Минско поље за Звезду већ од другог кола за ЛШ!

Потенцијални противници у првој рунди прилично мање су незгодни него у наредној
ФОТО: ФК Црвена звезда/Н. Митић

Реално је да Црвена звезда почне квалификације за Лигу шампиона од другог кола, али такав расплет не би значио и да је посао на путу ка елитном европском такмичењу посебно олакшан.

Све до 8. августа и реванша осмине финала актуелног издања Лиге шампиона, Јувентус – Лион и Барселона – Наполи, неће бити познато да ли ће Црвена звезда имати европски старт у првом или другом колу, у пракси хоће ли на терен 18. или 25. августа.

Неколико европских клубова, попут Црвене звезде, гледаће ка исходима тих мечева, у случају проласка Јувентуса и Барселоне имаће каснији старт.

Највише се то односи на Ајакс, који би избегао квалификације и директно се пласирао у групну фазу. У истом расплету, Динамо Загреб би кренуо од трећег кола квалификација. У свакој варијанти, Салцбург је од плеј-оф фазе, као клуб са највећим коефицијентом.

Ако Црвена звезда стартује од другог кола, противника и место одигравања утакмице сазнаће 10. августа. Меч би се, по основном плану одржао 15 дана касније.

Међу потенцијалних десет противника у другом колу, један се издваја као апсолутно непожељан Клуж.

Претходно би, међутим, актуелни лидер румунског првенства требало да одбрани минималну предност у односу на Универзитатеа Крајову.

Чинило се да ће екипа тренера Дана Петрескуа све да заврши крајем јуна, али поражена је на домаћем терену од најближег пратиоца.

Као незгодни ривали за ниво другог кола квалификација намећу се убедљиво најбољи словачки тим Слован из Братиславе, двоструки узастопни шампион Мађарске Ференцварош, кипарски првак Омонија, па и стари Звездин познаник Судува.

Литвански шампион константно иде узлазном линијом и уколико би се играла једна утакмица у Маријампољу не би било пријатно...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 1. јул. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
U Srbiji je svima minsko polje u glavama,koje minsko polje,kako jednima tako i drugima...
Marko
Nije svaki dan Petak,biti ce kako se pripreme i koliko vrede,novcno malo,da vidimo srce junaka...
Severac
Bolje da ne udjemo i opet strahujemo pred svaku utakmicu od ponizenja kao prosle godine. Nije to za nas dok se ne stvori ozbiljan i konkurentan tim, neka nas u LE pa da igramo ravnopravno sa vecinom.
Marko
Koje ponizenje izgubiti sa 1:0 je ponizenje,sve ostalo prica koliko je protivnik tada jak.Mec izgubiti sa 1:0 isto kao i 5:0 mec je izgubljen...
Željko Pavlović
Jedino nećemo Salcburg.
@svi ste razmazeni
To sam pisao posle prvih kritika na racun Milojevica ove godine...
@@Zelko
To je samo znak OGROMNE srece koju ste imali taj dan, a ne da vam oni "leze". To sto su stvorili 10 sansi govori da vam ne leze, a i da se ti bas i ne razumes u fudbal. Zato valjda navijas za zvezdeu.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.