Почетна / Фудбал / Супер лига

Тренер Пазара: Ни после преокрета Партизана тактика се није мањала

Како време буде пролазило, победа Новог Пазара над Партизаном само ће добијати на значају
ФОТО: ФК Партизан

Као у ретко виђеном и неочекиваном расплету сјајног психолошког трилера, главни јунаци, предодређени за улоге аутсајдера, ненадано постају јуначине у победи без мрље, такве да све оно што је о њима речено само пре 96 сати не важи као да није ни казано.

Да ће момци, који су четири дана раније с многих страна етикетирани као слепи путници на суперлигашком броду и лузери, залутали у елитни фудбалски разред остварити победу бацивши на колена једног од кандидата за шампионски трофеј, томе су могли да се надају само непоправљиви оптимисти, тим пре што после представљања у првом колу о том издању плавих заиста није имало богзна шта лепо да се каже.

Време ће показати је ли тријумф над Партизаном био само тренутни бљесак тима у стварању, или најава његових неслућених домета.

Шта год било, остаће непомућено сећање да је прежаљена и на брзину скројена екипа којој је нула у табели унета унапред за три кола непријатну и ружну бројку избрисала онда кад се томе ретко ко надао и на начин достојан највећег поштовања.

И при нашем вођству 1:0, али и после брзог пада и преокрета у корист Партизана тактика се није мењала. Није било разлога за тако нешто. Измене су уродиле плодом, што само говори да имамо играче чијим изласком, односно уласком, екипа не трпи. Много је важна победа, ништа мање нисам поносан ни на психолошку стабилност у преломним тренуцима утакмице – уз широк победнички осмех рече Колашинац.

Играч који је ,,преорао” терен до измене у 65. минуту није изненађен победом.

Сви смо дали више од сто одсто могућности. Знао сам кад смо издржали првих двадесет минута да ће доћи и наше време. Напали смо, заиграли срцем и заслужено победили. Сад треба спустити лопту, никако полетети, овај тим има још много тога да каже – најављује будуће догађаје, Хаџибулић.

Осам минута по уласку у игру Немања Перић поново је успоставио резултатску равнотежу (2:2), на додавање великог откровења и несуђеног летошњег појачања Партизана Абдулаја Сисеа. Добро постављен меко и милиметарски прецизно пронашао је циљ.

У оваквим утакмицама немате шта да изгубите, а кад имате жељу каква је била наша, победа дође као награда. Борили смо се свим срцем и исплатило се. Код гола био сам у право време на правом месту. Значајан је, али није последњи, биће их још, као и асистенција – рече сталожени Перић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gagi
Pobedili ste greškama i gluposti a Partizanove odbrane a ne igrom tvoga tima, zato se ne budan toliko u grudi.
Aman
Svaka vama čast za taktiku i zalaganje i za pobedu. Može da priča ko šta hoće. Penal bio, nije. Pa za Partizan bio, nije... Nebitno. Partizan je preokrenuo i pošao za Beograd pre kraja utakmice. Vi ste to iskoristili i zasluženo pobedili. Ali ja vas pitam, gde su vam ta ista taktika, želja i zalaganje bili protiv Zvezde?
Rogybe
Ja uvek kazem i uvek cu reci ko me god pita " Jedan tim moze toliko dobro da igra koliko mu protivnik dozvoli" to znaci ako je protivnik motivisaniji i bolji u datom momentu on nece dozvoliti svom protivniku da igra svoju igru a na kraju to ce se odraziti na rezultatu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.