Почетна

Нишлије грме на ФСС и желе у Европу: Младост се такмичила незаконито!

Прошла је борба за бодове, али за европску лиценцу још увек траје. У Радничком сматрају да Младост не може у Европу, јер је рачун клуба годинама блокиран

Као петопласирани тим на табели, Нишлије се надају да ће заузети европско место Младости из Лучана.

Рачун Лучанаца је био више година у блокади, а да би се добила лиценца за домаће такмичење услов је да исти буде у тренутку лиценцирања без блокаде. То није био случај са Младошћу – каже Радан Илић, председник Скупштине Радничког.

Младост је одиграла целу сезону, добила је лиценцу од ФСС, шта сад?

Лучанци су играли противзаконито, јер нису испунили услов за добијање лиценце за домаће првенство. Правилник ФСС то јасно каже, а исти је усаглашен са актима УЕФА. Младост је на незаконит начин учествовала у овом првенству.

Пола клубова у Супер лиги је играло и било под блокадом, многи су и сада?

Знам све, један од тих клубова који је био под блокадом је и Раднички, ту није ништа спорно. У случају Младости спорно је што је њихов рачун у блокади дуже од десет година. Ови клубови су у току године улазили и излазили из блокаде. То је нормално пословање свих установа и предузећа и ван спорта. Младост је константно била у блокади

Ово је директна оптужба на рачун ФСС, јер су Лучанцима, иако нису смели, издали лиценцу?

Не кажем да је Младост крива, већ да се на нелегалан начин такмичила. Ниједан клуб у српском фудбалу није смео да буде у блокади у моменту када је добио лиценцу за такмичење у националном првенству. За Младост знамо да јесте била, за остале клубове претпостављамо да нису.

Како им је онда ФСС дозволио да се такмичи?

То није питање за мене, већ за Фудбалски савез Србије.

Значи ФСС је прекршио свој правилник и направио грешку?

ФСС, ако је и погрешио, сада има прилику да то исправи. Инсистирамо на томе да другостепена комисија исправи грешку. Сматрамо да је Младост добила лиценцу у супротности са правилником ФСС.

Зашто се сада жалите, могли сте то раније да урадите?

Сада су актуелне лиценце за Европу. Нисмо раније имали никакав правни интерес, зато се нисмо ни бавили овим питањем. Нисмо трпели штетне последице тада, али данас оваквом одлуком Раднички трпи. Кад одлука погађа интересе клуба ми онда реагујемо.

Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lucanac
Igracete evropu nekad,a mozda ni tad. Cao nislije,vidimo se... NAPRED MLADOST!
hocemo penal za zvezdu
gledao sam radnicki-partizan pretposlednje kolo,vi ne da veze nemate,nego je to antipropaganda fudbala i vi hocete evropu ?!!
ponosni lucanac
SRAMOTNO,da nije jadno bilo bi smesno.Ostrite sada na malom klubu koji je vas lazne velikane posteno dobio na terenu.Nema zasta pas da vas ujede a vi pricate o finansijama.Igraj pobedi pa onda se pozivaj na zakon i pravo...
Meraklija
Slazem se s tobom u potpunosi,nema kluba u ligi koji sme da prica o POSTEMJU !!!!
bobo
vi ste sve samo ne posteni
husref musemić
zvezda godinama ima blokirane račune ,dobija nekakve privremene licence ali se iz radničkog nisusetili da to pomenu iako im duguju još 200 000 evra ali zato mladost smeta.alo bre pa što se niste žalili kad je ciganiji oprošteno pet miliona evra duga za porez?
ercov
Pa,zasto ste onda igrali protiv njih u Super ligi Srbije ako je sve bilo ne regularno !? Da se zali neko drugi pa da mu i poverujem ali ova bagra sa Toncevom na celu i svim namestaljkama tokom prvenstva je jedino zrela za proces i resetke.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.