Мирко Буњевчевић са посебним емоцијама пред долазак Тотенхема: Горане... буди поносан

Реванш сусрет Црвене звезде и Тотенхема обележиће и велике емоције. Разлог је одавање почасти капитену оба тима прерано преминулом Горану Буњевчевићу
ФОТО: Архива Журнала

Мирко, рођени брат популарног Буње открио је детаље током боравка у редовима Певаца и црвено-белих.

Надам се да вечерас нећемо изгубити, као у првом сусрету. Играмо на Маракани и, уз пун стадион и подршку Делија, пружићемо много бољу партију. Задовољан бих био било којим позитивним исходом, тад бисмо имали велике шансе да презимимо у Европи – казао је Мирко Буњевчевић.

Од којих играча очекујете највише?

Увек је незахвално причати о појединцу, поготово кад не знате тим. Ако буду играли Кејн и Сон биће главни адути, без дилеме. Кад је Звезда у питању, очекујем да Марин направи разлику у квалитету игре. Ако буде играо како зна, биће лидер и вођа екипе. У шпицу очекујем много од Павкова или Боаћи, без обзира коме тренер Милојевић буде указао шансу од старта. Борјан? Увек је на завидном нивоу.

Бићете на стадиону?

Наравно. Много сам био везан за Горана. Спремљена је кореографија посвећена мом брату, биће ми пуно срце. Оставио је велики траг у оба клуба... криво ми је што није са нама. Вероватно је поносан док нас гледа с неба, срећан што се његови клубови састају у Лиги шампиона.

Чега се сећате из времена Буњиног боравка у Тотенхему?

Глен Ходл је његовим доласком желео да игра са три играча позади. Горан је био идеалан профил играча за то, јер је код Славољуба Муслина у Црвеној звезди играо либера. Стигао је на „Вајт Харт Лејн” као замена за Сола Кембела, који је отишао у Арсенал. Били су задовољни његовом мирноћом и пасом из задње линије, хтели да играју технички допадљив фудбал. Нажалост, повредио је кичму и паузирао годину. Касније и јагодичну кост, после дуела са Хаселбајком.

Стигао, ипак, да одигра 56 утакмица у дресу Тотенхема?

И, једно време био капитен. Енглези, да га нису заборавили, показали су у полувремену првог меча кад су му одали почаст, што говори и да је био цељен. У Лондону су били Горанова супруга Јелена и ћерка Миња. Лепо су их угостили, свака част. Показали да су велики клуб и да незаборављају.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pepe Zvezdas iz New Yorka .
Sastav Zvezde(ako je bas tako) nije Los ali Bez Simica ,i Pankova nece Biti Lako Tosu Igraci za Brze Engleze ,pa Mozda I Boaci .ali Gos Miloje zna sta i Kako ,zato Srecino u U New Yorku ima Nas Sigurno 4-5 Hiljada Zvezdasa i to onih velikih i Postenih , Ima Srba , Rumuna iz Banata ,Bosanaca ,Makedonca i Slovenaca pa cak i Hrvata i Siptara ,a i po neki Rom, svi zajedno Mala Yugoslavija i Velika C Zvezda Srecno ..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.