Почетна / Фудбал / Супер лига

Милошевић признао да је размишљао о оставци и да има проблема унутар екипе

Партизан је лоше почео нову сезону у Супер лиге Србије, тешко је победио Напредак у Крушевцу, а потом је изгубио у Новом Пазару
ФОТО: М. Ивановић

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да је размишљао о томе да поднесе оставку, да је после пораза у Новом Пазару остао затечен и признао да има проблема унутар екипе које је тек сад видео.

Партизан је лоше почео нову сезону у Супер лиге Србије, тешко је победио Напредак у Крушевцу, а потом је изгубио у Новом Пазару.

Раније је Милошевић после лошијих партија своје екипе преузимао одговорност на себе, али то се није догодило после утакмице у Новом Пазару.

- Нисам нашао ниједан разлог због којег бих могао да одбраним екипу - рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

Милошевић је после утакмице у Пазару изјавио и да је почео да сумња у самог себе, па је новинаре занимало како се сада осећа, да ли су сумње нестале, да ли се вратио оптимизам.

- Нисам осетио само разочарење него, и понижење. Ово није инцидент, ово је нешто што нам се понављало константно прошле године. Цела моја прича кроз ове припреме је била да избегнемо овакве ствари. Радили смо много на томе да управо те ствари у такозваним малим утакмицама радимо боље него прошле године. Када се деси оваква утакмица, у којој видите да је све што сте причали узалудно, наравно да почнете да сумњате. Ја почињем увек од себе, наравно, јер је то дужност и обавеза.

Он је навео да је у последњих неколико дана било доста разговора, што индивидуално, групно, што са руководством клуба.

- Ако успемо да повратимо барем енергију и трку коју нисмо имали... Обим наше трке у прве две утакмице је био мизеран и поражавајући и то говори у прилог томе да момци из неког разлога нису хтели. Ја те разлоге нисам имао у глави и остао сам затечен, морам да признам. Начин на који смо прошли припреме ме је уверио да смо спремни на оно што нас чека, али је ова утакмица показала да нисмо и да постоји низ проблема унутар екипе које сам тек сад видео и који су се пресликали на утакмицу.

Милошевић је навео да су црно-бели поново "ставили себи мач изнад главе".

- У таквим околностима ће бити тешко исправљати грешке и преживљавати, али су играчи у одређеној мери показали енергију да пробају да поправљају ствари, па ћемо од тога почети.

Он је поновио да је био изненађен партијом своје екипе у Новом Пазару.

- Ја сам неко ко има много искуства са терена, одиграо сам стотине лоших утакмица, али ово што смо ми урадили у Пазару су ванфудбалске ствари којима ја никад нисам желео да се бавим и када вам се десе ванфудбалске ствари, фудбалске тешко односе победу. Био сам и спреман сам да трпим и подносим ударце, али морате да имате сврху тога, морате да видите неки крајњи циљ и неки повратни резултат тога што трпите. Ако нема повратне информације, а то сам видео у Новом Пазару, онда се ја запитам зашто трпим ударце, која је сврха и циљ тога.

На питање да ли је тачно да је размишљао да напусти клупу Партизана, Милошевић је кратко одговорио:

- Да.

Упитан зашто је ипак остао, он је навео да је "сувише рано да се одустаје".

- Нисам неко ко одустаје, нисам неко ко иде линијом мањег отпора и нисам неко ко ће због једне утакмице престати да се бори. То су основни разлози што сам одлучио да наставим да се борим па ћемо видети да ли то има смисла или ћемо бити прегажени.

Партизан сутра дочекује Јавор у утакмици трећег кола Супер лиге Србије.

- Та утакмица у Пазару и у доброј мери утакмица у Крушевцу су показатељ како не треба. Све што смо урадили у те две утакмице, треба само контра од тога и онда можемо да се надамо добром резултату.

Низ победа Партизана против Јавора у овом тренутку не значи ништа, јасан је Милошевић.

- Јавор је квалитетнија екипа од Пазара, а видели сте како смо прошли у Пазару. Та статистика у овој ситуацији апсолутно ништа не значи.

Утакмица Партизан - Јавор игра се сутра од 20.30 у Хумској.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Madjionicar
U prevodu, vise mi se isplati da dobijem otkaz. I to je posteno, naravno, ali nervira ta licemjernost. Cisto sumnjam da ce se Savo nastaviti baviti trenerskim poslom poslije odlaska iz Partizana – jednostavno ne vidim tu budalu koja ce mu opet dati trenerski posao. Mozda jedino u petlicima, omladincima... eto, cisto da se ima to neko slavno fudbalsko ime da privuce i inspirise djecu da mogu i oni jedan dan do zvezda, ali sto se tice seniora i ozbiljnog klubskog fudbala, Savo je svoju trenersku karijeru zavrsio. Sto ono kazu, prije ju je zavrsio nego sto ju je i poceo.
Sud Udruzenog Rada
Savo ostani uz tebe smo.
Луциано
Уопште ми овај Милошевић није јасан ..каже уопште нисам знао да оваквих проблема има у екипи . А онај Пантић криви управу што није била на извлачењу бројева и што играју по врућини.а Милошевић не познаје играче сад ми је јасно ко су проблеми .БОЖЕ САЧУВАЈ СМЕЈУРИЈА ОД КЛУБА . ОНДА ВЕСТ ДА ЈЕ ДУГ 30 МИЛ. А САВО НЕДА ДА СЕ ПРОДАЈУ ИГРАЧИ .МНОГО БИХ ГА ЈА ПИТАО ДА САМ ВАЗИРА ОДМАХ БИХ ПРОДАО САДИКА И СТЕВАНОВИЋА УЗЕО 20 МИЛ.И ВРАТИО ДУГОВЕ .
Sidnej @ panonija
Nisi u pravu. Za Stevanovic i Sadika se moze dobiti i vise,... problem je sto posle njih niko ne vredi nista.
Panonija@Luciano
Boze sacuvaj. Ti stvarno verujes u Savine bajke da sadik vredi 15 mil. Po meni da se vise forsira Stevanovic doneo bi tvom klub mnogo vise para nego sadik koji je kostao mil i napravi jedan odlican potez i cena mu skoci 15 puta. Probajte mucnoti malo glavom
Прикажи још одговора
fudbalkse sudije
Nemoj savo da se nerviras , mi sviramo penal kada je gusto
Elvis
He, he, he...Samo neka se nadaju da cu da im sviram...
Todor strasni
I koje su to vanfudbalske stvari? Igracima se duguju plate? Neki su odigrali za kladionice? Naruseni odnosi medju igracima ili sportskog dijela i uprave? Meni je ,recimo, bilo veoma sumnjivo kako Ostojic "sjedi u krilu" svom golmanu, 3 metra udaljen od "svog" igraca dok ovaj prima loptu kao na treningu i poentira za 2:2. O tome kako je odigrao kod treceg gola glupo je i pricati. Kad si vec ostao, mijenjaj nesto. Meni Ostojic vise ne bi ulazio. Daj da vidimo tog Banjaka, u takmicarskoj je formi, mada prema onome sto je prikazao u Olimpiji ovog proljeca nemam neka ocekivanja. Miletica na stopera i trazite vise tog desnog beka. I lijevog, naravno.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.