Почетна / Фудбал / Супер лига

ПЕНАЛ: Да ли је титула вредна лова на било чију главу?

Право црно-белих је неспорно: могу да се љуте на све, али ако заиста желе добро клубу који воде – не би било лоше да се погледају у очи и запитају због чега раније нису ангажовали бољег бека, поузданијег штопера, бар још једног шпица...
ФОТО: Фејсбук/ФК Партизан

Пише: Зоран Стојадиновић

Пре тачно 65 година, на јучерашњи дан, Партизан је исписао једну од најлепших бајки свог успешног сторија: одиграо је са Спортингом из Лисабона (3:3) историјску – прву утакмицу Купа шампиона.

Можда ће се за деценију, две или три неко присетити и јучерашњег дана: управа Партизана исписала је још једно саопштење објављујући рат Фудбалском савезу, судијској организацији, зна-ним и незнаним противницима ван травнатог терена...

Пре тог чина, на званичном Твитер налогу ФК Партизана, појавио се и касније повучен, такође „историјски рад“ – проглас  у којем је коришћен чувени говор поручника Тасића српској војсци на Церу: „Кад испалиш сву муницију, а непријатељ и даље наступа – на бајонет! Кад ти сломе нож – на руке! Кад ти поломе обе руке – на зубе!”

У ишчекивању да се сада огласе прозвани – ФС Србије и Црвена звезда, питамо се докле све води и где је граница разума кад толеранције више нема.

Зар су црвени картон, недосуђени прекршај или изгубљени бодови вредни толико запаљивих речи, позива на линч, разбијених глава и ко зна чега све још до завршетка шампионата?

Зар је увек и за сваки пораз само судија крив? Зар готово увек кад се титуле губе - кривац седи у Фудбалском савезу Србије?

Не тако давно – звездаши су “тражили главу” Томислава Караџића, затим и Славише Кокезе, а сада и партизановци главног кривца виде у истом човеку...

Као да председник савеза саставља тим и уместо најбољег голмана у Србији, пред гол ставља полетарца одговорног бар за половину од шест примљених голова у Новом Пазару и Новом Саду...

Право црно-белих је неспорно: могу да се љуте на све, али ако заиста желе добро клубу који воде – не би било лоше да се погледају у очи и запитају због чега раније нису ангажовали бољег бека, поузданијег штопера, бар још једног шпица...

Из састава тима који ће формирати Александар Станојевић схватиће можда да је у поразима уткано не само судијско него и “Милошевићево дело”, али, ако не схвате да Партизан није ФК Баранда – локални сеоски тим из култне серије, ни повратак на клупу тренера који је пре тачно десет година увео црно-беле у Лигу шампиона, неће им помоћи да клубу врате сјај какав је некад имао.

Јер, клуб не чине само пехари у трофејној сали поред којих се данашњи челници Партизана радо сликају…

Коментари45
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zemunac
"Као да председник савеза саставља тим и уместо најбољег голмана у Србији, пред гол ставља полетарца одговорног бар за половину од шест примљених голова у Новом Пазару и Новом Саду..." - Bravo Zorane!!! Sva mudrost se nalazi u ovoj prosto prosirenoj recenici!!! Ko stavlja poletarca na gol?? Ko SKLANJA Stevanovica koji je za deset koplja BOLJI golman! Ko ne menja igraca a ima pravo na 3 izmene, a vodi 1:2 i ima 5 minuta do kraja?? Sve to su PROPUSTI Milosevica! I nesposobne uprave! I za kraj, Grobar sam, od kako znam za sebe.. Hvala lepo!
Knego
Nije Popović kriv ni za jedan a ne za polovinu primljenih golova. Šta je sa vama, o čemu vi pričate?
Saki
Samo privatizacija spasava srpski sport sto drzava ne dozvoljava privatizaciju jer ne moze da se mesa u rad klubova
Acko
Mene iskreno vec muka hvata od naseg fudbala, i klupskog i reprezentativnog. Mnogo je tu mulja koji treba ocistiti. Privatizacija svih klubova je jedino resenje. Kada se to desi, persone poput Terzica, Vucelica, Vazure nece moci da pridju nijednom klubu. Posto sam navijac Partizana, želeo bih da ga vode legende poput Milosevica, Golca, Mijatovica, a da na samom celu kao vlasnik bude neki bogati i nekompromitovani biznismen, bilo domaci bilo strani. Da se zna ko sta radi, da se plate svima redovno iisplaćuju, da klub nema dugovanja, da se stadion renovira, da se tribine očiste od huligana, da grupne faze evro takmicenja budu jedan standard, a da cesto prolazimo i u eliminacione faze, da na utakmicama u Humskoj bude u proseku po 20.000 navijaca i jos mnogo toga. Sve pobrojano je samo jedan lep san.
Pigeon
Pa nije ovo reakcija samo na jednu utakmicu. Ili samo na ovu sezonu. G. Stojadinovicu (za pohvalu je sto ste se potpisali, jer u poslednje vreme citamo ovde nepotpisane nebuloze), pa vi bar niste pali s Marsa, zar ne!? Svi znamo na sta je ovaj, kako ga nazvaste, crno-beli bunt! Stvar je u tome sto je on KASNO dosao i veliko je pitanje, sta je ova uprava do sada cekala? Da li je ovo samo da se malo "operu" pred navijacima i da bi sacuvali fotelje? Ja bih ovde napisao mnogo toga sto svi znamo, a cisto da se ne zamajavamo i pravimo naivnima, ali vi SIGURNO to ne bi objavili. I dok se tako igramo skrivalice i svi kao ne znamo, pa se cudimo, pa svaljujemo krivice sa Pere na Miku, gledajte gde ide srpski fudbal! A osnovno je pitanje, ko ce uopste da se potrese zbog ovakve reakcije iz Partizana? Koga uopste zabole za ono sto oni pisu, sve dok vodja daje zeleno svetlo. Pa pretili su i ranije i? Oni prete da ce izaci iz lige, a svi zvezdaski mediji, muljatori i navijaci kazu, pa "izadjite!"
Soko
Nikad Srbija ne bih napustila Tursku carevinu da Srbi nisu bili ljudi drugog reda.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.