomi u julu i avgustu i tada moraju svaku utakmicu da igraju u najjačem sastavu. Od čega se odmaraju,Savo je čak postavio pitanje čemu pripremne utakmice,odgovor mu je vrlo brzo stigao. Poznate su krilatice naših trenera o teškim nogama prvih 5-6 kola,a posle toga ih je stigao umor.Kako Ronalda i Mesija nikada ne stiže umor i nemaju teške noge,već pune od početka do kraja i igraju svaku utakmicu. Pred reprezentativnu pauzu odmaraju igrače,zašto?Da li je to zahtev menadžera?Klub,za naše uslove preskupo plaća igrače,mlade ljude i o kakvoj se to "potrošnji"govori kada oni 70% utakmice vraćaju loptu nazad i samo nazad,realno tu se samo golman umori od ispucavanja lopte napamet,što dalje,to bolje.Zašto Stanoje nema pravo na grešku,a Savo je imao pravo na dve,isti su igrači u rosteru.U fudbalu je sve moguće kada igra PFC.
dejavu
Sve karte sada idu na derbi. S druge strane budzet mora da se pokrije. Jasno je koji igraci ce pokusati da se naplate. A, bez obzira na sarene komentare, cena igraca jeste u padu, i svakako ne na nivou Savinog marketinga. Vise puta sam pozdravljao taj pomak u mentalitetu koji je on doneo, ali sada izlaze na povrsinu inf. kako su stvarne ponude bile 7, 8 a ne 10+ mil. Plus, sada, kada je klub u problemu, mozemo ocekivati samo dodatno natezanje kupaca. Zato bi valjalo sacuvati bar jednog od 2 kapitalca, Neki su mi (pogresno) spocitavali kako sam za prodaju Sadika. Za pare koje ce mu sada nuditi svakako ne. Ali do kraja OVOG roka mora se dovesti golgeter, ako moze,i dvojica. I forsirati 4-4-2 ali ne sa 2 lazne 9-tke (!) vec Sadiku naci pravog parnjaka.Treba i zadnji vezni...ali sta su radili - 3 meseca jurili bezuspesno bonus igrace.Stara prica, kako god bilo, klub kasni i ulazi u cajtnot. I onda bez trunke osecaja za odgovornost, slede pravdanja VVV trija.I posle hocemo titulu....
Uprava napolje
Kad će konačno privatizacija?
Dante
Tek onda nećete primirisati Evropu !!!
Kiza
1. Da le će konačno neko obelodaniti sudbinu Dušana Lalatovića kojeg je u klub doveo Vazura i Sava? 2. Da li Stanojević računa na njega odnosno da li će mu pružiti šansu?
dejavu
Svaki prelazni rok već decenijama ima svog Gigića. I tako sve dokle god bude ničije svojine, nulte odgovornosti, i svačijih džepova unaokolo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.