Почетна / Фудбал / Супер лига

Црвена звезда се опростила од Владице Поповића

Фудбалски клуб Црвена звезда опростио се од недавно преминулог Владице Поповића, бившег играча, али и тренера који је водио екипу до титуле шампиона света 1991. године
ФОТО: ФК Црвена звезда

"Отишао је великан, фудбалер, тренер, спортски радник, личност чији је живот обележио рад, оданост и преданост ономе шта је и где ради. Свуда је дао свој печат, благост и осмех, оптимизам и веру у успех, оно по чему га сви памте и због чега су га волели и поштовали. Највише у његовој Црвеној звезди. Богата је Владицина биографија, играчка и тренерска. У свему што је радио био је успешан. Клањали су му се Европа и Јужна Америка, ма цео свет. Волели су га као свог 'професора'. Много трофеја, признања, али издвојио бих два Звездина, капитен трофејног тима и клупски првак света, као круне његове играчке и тренерске каријере", рекао је председник клуба Светозар Мијаиловић на комеморацији.

Владица Поповић је умро у уторак у 86. години. Мијаиловић је подсетио да је Поповић активно учествовао у раду Звезде и давао посебан допринос.

"Тешко је опраштати се од пријатеља, недостају речи које би могле изразити све оно што осећамо. Много ћеш нам недостајати, твоје знање и искуство, оданост, наша дружења. Твој оптимизам, врцав дух и спремност на шалу, остаће трајно у нашим сећањима. Владице, ти си понос Звезде, њено богатство, пример за надолазеће генерације како бити исправан и честит као човек и спортиста. Стварао си историју Звезде, обележио је највећим успесима, за сва времена. Сачуваћемо трајну успомену не тебе, на нашег великана. Нека ти је вечна слава и хвала", казао је Мијаиловић.

Председник ветеранске секције Црвене звезде Александар Марковић је рекао да је "отишао велики човек, играч, тренер, фудбалски господин, џентлмен".

Марковић је навео да су Звезда и светски фудбал изгубили велико име. Један од говорника био је Драган Џајић, који је тако испунио обећање које је дао Поповићу.

"Дуго сам размишљао да ли да говорим, али када смо славили његов 80. рођендан у клубу, рекао је да би волео да одржим говор када умре. Владицу сам дуго познавао, био је мој први капитен, играли смо заједно у Црвеној звезди и у репрезентацији. Све оно што се десило пре неколико дана је логичан епилог времена у ком живимо и које је протекло за нама, али увек ћемо се сећати драгих људи који су малтене читав живот провели овде, радећи са нама, доносећи успехе и неуспехе, дружећи се свакодневно", рекао је између осталог Џајић.

Поповићев син Миодраг је захвалио на подршци и начину на који се клуб опорстио од човека који га је предводио до трофеја клупског шампиона света.

"Свака реч, сваки текст, све је претходних дана било емотивно и значајно за мене. Драго ми је да без обзира на тренутне околности у којима живимо се код неких људи ипак препознаје оданост, рад, приврженост, емоција и пре свега људскост. Мој отац је био неко ко је неговао оданост и безграничну љубав према грбу, дресу и навијачима овог великог клуба", казао је Миодраг Поповић.

Владица Поповић ће бити сахрањен данас на Новом гробљу у Београду.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dragan Vasić
Danas smo se na Novom groblju oprostili od komšije, prijatelja, kuma, velikog gospodina kako na terenu tako i u ostalim sverama života. Počivaj u miru i neka ti je večna slava i hvala. Dragan i Ljerka Vasić

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.