Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Партизан у далеком Казахстану жели победу (четвртак, 16,50, САСТАВИ)

На победу, него шта, не бих потписао „икс” – поручио је тренер Партизана Саво Милошевић
ФОТО: ФК Партизан
Астана – Партизан (16,50, РТС 1, ТВ Арена спорт 1)
Стадион: „Астана арена”. Капацитет: 30.000. Судија: Мохамед Ал Хаким (Шведска).
АСТАНА: Ерић, Рукавина, Постников, Томашевић, Шомко, Мајевски, Томасов, Сигурјонсон, Шимуновић, Ротариу, Муртазајев.
ПАРТИЗАН: Стојковић, Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић, Натхо, Здјелар, Тошић, Сума, Асано, Садик.

 

Средња Азија и Партизан први пут у њеном срцу. Црно-бели у залету, налик екипи из шампионских дана из 2017.

Офанзивни, сигурни, јаки, расту сваког дана. Тим још неизмерених домета на гостовању љутитом диву, у његовој „авлији, с посебним и у Европи признатим потписом последњих година.

И све то у никад необичнијим условима. На терену с вештачком травом, покривеном кровом, на „плус четири сата” од Србије, у амбијенту чији европски шмек једино чувају представници УЕФА и гостујућег тима.

Сме ли неко уопште да се у једначини са „милион непознатих”, уочи судара Астане и Партизана, упусти у коначну прогнозу и донесе барем један конкретан суд?

Шеф струке црно-белих, Саво Милошевић, није стручњак из групе прогнозера, али ни хазардера. Зато је и синоћ одговарајући на питање да ли би реми у Нур-Султану задовољио његове планове, лаконски јасно и гласно поручио:

Не бих потписао „икс”, на пораз наравно не идем!

У потпису, на столу остаје само једна опција – победа. А, какав Партизан можемо вечерас да очекујемо?

Партизан ће пробати да наметне игру, али у неким сегментима морамо да се прилагодимо и противнику. Не зависи све од нас, постоји и друга страна на терену. Зависи и тешко је прогнозирати колико ћемо успети да се наметнемо, али нашу филозофију игре нећемо да мењамо… У то сам сигуран – опет је децидним ставом поновио Милошевић да зна шта хоће и у скоро 4.000 километара од Београда удаљеном Нур-Султану.

Такве речи, ма колико био самоуверен, тренер Партизана морао је да поткрепи снажним аргументима.

Имамо све играче на окупу, спремни су за меч, то је најбитније, упознали смо екипу са већим делом изазова, манама и врлинама Астане. Потрудили смо се да предупредимо и ефекте промене временске зоне. План је био да се до почетка утакмице играчи што пре навикну на сатницу. Верујем да смо у томе успели, имаћемо добру концентрацију на терену...

Уз максимално поштовање имена, резултате и статуса Астане у европским оквирима, оличеним у констатацији:

Чека нас тежак противник, поготово неугодан на домаћем терену.

Милошевић је открио и део плана на путу до бодова. Без много увијања и целофанирања речи.

Биће нам потребно концентрације, добре трке и игре до успеха. Астана има више првотимаца, чији квалитет нас тера на опрез. Поменућу само неке, Томасова, Мајевског, задњег везног... Али, пре свега треба да обратимо пажњу на њих, као тим – завршио је Саво Милошевић елаборацију у најави осмог европског испита на клупи Партизана.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Vise me plase uslovi za igru (niska temperatura i vestacka podloga), nego sam protivnik. Napred Partizan! Da sutra srecno proslavimo rodjendan!
Press real
Poceo bih bez Tosica a sa Scekicem da se domacin umiri prvih pola sata a kasnije Uvesti Tosica,Markovica .....
tajka
Tako će mo da uradimo.
Marko Pavlović
Urošević, R. Miletić, S. Pavlović i Šehović je odbrana.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.