Почетна

Пирова победа Звезде над Радничким уз хет-трик Боаћија (ВИДЕО)

Црвено-бели чекали кикс комшија неколико стотина метара даље, али га нису дочекали, па су завршили као други и играће квалификације за Лигу Европе
ФОТО: И. Милутиновић

Црвена звезда – Раднички (Ниш) 4:0 (1:0)

Београд - Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 11.820. Судија: Илија Брдар. Помоћници: Дејан Поточан и Јовица Милин. Жути картони: Ле Талек (Црвена звезда), Живковић, Љубисављевић, Арсић (Раднички). Стрелци: 1:0 Ричмонд Боаћи у 18, 2:0 Ричмонд Боаћи у 48, 3:0 Ричмонд Боаћи у 60, 4:0 Марко Петковић у 90. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Петковић, Луковић, Ле Талек, Анђелковић, Ристић, Плавшић, Аџић (од 58. Срнић), Доналд, Вучићевић (од 46. Милић), Боаћи (од 66. Милијаш). Тренер: Бошко Ђуровски.

РАДНИЧКИ (НИШ): Бајић, Милош Живковић, Арсић, Петровић, Љубисављевић, Мркић, Душан Живковић (од 63. Томић), Станојевић (од 63. Попара), Нома, Станковић, Којић (од 32. Апостоловић). Тренер: Милан Раставац.

 

Звезда је савладала Раднички 4:0, али је то Пирова победа, пошто је Партизан славио код куће против Младости 5:0 и дошао до 27. титуле.

Црвено-бели су до предности дошли у 18. минуту. Боаћи се најбоље снашао у гужви после лопте враћене са ивице у срце казненог, обишао је голмана и лопту кроз ноге ривалу послао у празну мрежу, постигао је свој десети гол у шампионату, а 14. у сезони за предност Звезде - 1:0.

У 28. минуту могао је Боаћи да дуплира предност, добио је лопту у простор, изашао сам пред голмана Бајића, али је погодио стативу са десетак метара.

Четири минута касније одличан покушај Ристића левицом са 25 метара, али је лопту зауставила пречка.

Mркић је у 36. минуту покушао са 30 метара, али је мрежу парадом сачувао Кахриман.

Тек што је почео други део нови гол, Звезда је пробила по десној страни, лопта је по земљи убачена на петерац од стране Милића, промашила су је три одбрамбена играча Нишлија, па је поклон у гол претворио Боаћи, својим 11. првенственим голом - 2:0.

Уследила је нова пречка Ристића, па нови гол Боаћија. По левој страни у 60. минуту продро је Анђелковић, заврнуо лопту на ивицу казненог где је дочекао Боаћи и послао у мрежу.

Тачку на и ставио је Марко Петковић у 90. минуту. Милијаш је убацио лопту у казнени, Анђелковић је спустио Петковићу и оставио га пред празном мрежом - 4:0.

Семафор последњег 37. кола Супер лиге (плеј-оф):

Војводина – Јавор 1:0 (Спремо 88)

Напредак ˜– Вождовац 1:1 (Ндиај 33 - Марковић 89)

Црвена звезда – Раднички (Ниш) 4:0 (Боаћи 18, 48, 60, Петковић 90)

Партизан – Младост 5:0 (Леонардо 18, 65, Јевтовић 37, Јанковић 70, Косовић 81)

Напомена: Партизан је освојио 27. титулу у историји (1947, 1949, 1961, 1962, 1963, 1965, 1976, 1978, 1983, 1986, 1987, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2002, 2003, 2005, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2017) и играће квалификације за Лигу шампиона, Црвена звезда, Војводина и Младост из Лучана играће у квалификацијама за Лигу Европе.

Коментари27
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Šajber
Nevalja vam tabela, 1986. prvak je bila Crvena Zvezda, a 1987. Vardar, jer se titule osvajaju na osnovu važećih, a ne nakdnadno utvrđenih pravila. Mada ako Terza ima dokaza za Vlahovića ili Nikolića, neka pokuša da kopira Grobare sa kraja 1980-tih i tako osvoji titulu
Del Pjero
Ne mogu da docekam saopstenje.
Ivan
Nema sta,titule se broje a ovi poslednjih godina se naosvajase samo tako.Sigurno su namestili dosta ali zalosno je koliko su kukali ove godine i iskukase na kraju titulu.Ispalo bi da je Zvezda namestila da je osvojila.Znaci samo oni mogu da osvajaju,drugi neko nema sanse.Oni su stvoreni da osvajaju,bas je besmisleno.
Marko
Bre kako je ovo nastimano da covjek povjerovati ne moze,cudo da se Radnicki nije borio protiv Partizana a ocekivao da bod izvuce od Zvezde.Mladost osvojila cetvrto mesto dosla Partizanu na paradu,Stvarno namesteno da ne moze biti bolje.Ovde bi UEFA imala pune ruke posla,a bogami o tom treba da razmisli i drzava sa policijom i vrhovni sud..Ovo ne vodi nigdje samo velikoj sprdacni srpskog fudbala ,ni kosarka,ma ni jedan sport nije leguralan,sve neke nastimaljkei... Prvenstvo u svim sportovima nije regularno..
Rambo
Odlično smo odigrali....ako se ovako igra u finalu kupa, osvajamo sigurno...a i verujem jer smo bolja ekipa od partizana...sve će se videti za vikend...
ISTINA
Rambo, cak i da osvojite kup, niste ove sezone bolji od nas, sto se pokazalo u medjusobnim utakmicama. Vi ste vidim ubedjeni u to osvajanje kupa, kao da se Partizan nista ne pita. Polako!
MARKO
Ma ova godina je Partizanova,tu nema dileme,stari dripci i komunisti sve smjestili....Ma mene taj fudbal srpski ne zanima otkada su Obilic unistili,Zemun otjerali,sada se prave vazni kako su posteno osvojili titulu....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.