Почетна / Фудбал / Супер лига

Тројка Партизана на повратку Станојевића, уз пенал, црвени картон, аутогол и „лепотицу” Стевановића (ФОТО, ВИДЕО)

Партизан је лако дошао до победе против градског ривала Рада, који није опасније запретио црно-белима у Хумској
ФОТОГРАФИЈЕ: И. Веселинов
Партизан – Рад 3:0 (1:0)
Стрелци: 1:0 – Стојсављевић аутогол у 33, 2:0 – Ф. Стевановић у 50, 3:0 – Садик из једанаесетрца у 80. минуту.
Стадион Партизана. Играно без присуства гледалаца. Судија: Петар Пипер. Жути картони:  Црвени картон: Ђорић (Рад) у 47. минуту.
ПАРТИЗАН: Поповић, Миљковић (од 83. Лутовац), Остојић, Витас, Урошевић, Ф. Стевановић (од 69. Д. Стојковић), Здјелар, Натхо (од 69. Шћекић), Асано (од 83. Чолић), Марковић (од 62. Матић), Садик.
РАД: Марковић, Милутиновић, Ђорић, Стојсављевић, Лазаревић, Буснић, Новаковић, Живковић (од 73. Газивода), Трнинић (од 19. Ђурић), Јовановић, Трифуновић (од 46. Зоговић).

 

Био је Партизан апсолутни фаворит против Рада и ту улогу је оправдао на повратку тренера Александра Станојевића на клупу црно-белих.

Није домаћин играо блиставо у првом полувремену, није створио ни много прилика, чак ни играчи Партизана нису постигли погодак, али су водили.

Наиме, у 33. минуту после убацивања Урошевића са леве стране, на овом мечу капитен Лазар Марковић је побегао чувару и главом је захватио лопту, коју је потом са пет метара покушао да избије Стојсављевић, али је затресао сопствену мрежу – 1:0.

До краја полувремена још две добре шансе за Партизан, Урошевић је погодио пречку, док је Садик био у одличној позицији, али је прекомбиновао, на крају је изблокиран, а лопта је отишла за мало покрај гола гостију.

У другом полувремену црно-бели су били доста агилнији. Додуше посао им је био олакшан јер су Грађевинари играли са десеторицом од 47. минута. Ђорић је у опасној контри зауставио Садика, а Пипер је чини се погрешио и послао га у свлачионицу, иако није био последњи играч одбране. Процените сами на снимку.

Бројчану надмоћ екипа Александра Станојевића је брзо искористила, и то прелепим поготком Филипа Стевановића, који је закорачио у шеснаестерац и ефектно је савладао иначе одличног голмана Рада Марковића – 2:0.

Ређале су се потом прилике пред голом Рада, али је Марковић остао несавладан све до 80. минута кад је Асано изнудио једанаестерац.

С обзиром да је Натхо већ напустио игру, лопту је узео Садик, који је себе желео, и успео је, да награди голом – 3:0.

 

Коментари35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Drasko
Ako je neko sinoc ostecen to je Partizan,pomocnici digli par ofdajda nigde veze kao u situaciji kada Markovic izlazi sam na golmana.
Dusan Dzigurski Dzigurica
Svaka cast Partizane moj na jos jednoj cistoj pobjedi!
Madjionicar
Igra malo bolja nego obicno, ali to je i bilo za ocekivati jer svaka promjena na klupi dovde do tog nekog pozitivnog naboja, tj. bar u toj nekoj prvoj utakmici nakon promjene trenera. Daleko vaznije je kako cemo igrati za 5-10 utakmica – e, tad ce se vec znati na cemu smo i da li je Stanojevic unio neke pozitivne promjene ili je to sve jedno te isto. Od pozitivnih stvari svidja mi se ideja sa 2 spica. Posebno mi se svidjela izmjena Matic-Markovic mada ne znam koliko je logicno da Matic i Sadik ikad igraju istovremeno na terenu, ali o tom po tom – za sad mi je, kao sto sam vec rekao, drago da se forsira taj malo ofanzivniji fudbal i da se ne bojimo promjena formacije kad to situacija zahtjeva (ili nudi). Npr. Savo da je imao igraca vise, on bi umjesto drugog napadaca u igru uveo vjerovatno jos jednog stopera – to su jednostavno stvari mentaliteta. Miljkovic je isto odigrao solidno, ali protiv ovoliko defanzivnog i loseg Rada bih vjerovatno i ja izgledao sasvim ok na terenu.
Pojacanja stizu od ponedeljka
Piper produzava ugovor sa Partizanom do 2024!
@zak
Bila greska, naravno...Ali taj bio na centru, gore skoro na aut-liniji, nema sanse da bi nesto uradio...A Markovic direktno 1 na 1 sa golmanom, a ti ne komentarises...
zak
A Radu nije podignut u prvom poluvremenu ofsajd ,a čovjek metar iza ,je li?Zašto to ne spomeneš?I je li Sadika faulirao posljednji igrač odbrane?Nije,ali ipak crveni karton.
Прикажи још одговора
Бари
Опет пенал
Dr
Nije bio jel

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.