Почетна

После Јагодине и ОФК Београд испао из Супер лиге, први пут после сезоне 1997/98.

По приказаном Романтичари нису ни заслужили да сачувају статус члана елите, јер Суботичани су били, минимум, за класу бољи
ФОТО: В. Марковић

ОФК Београд – Спартак 1:3 (1:2)

Београд - Стадион: Омладински. Гледалаца: 200. Судија: Данило Грујић (Ниш). Помоћници: Срђан Милутиновић и Милан Минић (обојица из Ниша). Жути картони: Влаховић, Пејовић (ОФК Београд). Стрелци: 0:1 - Фаркаш у 8, 1:1 - Гигић у 34, 1:2 - Мудрински у 39, 1:3 - Илић у 85. минуту.

ОФК БЕОГРАД: Чупић, Стојковић, Планић, Радовановић (од 74. Симић), Златковић, Пејовић, Дуроњић, Аврамовски (од 46. Белаковић), Павловски (од 52. Влаховић), Јововић, Гигић.

СПАРТАК: Мирковић, Фаркаш (од 83. Мркела), Антонић, Томић, Милошевић, Тумбасевић, Ковачевић, Шљивић, Ивановић (од 70. Илић), Јочић, Мудрински (од 55. Милић).

 

Дилеме више нема. ОФК Београд ће наредне сезоне, по први пут од 1997/98, осетити барут друголигашких терена, званично Прве лиге Србије.

До јуче су се надали само највећи оптимисти, али после пораза од Спартака све је јасно, математика не лаже, поглед на табелу све говори. Уосталом, шта се могло и очекивати с обзиром на то да је два кола уочи финиша, победа у плеј-аут фази за плаво-беле мисаона именица.

Голубови су до вођства стигли већ после осам минута, стрелац је био Данијел Фаркаш: Финтом је преварио дефанзивце ОФК Београда и матирао Чупића. У 11. минуту млади Дуроњић могао је да поравна, али се спетљао и из идеалне позиције тукао преко гола. Запретио је и Гигић десет минута касније, али Јочић је блокирао његов ударац.

Офанзивац Спартака: Огњен Мудрински, средином првог дела, „бомбом” са 30 метара покушао је да изненади Чупића, који се није дао надмудрити.

Романтичар Јововић је на истеку пола сата борбе шутирао из добре позиције, међутим, Мирковић се истакао одбраном, што му није пошло за руком и четири минута касније када га је матирао Гигић после сјајне асистенције Јововића.

Да кратко потраје радост Романтичара потрудио се Мудрински, у 39. минуту је на прави начин искористио додавање Тумбасевића – 1:2. Коначан резултат, пет минута пре краја, поставио је резервиста Стефан Илић.

 

Семафор 5. кола плеј-аута Супер лиге:

Јавор – Металац 1:1 (Ратковић 1 – Миловановић 36)

Јагодина – Рад 1:1 (Лечић 4 – Ћулум 34)

ОФК Београд – Спартак 1:3 (Гигић 34 - Фаркаш 8, Мудрински 39, Илић 85)

Младост – Нови Пазар 1:0 (Милосављевић 79)

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Grujo
Simpaticno kako je Spartak koji je cele sezone bio najgori tim u ligi posle ovog preseka odjednom kao poceo da igra i evo zavrsi na prvom mestu plej auta. Ovo sa ovim prej autom je cista glupost i pruza sansu za mnogo namestanja. Isto i za Rad. Kako to da Metalac i Novi Pazar odjednom kao padnu tako kao i Javor koji je trebao da se nadje u Plej ofu umesto one bedne Vojvodine i sramne. Cela liga se iznamestala cim je Zvezda otisla na 10-15 bodova razlike krenulo se s ukrajanjem bodova posto eto reseno je pitanje sampiona jer je iskreno Zvezda od cele lige za 2 ako ne i 3 klase bolja i to je realnost, dobar trener je pola posla.
Labud
E sada, ako su pametni, da preseku sve veze sa Terzicem i da mu za sva vremena zatvore vrata ovog nekada slavnog kluba. Da se rese svog olosa nakocenog tu u poslednjih 20 godina i da posteno se vrate u najvisi rang. Kada se tako postave stvari, odlazak u nizi rang je premija. Grebatori ce se sami razici, a navijaci ce polako da se vracaju da gledaju posten fudbal, pa makar u zoni.
Brajko
Ovo je sjajna vest za srpski fudbal, samo je steta sto i ovi Simovicevi puleni nisu ispali
Knego
OFK zahvaljuje Terziću!
bus plus kontrolor
Valjda je sad jasno da je utakmica 1 kola protiv Zvezda na Vracaru namestena,jos je podsecam Planic koji igra u OFK-u kao pozajmljeni igrac Zvezde dobio crveni karton,a koji je pre Zvezde gle cuda igrao u OFK-i.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.