Почетна

Канга са креча и Плавшић из волеја вратили Звезду на чело табеле, шампион прескочио најтеже гостовање до краја (ВИДЕО)

Мучила се Црвена звезда у првом полувремену у Крушевцу, али је заиграла боље у наставку и славила велику победу против Напреткa
ФОТО: crvenazvezdafk.com
Напредак – Црвена звезда 1:2 (0:0)
Стрелци: 0:1 – Канга у 59. из једанаестерца, 0:2 – Плавшић у 76, 1:2 – Вукановић у 90+4. минуту.
Стадион: Младост. Гледалаца: око 10.000. Судија: Бојан Николић.
НАПРЕДАК: Петровић, Аливодић, Цветковић, Ескић, Гобељић, Ндијае, Симоновић, Шљивић, Тубић, Урошевић, Вукановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Петковић, Луковић, Фримпонг, Ристић, Ле Талек, Доналд, Руиз, Плавшић, Канга, Боаћи.

 

Прву шансу на мечу имао је Напредак, али је Петковић отклонио опасност испред Аливодића. Три минута касније ударац је окушао Шљивић, али је то било прилично лоше.

Црвена звезда је тек у 11. минуту запретила, Ристић је центрирао, али је лопта изненадила Боаћија. Али, пет минута касније, сјајна прилика за црвено-беле!

Била је то одлична контра Звезде, коју је повео Руиз, додао је лопту до Канге, овај је упутио повратни пас до Доналда, а Холанђанин је промашио зицер са десет метара!

У 21. минуту зицер на другој страни. После очајне интервенције Фримпонга Гобељић је изашао сам испред Манојловића и шутирао, али је голман Звезде из тог дуела изашао као победник!

До краја првог полувремена није било већих узбуђења. Доналд је имао још један неуспешан шут у 27. минуту, Петковић је 11 минута касније био у доброј позицији, али је завршница била траљава, практично је додао лопту Петровићу.

Заиграла је Звезда нешто боље од старта другог полувремена, те је прва и дошла до шансе, у 51. минуту Канга је центрирао ка Ле Талеку, овај је главом шутирао поред гола Петровића.

Два минута касније слична акција, овога пута лопта после корнера на Боаћија, који је шутирао главом, Петровић је дирао лопту, а она се од пречке одбила у нови корнер, после којег није било опасности.

Црвена звезда је повела после једанаестерца у 59. минуту. Шљивић је са обе руке у свом шеснаестерцу повукао Руиза, који је пао, за Бојана Николића није било дилеме.

Лопту је узео Канга, Петровић је погодио страну, али је ударац Габонца био неодбрањив – 0:1.

Био је Напредак неколико минута касије у доброј прилици, лопта се после шута Вукановића одбила до једног играча домаћих, али је он био у офсајд позицији. Уследили су бројни протести Крушевљана, и краткотрајни прекид због дивљања њихових навијача.

У 65. минуту спорна ситуација. После шута Канге Петровић је кратко одбио лопту, на њу је натрчао Плавшић и убацио је у мрежу. Помоћник је сигнализирао офсајд, у најмању руку сумњива одлука.

Невероватан промашај Боаћија у 73. минуту! Протутњао је Плавшић у контри по левој страни, потом послао лопту ка нападачу, који је са три метра успео да пребаци гол Напретка!

Ипак, Делије су могле да одахну у 76. минуту. Био је то добар напад Звезде, Канга је сјајно подигао лопту ка Плавшићу, а овај је опалио волеј левом ногом, био је то прелеп погодак – 0:2.

После овог поготка опао је ритам меча. Црвена звезда је зналачки чувала предност, Напредак је покушавао, и успео је да дође ни до почасног гола.

Могао је претходно млади Лука Аџић да се упише у стрелце, али му је Петровић у завршници одбранио шут са 16 метара. Кад већ он то није учинио, јесте на другој страни Алекса Вукановић, који је у буквално последњим секундама сусрета затресао мрежу ривала – 1:2.

Семафор другог кола плеј-офа:
Партизан – Војводина 1:0 (Ђурђевић 1)
Напредак – Црвена звезда 1:2 (Канга 59. једанаестерац, Плавшић 76 – Вукановић 90+4)
Недеља:
19,00: Јавор – Младост
19,00: Раднички (Ниш) – Вождовац
Табела: Црвена звезда и Партизан по 43 бода, Војводина 33, Младост (меч мање) 27, Напредак 26, Вождовац (меч мање) 23, Раднички Ниш (меч мање) и Јавор (меч мање) по 22.
Коментари61
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zole
Kakav ce to cirkus i smejurija biti da ovakva nesretna ekipa osvoji titulu, strasno! Vi bre niste ni u top 3 u ligi, da vam nije namesteni utakmica bili bi na sredini tabele otprilike, vi ste sramota srpskog fudbala!
Ajgor
Samo u Žurnalu je Partizan na prvom mestu - niti ima bolju gol razliku, niti je prvi ni po jednom pravilu Superlige!
Zoro
Sudija opet najbolji igrač zvezde. Svako kolo...penal po penal titula. Dal vas je bar malo sramota?
Zuk
Zar vas nije sramota cigani,nigde igraca oko vaseg a vas padne kao Kasalica padavica.E ovakav lopovluk je osobina Zvezde kroz istoriju
ŽOCuoglu laže
Penal? Jedina razlika izmedju penala nad Ostojićem protiv Radnika je taj što je Ostojić prvi napravio faul nad protivničkim fudbalerom.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.