Дуг пут Партизана до групе Лиге Европе: Тотенхем баук у плеј-офу

Уколико црно-бели скоче за једно место и буду међу повлашћенима у жребу за последње три рунде могу да налете на Милан, Фрајбург, ПАОК, Стандард, Стеауу...
ФОТО: И. Веселинов

Партизан је поразом у финалу купа од Војводине себи одредио ранији старт у квалификацијама за Лигу Европе.

Црно-бели ће у борбу за групну фазу да крену од првог кола 27. августа, а ривала ће сазнати на жребу деветог дана следећег месеца.

Парни ваљак биће изразити фаворит кога год да добије за противника из групе неповлашћених тимова у прва два кола.

Одлука УЕФА да се игра само по једна утакмица у сваком квалификационом колу увећава међутим, могућност изненађења, тако да ће опрез бити неопходан.

За нас би најинтересантније било да се Партизан на почетку квалификација намери на Жељезничар из Сарајева.

Црно-белима би било теже на Грбавици, али би меч у главном граду Босне и Херцеговине свакако представљао већу посластицу него окршај у Хумској.

На најлепши начин могли би да се подсетимо на окршаје ове две екипе у некадашњем југословенском шампионату.

Пожељнији ривал био би Борац из Бањалуке, још више Македонија Ђорче Петров. Ривали из региона били би добри због краћих путовања и навијача Парног ваљка у земљама насталих после распада СФРЈ.

Најлакше би вероватно било у окршају са Тре Пеном, без обзира да ли би се утакмица играла у Београду или Сан Марину. Мечеви против Валете, Линколна или Санта Коломе такође, би представљали само формалност...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 28. јун. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vojvoda
Trnovit je put do uspeha...
Marko Pavlović
Jeste.
Pigeon
Nema formalnosti! Jeste ofucana, ali ona: "danas svi igraju fudbal", i te kako stoji! Isto tako ne vidim ni problem da se igra protiv Milana ili Frajburga, mada bi oni verovatno, svima nama bili najnepozeljniji. Steaua, Standard...pa sta!? Hoces u LE, pa ne moze preko Surdulice! Partizan mora da se pojaca bar na 4 mesta, u svakoj od linija i to pravim izborom i onda ne treba da se plasimo nikoga! Ukoliko se ide sa ovim ili jos slabijim rosterom, onda, nista, salili smo se...trojanci su na potezu...
@Pigeon
Odbrana, odbrana, odbrana! Svi nam lako daju golove i dolaze do sanse ni iz cega, sem sponzoruse naravno, ali to je njihov problem sto nisu ni za dno tabele. Odbrana nam je ubedljivo najslabiji deo tima.
Mile
Spremite se vi za prvenstvo!Ove godine je tu Novi Pazar, bauk za sve timove na njegovom terenu.E kod njih nema ni zvezda ni partizan kao u druge gradove, samo njihov Pazar i niko drugi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.