Борјан: После дербија нови лист, лепо је видети табелу у ЛШ

Борјан је поручио да су црвено-бели, после минуса у првом делу, у наставку показали карактер и велику енергију и то након што је између два полувремена тренер Владан Милојевић, како је нагласио, био љут
ФОТО: М. Рашић

Голман Црвене звезде Милан Борјан извинио се навијачима за кикс против Олимпијакоса (3:1) у Лиги шампиона, али и поручио да је тај тријумф показао да се његов тим издигао изнад великог притиска услед пораза од Партизана пре две недеље.

Борјан је поручио да су црвено-бели, после минуса у првом делу, у наставку показали карактер и велику енергију и то након што је између два полувремена тренер Владан Милојевић, како је нагласио, био љут.

- Извинио бих се звездашкој јавности на онако примљеном голу. Надам се да ми је опроштено за све предходне одбране и за будућност у којој ћу, верујем, донети много више одбрана и свега - рекао је Борјан, дан касније сумирајуци утиске у разговору са новинарима.

Борјанова грешка уследила је у 37. минуту када после шута Рубена Семеда, из практично „мртвог“ угла, лопта завршила у мрежи.

- Видео сам да ће њихов играч да врати повратну, одвојио сам се корак од стативе како би пресекао лопту, Семедо није ударио како је хтео и вратила се у гол. Била ми је слаба реакција, гол иде на моју душу - поручио је фудбалски репрезентативац Канаде, а онда објаснио разговор на полувремену.

- На полувремену је тренер Владан Милојевић био много љут на нас, јер се нисмо држали онога што нам је рекао пре меча. У наставку смо ушли са тим планом, акцијама кроз игру и корнере и баш је то донело резултат - рекао је Борјан, нагласивши да је у том тренутку добио велику помоћ од Милојевића и саиграча и да му је то дало снагу у наставку меча.

Преокрету је допринело и искључење фудбалера Олимпијакоса Јасина Бензије у 58. минуту, после чега су славље Звезди донели Милош Вулић, Немања Милуновић и Ричмонд Боаћи.

- Подигло нас је искључење, лакше је играти када је ривал са играчем мање. Били смо у Олимпијакосовој ситуацији против Копенхагена и то 70 минута, али и издржали притисак. Неке екипе клекну, ми нисмо тада… Битно је да смо донели три бода Звезди, али и српском фудбалу.

После два кола Б групе Бајерн држи челну позицију са шест бодова, Црвена звезда је друга са три, Олимпијакос и Тотенхем имају по један, а Борјан признаје да је „леп поглед на табелу“.

- Далеко је још све, има много утакмица. Лепо је видети да је Звезда друга на табели међу таквим великанима и морамо да наставимо тако. Идемо у Лондон растећени и да пробамо да направимо изненађење. Видели сте победу Бајерна 7:2 над Тотенхемом, ми смо у Минхену изгубили 3:0. Све је то фудбал, нешто нестварно и никад се не зна шта може да се деси.

Према његовим речима после пораза у вечитом дербију (2:0) окренут је нови лист у разговору тренера Милојевића са играчима.

- Увек постоји притисак пре и после дербија, који је специфичан. Имали смо после одређену врсту притиска, али смо сели у свлачионици, обавили састанак са стручним штабом и издигли се изнад тога. Окренули смо нови лист и наставили даље. Морамо много да слушамо тренера, зна шта ради, одличне анализе и ако се будемо држали тога наставићемо са оваквим победама - јасан је он.

Борјан је пожелео и Партизану да сутра победи у гостима Астану у Лиги Европе за добробит српског фудбала и коефицијента.

- За српски фудбал је добро да победи Партизан, надам се да ће то урадити како бисмо имали јачи коефицијент. Било би добро да имамо два представника у борби за Лигу шампиона. Нека им је са срећом - закључио је он.

Фудбалери Црвене звезде гостовањем Напретку у Крушевцу настављају такмичење у Суперлиги, потом чекају Рад 19. октобра, а три дана касније играју у Лондону против Тотенхема у Лиги шампиона.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pomoć sudije
Boki budi realan, jer da sudija nije isključio protivničkog igrača, Zvezda bi izgubila utakmicu, zbog tvog kiksa.
milossan
aha, kiksa... bte, zakuco je
Milos
Cuti dao si auto gol!
Mido
Tvoj ucinak nije bas takav da bi se sa tobom neko ponosio.Kikser teski.Zbog onog poklon gola mogla je zvezda u normalnim uslovima da izgubi mec ali zahvaljujuci "brastvu" klubova doslo je do naglog preokreta i od ocajne igre gde nisu sutnuli na gol do fenomenalne igre u drugom delu.Trener Olimpijakosa je igrao sa kombinovanim timom a kasnije je alzirac morao napolje zbog crvenog da bi "velika" zvezda napokon negde osvojila neki bod.Biti ponosan na to ?Hajde bre...
Dule "Grobar"
Cestitke "Zvezdi" na pobedi protivu "Olimpijakosa"! Posebno cestitke "ciganima" na atmosferi koju su napravili na stadionu. Nejasno mi je samo zbog cega je "Zvezda" igrala toliko lose u prvom poluvremenu? Ipak, ako se posmatgra grupa, ne valja nikako sto je "Totenhem" doziveo onakav debakl protivu "Bajerna" jer ce morati da se "vadi" bas protivu "Zvezde" i "Olimpijakosa".
Mutombo
Borjane, ti si nas zafužio dovoljno, uvek može da se desi neko kiks, naročito kada secigra bez žara i strasti.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.