Сабо јасно ставља до знања: Играћемо групну фазу Лиге Европе

Мало ко је очекивао да ће фудбалери ТСЦ-а у деби сезони у Супер лиги освојити четврто место и да ће изборити пласман у квалификације за Лигу Европе. У клубу влада велико задовољство, али и организационе припреме за оно што ускоро следи
ФОТО: М. Рашић

Тополчани су одиграли сјајно у наставку сезоне, у последњих десет кола освојили су чак 23 бода (7 победа, 2 ремија и пораз) и претекли Чукарички. Између осталих, плаво-белих су савладали  Војводину 2:0 и Црвену звезду 2:1 и да у последњем колу нису потклекли у Нишу, трку би завршили иза вечитих ривала.

– Сјајно смо одрадили зимске припреме у Турској. Успели смо да задржимо играчки кадар, а новајлије су се одлично уклопиле у колектив и дале велики допринос успесима. Атмосфера у екипи је била сјајна, што је један од важних фактора у постизању добрих резултата. Због пандемије корона вируса измењен је систем такмичења што нас није омело да и после паузе наставе са одличним партијама – рекао је Золтан Сабо, тренер ТСЦ-а.

Неће вам бити потребно много времена за уигравање, с обзиром да је прошле недеље завршена сезона?

– Играчи су пре прекида такмичења имали одличну подлогу, добро су радили и у паузи се придржавали упутстава и спремни дошли на поновно окупљање. Наставак такмичења смо одиграли веома добро. У Нишу смо готово цео меч одиграли са играчем мање и у финишу били бољи, имали смо много више снаге од Радничког, али смо изгубили. После утакмице у Нишу, играчи су добили краћи одмор, а већ у понедељак 29.јуна почињемо припреме за нову сезону.

Озваничена сарадња

Тренер Золтан Сабо продужио је уговор са ТСЦ-ом на још четири године и тиме окончао све дилеме.

– Нема разлога да напустим Бачку Тополу. Имам добар тим, стабилну финансијску ситуацију, изборили смо се за улазак у Европу. Пред нама је још много изазова и одлучио сам да покушам да на њих успешно одговорим – рекао је тренер ТСЦ-а.

Да ли ће на окупу остати актуелни састав?

– За сада је све под контролом тако да ћемо наставити у истом саставу као и до сада. У намери смо да задржимо најбоље играче јер нам је то окосница тима.

Пре три године стигли сте у Бачку Тополу, најпре сте обављали дужност спортског директора а потом преузели улогу шефа стручног штаба. Колико се тога променило од тада?

– Ишли смо корак по корак. Ово је највећи успех у мојој тренерској каријери, али не желим да станем. Уверен сам да можемо са овим тимом да стигнемо чак и до групне фазе Лиге Европе. Током првенства имали смо сјајну подршку навијача који су нас бодрили на свим утакмицама. Ово је сјајан успех – рекао је Сабо.

За сада су из ТСЦ-а отишла четворица играча, Филип Арсенијевић, Младен Галић, Драган Свитић, као и млади Давид Шинковић који већ има ангажман у Мађарској.

– Уместо њих желимо да ангажујемо неколико младих фудбалера рођених после 1999. године. Најбољи стрелци Владимир Силађи и Ненад Лукић, који су заједно постигли 32 гола, за сада остају са нама. Све ће се знати детаљније у понедељак. Што се тиче новајлија, једино смо добили омладинца Ајакса Дамјана Достанића. Уговор смо склопили на три године, игра на позицији нападача, сигурно да ће бити највеће појачање за нас, јер се ради о талентованом играчу – јасан је Сабо.

ТСЦ ће ударну фазу припрема одрадити у Мађарској.

– Радићемо од среде, на теренима наше академије. Заказано је и неколико провера – саопштио је Војислав Стантић, оперативац суперлигаша из Бачке Тополе.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Realista
Ko prati godinama Ligu Evrope setiće se koliko je anonimus i krš timova igralo grupnu fazu npr. Makabi Petah Tikva, Šamrok Roversi, Karpati Lviv, Skenderbeg Korce, Vardar Skoplje itd.da ne nabrajam. Mnogi timovi su bili blizu, pa je tako Vojvodina tri puta igrala plejof sa Alkmarom, Plzenom i Šerifom, ko je gledao prošlu sezonu Radnik iz Bijeljine zamalo da prođe Spartak iz Trnave (ispali posle penala), tim koji je namučio Zvezdu sezonu ranije. TSC je igrao fino ove sezone,ima tim, harmoniju, finansije i upravu na nivou, prema tome po meni je opravdano očekivanje proći bar prva dva kola, od trećeg kreću dosta jaki protivnici, pa uz malo sreće u žrebu ne vidim zašto bi neko omalovažavao njihovu nadu. Dobro je da Srbija trenutno ima par lepo organizovanih timova mimo CZ i PFC. Jedino im je problem neiskustvo.
Pricas napamet
Tek ces da vidis koliko to NIJE lako. Naidjes majstore, u Evropi, na neke za koje nikada ni cuo nisi, a oni te nakantaju...Zelim vam sve najbolje, ali...
E Sabo Sabo
Grupna faza? To je uspelo samo blizancima... Kako crni Sabo do grupne faze i kojim to budzetom? Koliko sam za zadnjih 25 godina citao ovakve izjave trenera i obicno se neslavno zavrsavalo. Kada nista nisu obecavali tada se igrala i LS i prezimilo u Evropi.
Mare NS
Naravno da ćete igrati, kad se radi planski i ekipa se gradi na zdravim nogama. Ne igra se preko protekcije i uticajnih menadžera.
misa tumbas
smesna ekipa...izbacice ih prva ozbiljnija ekipa , koja crna grupna faza.
@severa
To nista ne radi, Partizan je ove godine igrao ocajno realno, a svaki tim je mogao da ga pobedi, sem zvezde naravno koja da ne namesta bi ispala iz lige ove godine umesto sto rusi kao rekorde. Tako da i ta pobeda nad zvezdanom ne znaci puno. Realno ja im zelim svu srecu u Evropi ali neki klub za koji nismo culi ce verovatno biti prejak za njih u kvalifikacijama.
Севера део
Уопште нису смешна екипа,а пласман у групну фазу зависи доста и од среће у жребу.Ако су толико смешна екипа,како да је партизан морао да им отима победу смешним пеналом,а Звезду су победили заслужено.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.