Почетна / Фудбал / Супер лига

Брђани потписали уговоре са 11 играча: Они су будућност Чукаричког

Велики дан на Бановом брду. Чукарички је озваничнио сарадњу са десеторицом играча, од којих су седморица потписала професионалне, а четворица стипендијске уговоре
ФОТОГРАФИЈЕ: ФК Чукарички

Пуне руке посла имали су током четвртка спортски директор Ненад Миросављевић, директор Омладинске школе Игор Матић, као и генерални секретар клуба Александар Перин.

Професионалне уговоре са екипом са Бановог брда потписали су Урош Дрезгић (штопер, 200. годиште), Александар Кадијевић (леви бек, 2002), Лука Николић (штопер, 2002), Андреј Ђукић (офанзивни везни, 2002), Огњен Ајдар (офанзивни везни, 2003), Игор Миладиновић (везни играч, 2003), Никола Петковић (дефанзивни везни, 2003). Стипендисти Чукаричког постали су Бојан Ковачевић (штопер, 2004), Душан Павловић (задњи везни, 2004), Михаило Љумовић (офанзивни везни, 2004) и Александар Мартић (офанзивни везни, 2004).

Директор Омладинске школе Игор Матић није крио задовољство после свечаног чина потписивања у просторијама клуба у улици Београдског батаљона.

- Леп дан за све нас у Чукаричком и поготово за ове дечаке. Чак једанаест момака из Омладинске школе потписало је уговоре са нашим клубом. Требало је да их буде и дванаест, али из техничких детаља Виктор Роган није могао да потпише, његов отац је тренутно у Мађарској, али ће се и то решити у скорије време. Ово треба да им буде само подстрек да буду бољи и квалитетнији. Само потписивање уговора не гарантује да су урадили нешто, на њима је да наставе још боље и квалитетније да раде, сигуран сам да је лепа будућност пред њима, како у нашем клубу, тако и после тога – казао је Матић, који је потом додао:

- Све су ово играчи који су пред првим тимом, то су момци који имају озбиљан потенцијал, репрезентативци су. Морам увек да бирам речи, али одавно нисам видео толико квалитетних и талентованих играча на једном месту. Надам се да ће ускоро постати и стандардни првотмици у Чукаричком.

Неки од ових момака су већ закуцали на врата првог тима, а крајем прошле сезоне Урош Дрезгић је забележио и деби.

- Поред њега, тренутно су у првом тиму Јован Лукић, ту негде је и Митар Ергелаш, они су још раније потписали уговоре са нашим тимом. Све зависи од потреба стручног штаба, од утакмице до утакмице, али сигурно је да ови момци имају квалитет. Верујемо у њих, они треба да верују у себе.

Чукарички је међу клубовима којима апсолутно иде у прилог ново правило да у Супер лиги сваки тим мора да почне меч са најмање два „бонус“ играча, рођена после 1. јануара 1999. године.

- Не волим да било шта буде вештачки, али наша лига је без дилеме развојна. Имамо мноштво добрих и квалитетних играча, не само у Чукаричком, већ и у другим клубовима. Треба се окренути својој деци, поготово ако доносе квалитет на терену. Некад морамо и да их истрпимо, али кад видимо на пример последњу утакмицу против Војводине, потребно је да имају ти момци и старије играче који ће да их воде, уз које ће и они сазревати.

Матић је ретко кад говорио о резултатским циљевима, односно није им помињао као приоритетне. Ипак, од ове генерације омладинаца сви у клубу и у том смислу имају велика очекивања.

- Трудим се и увек говорим да у млађим категоријама имамо за циљ да направимо играча за први тим. Ово није фраза, то је најважније у целој причи, знамо и да је ово приватни клуб и да је то један једини извор прихода. Конкретно, што се тиче момака рођених 2002. и 2003. године, обавили смо недавно састанак. Познавајући њих и њихов квалитет, уз чињеницу да имамо 14-15 репрезентативаца, казао сам им да очекујем да освоје титулу. Они треба да верују у те ствари, баш као што ми у њих верујемо. Било би то много лепо за наш клуб, који је већ једном био шампион у омладинској конкуренцији. Код кадета, имамо девет-десет стипендијских уговора, то су дечаци који имају квалитет, али не бих да им стављам било какву врсту терета. Само нека раде, тренирају и нека имају однос као и до сада – казао је Матић.

Тренер омладинаца Чукаричког Величко Каплановић био је међу првима који су честитали новим професионалцима и стипендистима Чукаричког.

- Ово су деца која су својим досадашњим битисањем у клубу заслужили уговоре. Део те екипе је и Предраг Роган, који из техничких разлога тренутно није могао да потпише уговор. Ово је само награда за те момке и подстрек за даљи рад. Не смеју овим да се задовоље, то не би било добро за њих. У наредних годину и по, две, морају што више да раде на себи. Играње у првом тиму је нешто сасвим друго, а ми морамо за то да их припремимо. Желим да им честитам, као и њиховим родитељима, само нека наставе овако – казао је Каплановић.

Шеф струке омладинаца бело-црних посебно је истакао систем, по којем је Омладинска школа Чукаричког постала препознатвљива у претходном периоду.

- Поносан сам на оно што Чукарички има у Омладинској школи, што је изграђено у претходним годинама, а то је систем. Из године у годину наш клуб ће све више деце избацивати у први тим. Томе смо дуго тежили, сада смо на правом путу и искрено баш сам задовољан како то све сада функционише. Генерално, и шти се тиче тренерског кадра, похвалио бих млађе колеге, сви имају квалитет да се баве овим послом. Једноставно, сматрам да нема брига за Чукарички – лаконски је завршио Каплановић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ko ne voli cukaricki...
Ponos Srbije!!! Jedini klub bez duga i koji ne zavisi od drzavnih novaca.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.