Почетна / Фудбал / Супер лига

ДЕРБИ "ЛИГЕ ЕВРОПЕ" - Партизан гост на Карађорђу (18.45 Арена 1, САСТАВИ)

Шeф стручног штаба Партизана не жели да се ривалство са Војводином претвори у непријатељство
ФОТО: И. Веселинов

Војводина није претрпела пораз у првих пет утакмица, последње победила без примљеног гола код куће с Младости и у гостима Напредак.

Никола Симић је сачувао мрежу, стекао додатно самопоуздање и сигурност пред велико недељно искушење с Партизаном на „Карађорђу”.

- Добро играмо, упркос чињеници да нас је епидемија коронавируса спречила да одемо на планиране припреме и уиграмо кроз контролне утакмице. Задовољство је утолико веће због тешког распореда и мојих одбрана у утакмици са ТСЦ-ом и Чукаричким. Најдраже, ипак, кад сачувам мрежу као у последња два сусрета. Надам се да ћу тако наставити у дуелу с Партизаном.

Показала је екипа Војводине у завршници прошле сезоне да уме да игра против Парног ваљка. 

- Победили смо Партизан у оба меча прошле сезоне, освојили треће место и пехар намењен победнику Купа Србије. 

Финалисти националног купа покушаће да наставе серију победа и сачувају мрежу у дербију. Црно-бели су, такође, трипут тријумфовали заредом. Против Јавор Матиса, Радника и Инђије су постигли 11 голова, нису примили ниједан. Пре два дана су победили и екипу РФС из Летоније у првом колу квалификација за Лигу Европе, минималним резултатом. 

– Сигурно да Партизан жели да нам се реваншира за поразе из прошле сезоне. Мотивисани су, играју одлично, имају сјајне играче, квалитетне и веома брзе нападаче. Добро смо се припремили, очекујем добру и веома тешку утакмицу. Показали смо да можемо да победимо Партизан, ако хоћемо опет, морали бисмо да дамо све од себе и буквално цео тим „покида” на тере-ну – рекао је на крају поуздани голман освајача Купа Србије.

Ривалство Партизана и Војводине траје деценијама, а посебну ноту добило је прошле сезоне. Драматична финална утакмица Купа Срби-е у Нишу дуга више од 120 минута и завршена извођењем једанаестераца још је у свежем сећању у оба табора. Три дана пре окршаја на Чаиру Новосађани су славили у првенственом мечу, тако да је много разлога због којих се данас на стадиону „Карађорђе” очекују узбуђења. 

- Не волим реч реванш, али покушаћемо да искористимо те две утакмице као додатни мотив. Војводина нам је спортски ривал, није не-пријатељ и нема разлога да најављујемо освету – не помишља да „запали ватру” пред данашњи дуел са Лалама Саво Милошевић, шеф стручног штаба црно-белих.

Новосађани не крију да се уздају у умор играча Парног ваљка после окршаја са РФС у првом колу квалификација за Лигу Европе. Између та два меча састав Партизана имаће мање 70 сати паузе.

- Легитимно је и логично такво размишљање нашег противника. Слично бих се понашао да сам на њиховом месту. Имамо своје мишљење и аргументе са којима ћемо да изађемо на терен у Новом Са-ду.

Свестан је главнокомандујући на клупи црно-белих да ће се његов тим у релативној раној фази шампионата намерити на квалитетног ривала.

- Нећу ништа ново рећи ако кажем да нас чека дуел са једним од најтежих ривала у лиги. Неће бити много изненађења на терену, врло добро се познајемо. Играли смо доста првенствених и куп утакмица, с те стране ће нама у стручном штабу и играчима бити лакше. Свесни смо и грешака из претходног периода, пробаћемо да их исправимо.

На питање да ли би био задовољан и бодом на „Карађорђу”, јер се ради о дербију два учесника квалификација за Лигу Европе, тренер црно-белих је само зачуђено изустио:

- Сачувај Боже.

Војводина и Партизан играће данас и по летњој жеги, сунце ће још да греје бар током првог полувремена.

- Суочавали смо се и раније са врућинама. Температура ће бити иста и за нас и за противника, тако да спарно време не може да нам послужи као оправдање – закључио је Милошевић.

Семафор 6. кола Супер лиге:

Петак:

Инђија - Јавор 3:2 (Алексић 8, Димитров 56. једанаестерац, Бакић 82 - Луковић 67, Пишчевић 75)

Металац - Чукарички 0:0

Субота:

Рад - Напредак 3:1 (Joвановић 42. једанаестерац, Новаковић 50, Трнинић 63 - Стевић 25)

Нови Пазар - Радник 0:0

Бачка - Вождовац 2:1 (Жакула 2, 8 - Живковић 10)

Раднички (Ниш) - Пролетер (НС) 2:0 (Гаврић 52, Стоиљковић 69. једанаестерац)

Златибор - Младост 1:0 (Ђаковац 60)

Недеља:

18.45: Војводина - Партизан

20.00: Мачва - Спартак

21.00: Црвена звезда - ТСЦ

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sumi srpski pasoš
Zašto se Sumi ne sredi srpski pasoš da igra kao domaći igrač?
gropn III
bice svega ! Partizane ti si jedini !
Dalmatinac
Partizan mora da pobedi komičara lalatovića,koji je rodjen za ilustraciju klovna.
Vojvodinas
Ako Budev ovakav sastav, gubimo. Mora jos jedno brzo krilo, a Bojic na laznu devetku!
Leva spojka
U finalu Kupa Srbije Vojovodina je nadigrala Partizan u svim elementima igre ali to nema nikakve veze sa večerašnjom utakmicom. Igra se bez publike i tenzije su mnogo manje, kao da se igra na poljančetu, tako da Partizan sa raspoloženim Sadikom ima blagu prednost. Šansa Vojvodine je u klimavoj odbrani vicešampiona Srbije. Uostalom, svaka, iole jača ekipa, ima na umu slabost Parizanove odbrane i tu traži svoju šansu. Međutim, Sadik pravi čuda u napadu tako da je tu najveća opasnost za Vojvodinu. Sadik može sam da reši utakmicu sa dva svoja prodora '' a la Šestić''. Bez Sadika Partizan ne bi bio ni drugi na tabeli. Ako Partizan uđe u grupnu fazu Lige Evrope to će biti zahvaljujući, pre svega, igri Sadika.
gropn III
u finalu Kupa Vojvodina bila bolja samo u pritisku na sudiju od strane jednorukog Krstivoja, i u disciplini igraca, u podeli srece da daju 2 gola iz 2 suta a Partizan 2 iz 6 ! na svakom delu terenu smo bolji i to cemo i dokazati, sem ako .... ljudi u crnom ne budu na SPECIJALNOM brifingu !
Daki
Sadik.... Sadik... Šta mi napriča? Pa on nije sposoban dati gol onim letonskim amaterima....o kojim prodorima pričaš? Ne poredi ga sa Šeletom, može samo kopačke, ili cipele da mu čisti, pošto Šele ne nosi kopačke odavno..
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.