Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Партизан призива репризу за леп старт Лиге Европе (21 час, САСТАВИ)

Иако је тек почетак групне фазе, Партизан ће играти један од најзначајнијих мечева за пласман у шеснаестину финала
ФОТО: В. Марковић
Партизан – АЗ Алкмар (21 час, РТС 1, ТВ Арена спорт 1)
Стадион: Партизана. Капацитет: 32.710. Судија: Марко Гвида (Италија).
ПАРТИЗАН: Стојковић, Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић, Шћекић, Здјелар, Тошић, Натхо, Асано, Садик.
АЗ АЛКМАР: Бизо, Свенсон, Хацидијакос, Влар, Вијндал, Мидцо, Де Вит, Купмајнерс, Стенгс, Баду, Идриси.

 

Ако се по јутру дан познаје... Фудбалери Партизана, у ишчекивању вечерашње премијере у Групи Л Лиге Европе и дуела са АЗ Алкмаром, желе да се понашају у духу народне изреке – како би им наредна искушења, још тежа са Астаном и Манчестер јунајтедом, такође, била берићетна.

Све у циљу дочеканог пролећа на међународној сцени! Отуд, план освајача Купа Србије је јасан, Холанђани морају у Хумској да положе оружје, баш као што су то учинили и пре четири године, у истом такмичењу, на идентичном месту.

Искористили смо паузу у првенству да се додатно спремимо за оно што нас чека компликован низ. Некако смо успели, не знам како, у понедељак и уторак имали смо 29 играча на тренингу, без повреде. Јуче сам због тога ради малера лупао чаше. Добро смо изанализирали АЗ Алкмар, имамо јасну слику шта нас очекује, мој најближи сарадник Ненад Цветковић био је у Холандији. Ако дамо максимум, можемо до позитивног резултата – јасан је Саво Милошевић, шеф струке црно-белих.

Какав је АЗ Алкмар?

Класичан представник холандског фудбала: никад не одустаје од игре, офанзивно оријентисан, брзо излазе у притисак. Млада екипа, шпиц има 18 година...

Навијаче занима – да ли је спреман Сејдуба Сума, пропустио је због бола у мишићу гостовање Пролетеру?

Биће у конкуренцији...

Дакле, имаћете слатке муке на офанзивним позицијама?

Нису муке, нити су слатке. АЗ Алкмар је само једна утакмица, у наредних 15 дана имаћемо их још шест. До децембра ћемо нон-стоп да играмо у ритму четвртак –недеља, тако да неће да буде простора да формирамо стартних 11, потребни су нам сви играчи. Холанђанима ћемо да супротставимо један тим, у недељу, Црвеној звезди, неки други са малим променама, у среду опет тако... Разговарао сам са играчима, нико од њих не може да издржи седам утакмица за 20 дана. У ствари може, али ћемо их онда „покидати”. Снага екипе је да можемо различито да играмо са овим профилом играча.

Семафор првог кола Лиге Европе
А група:
18,55: Карабаг – Севиља
18,55: АПОЕЛ – Диделанж
Б група:
18,55: Копенхаген – Лугано
18,55: Динамо Кијев – Малме
Ц група:
18,55: Базел – Краснодар
18,55: Хетафе – Трабзон
Д група:
18,55: ЛАСК – Розенборг
18,55: ПСВ – Спортинг
Е група:
18,55: Клуж – Лацио
18,55: Рен – Селтик
Ф група:
18,55: Ајнтрахт – Арсенал
18,55: Стандард – Гимараеш
Г група:
21,00: Порто – Јанг Бојс
21,00: Ренџерс – Фејенорд
Х група:
21,00: Еспањол – Ференцварош
21,00: Лудогорец – ЦСКА
И група:
21,00: Гент – Сент Етјен
21,00: Волфзбург – Олександрија
Ј група:
21,00: Рома – Башакшехир
21,00: Менхенглдбах – Волфзбергер
К група:
21,00: Слован – Бешикташ
21,00: Вулверхемптон – Брага
Л група:
21,00: Партизан – АЗ Алкмар
21,00: Манчестер јунајтед – Астана
Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Che
20. 59m. DECO SVAKA CAST. FRAKCIJE NISU POTREBNE.
Karlo Veliki
Umesto Asana radje bih u timu video Filipa Stevanovica. Iako za par dana puni 17. godina brz je, snazan i drcan, i jak na lopti. Ne bih voleo da u ocekivanju forme bilo kog dosljaka Stevanovic sagnira.
Knindza
Ajmo Partizan! Gazi lale! Pozdrav iz okupiranog Knina, RSK!
Zole
Nadam se da se nece osetiti tanka klupa, da cemo nekako izgurati do decembra sa ovih startnih 11 + Markovic, Lutovac, Suma, Vujacic, Brezancic kao igraci koji mogu uskociti u startnu postavu a da se to ne oseti bitno. Ostale tipa Pesukic, Lazar Pavlovic, Smiljanic, Ivanovic ne racunam jer je njihov uticaj na igru nikakav, a neke nismo ni videli kako izgledaju i igraju ( Dinga, Gigic), tako da moramo izgurati sezonu sa 16 igraca kako znamo, a onda pod hitno osvezavanje svih linija tima sa po 3 maksimum 4 nova kvalitetna igraca, a ratosiljati se ovih gore nabrojanih
Todor strasni
Mislim da smo skockali sasvim solidan tim, kadar da se bori za prolaz grupe i da parira Zvezdi u ligi, bar sto se tice terena. O igrama izvan terena necemo ovaj put, tu su cigani uvijek bili dominantni. A slazem se da nam je klupa tanka, pogotovo na nekim pozicijama. Cim se povrijedi neko iz zadnje linije, imamo problem. Onda, Zdjelar i Scekic se mnogo trose jer igramo sa 2 zadnja vezna a tek oni nikakvu zamjenu nemaju. U napadackoj liniji imamo dobar roster ali nam nedostaje pravi centarfor. U ovakvoj ekipi jedan Leonardo bio dao 30+ golova u sezoni. Ali to nam je sto nam je, do januara. A tada pojacati deficitarne pozicije, pogotovo ako prodjemo grupu i budemo konkurentni za titulu.
kimi
Lazar Pavlovic je igracina i bolji igrac od Sume
Pigeon
Partizan ima kvalitet, tim raste, treba mirno odigrati utakmicu, sa samopuozdanjem, strpljivo i ne srljati. Sa tribina ce biti podrska ona najlepsa i najdraza, mladih partizanovaca i nadolazece snage novih biraca! Po meni, lakse je igrati meceve u grupi, nego u kvalifikacijama, jer nisi pod pritiskom tog gola u gostima (da ga ne primis ili da ga das), mozes da izgubis 0:5, da pobedis 4:3 u dvomecu, pisu ti se tri boda. Odbrana mora biti na visem nivou, napad mora da realizuje ono to se napravi, bez mnogo promasaja...Bice to dobro. Napred Partizan!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.