Почетна / Фудбал / Супер лига

Дејан Станковић: Дао бих литар крви за Лигу Европе

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић рекао је да би дао литар крви да се његов тим пласира у Лигу Европа и истакао да није "обезбеђење да брани играче"
ФОТО: ЕПА/Андреј Чукић

Фудбалери Звезде изгубили су после пенала од Омоније у квалификацијама за Лигу шампиона, па ће се у плеј-офу за пласман у Лигу Европа борити са победником меча Цеље - Арарат.

Станковић је на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић" прво појаснио своју изјаву како Звезда није имала среће на жребу.

"Било ми је само криво што не играм код куће, на Маракани, јер Маракана носи енергију. Само ми је то био криво, а наравно да сам презадовољан жребом и да смо фаворити у том мечу", рекао је Станковић.

Он је истакао да никоме не може да буде теже што Звезда није прошла даље него њему, играчима, људима у клубу.

"Да ли смо играли добро или не, то је дискутабилно. Мислим да смо урадили доста добрих ствари на тој утакмици, фалио нам је гол... Звезда је клуб који иде напред, сигурно да ћемо урадити све, поготово ја, да уђемо у Лигу Европа. Дао бих литар крви за то. Не може ником да буде више криво него што је мени зато што нисам победио. На утакмицу с Омонијом стављам тачку", рекао је Станковић.

На констатацију новинара да поједини играчи нису на нивоу, Станковић је истакао да не мора никог да брани. 

"Нисам ја овде обезбеђење да морам некога да браним. Било је момака који су стисли зубе, који су изашли из повреде као што су Бен и Катаи, и одиграли. Увек може боље, али је могло и горе. Радимо на томе, фудбал је жива игра, не може се одмах стављати упитник на некога због једне утакмице", рекао је Станковић.

"Немојте извлачити из контекста нешто што нема везе са фудбалом. Наравно да увек може и мора боље, тога смо сви свесни. Када се не прође, има места за критике и треба да критикујете, то је ваш посао. Биће они бољи сигурно, али не бих ја стављао упитнике иза свакога", додао је он.

Станковић је навео да преузима одговорност, али и поновио да мора да се иде напред.

"Да ли ми је тешко? Да, тешко ми је. Ја сам, пре свега, звездаш као и четири и по-пет милиона у Србији. Да, тешко ми је, али морам да идем напред. Звезда је такав клуб да мора да иде напред", рекао је он.

Станковић је више пута током конференције покушавао да врати фокус на наредног противника, екипу Вождовца у осмом колу Супер лиге Србије.

"Вождовац је екипа која се држи свог стила игре, не одустају од нечега што су започели пре четири-пет година. Увек се надигравају, играју, млада екипа... Немају шта да калкулишу, мислим да ће доћи да се надигравају. Ми смо, као и увек, спремни за то", рекао је Станковић.

"Следећи противник је Вождовац који ја веома поштујем и који је препрека у једном циљу који треба да остваримо, а то је освајање шампионата", навео је Станковић.

Он је најавио и промене у тиму за сутрашњи меч на стадиону "Рајко Митић".

"После јаких 120 минута против Омоније сигурно да ће бити промена у старних 11. Имамо још овај дан и сутра да видимо како се ко осећа, сигурно да нећу ризиковати ниједног момка који је 'пола-пола', рекао је Станковић.

"Ко да изађе на терен зна који дрес носи, колика је то тежина и каква је важност када играш поготово на нашој Маракани и да ту нема калкулација", истакао је Станковић.

Утакмица Црвена звезда - Вождовац игра се у недељу од 21 час.

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Snupi
Decko, idi dok si mlad
Belke
Nemoj nista da dajes samo ostani u Zvezdi i dalje. Mozda i u Ping pong ligi pored tebe Partizan bude prvi. Ti nisi u stanju da dobijes ni namestene utakmice :)
Severac
Deki ako volis Zvezdu idi iz svetinje.
pa
To su ti cinjenice, a ti kako hoces. Domaci panjevi koji sa 30 godina ne mogu da odu, a i kad odu vrate se posle pola godine i navodni talenti koji su do pre pola godine igrali u Graficaru, a uveliko su zasli u dvadesete nisu ni do kolena triju Ben-Sanogo-Kanga, to zna svako ko prati fudbal duze od godinu dana.
FkpCascais@pa
Da, da, a gol je postigao upravo upravo onaj afrički cirkusant, koji crče od smeha kada prethodno nije uspeo postići golove iz dva zicera, kada je bio potpunoi sam u petercu Omonije! Toliko je dobar taj cirkusant iz Afrike da ga niko živi iz sveta ne traži! Ostaće on u Zvezdi do penzije! Slike žalosnih događaja!
Прикажи још одговора
Tima
Deki i njegove fraze postaju smesne.. Pametniji je kad cuti. Jednu Omoniju nije mogao da prodje, mozda treba neki iskusan trener da dodje I iskoristi dobar zreb za LE, jer Ararat i Celje su tanke ekipe ali sa Dekijem bice tesko to proci.. kao da su Barsa ili Ajaks
gropn III
ovom prilikom cestitam radio televiziji Beograd sto je kupila unapred prenos utakmice Olimpijakos - crvena zvezda, sa zadovoljstvom cu pogledati veliku ekipu Omoniju, nadam se da ce ponoviti uspeh protiv grckih Cigana
FAN Partizana (vicesampiona sveta u penalima)
Uvek smo drugi, uvek iza Zvezde pa i u dosudjenim penalima...Takva nam je sudbina. Vidis Cigani sigurno nece gledati omoniju, oni ce za to vrem glancati "ušatog"

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.