Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Бинић: Бајерн није баук, желим победу у Минхену или макар реми!

Момци могу много у Минхену, ако се не буду уплашили и искључиво бранили – саветује Бинић
ФОТО: Н. Неговановић

Предалеко и надасве медијски бомбастично је своједобно одјекнула констатација знаменитог Миљана Миљанића у тиражном „Темпу” да Црвена звезда не би освојила Куп европских шампиона 1991. без Драгише Бинића!

Претенциозна или одмерена, тек без опречног мишљења егзистира до дана данашњег. И, да буде у духу прве утакмице Црвене звезде у Лиги шампиона с Бајерном, један од недомашивих играча Љупка Петровића темпераментно пребира по сећању на сензационалну победу у Минхену од 2:1, 10. априла 1991.   

Специфични смо били, отуд незаинтересовани за име ривала – уверава Бинић.

Истоветно је било и с Бајерном, верујте, без посебне припреме за минхенски дуел. Страховали нисмо, напротив. Баварци били у проблему како само с десеторицом и голманом да сачувају гол.

Јесте дуго време отад, него да нисте претерали... мало?

Нимало... Њима је било потребно дупло више играча да би покрпили бројне рупе у линијама тима, речју: нису знали кога би пре да чувају. Један од нас је с лакоћом дриблао двојицу, тројицу у цугу, други имао чудесне пасове, трећи брзину, четврти погађао и из полушанси, пети фасцинантно „читао” пуцање зоне, шести несхватљиво усамљен држао леву страну, седми умешно кварио игру са снагом за две утакмице, осми... Ко је нас могао да похвата, тад?

Колико могу наследници у „Алијанц арени”, овог пута?

Много, ако се не буду уплашили и искључиво бранили. Што више имали лопту под 90 и 75 степени, што мање паралелних и уназад послатих пасова. Уз подразумевано рационално трчање, колегијално допуњавање, правовремено придодавање и напослетку, жељу за голом. Високо бих играо, вертикалу од 40 метара држао између шпица и штопера, латентно притискао њихову задњу линију попут Барселоне. Неком наменио главну улогу из другог плана, биће нападачи добро чувани. Немци би тад били у проблему, великом. Звезда има добре фудбалере, кадре да агресивном игром збуне противника и победе. Или, што не би било лоше, ремизирају с голом у мрежи Нојера. Само...  

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 11. септембар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

cirkus
hahahaahahahahahahaahhahaahahahahahah minimumm 8 gola u mrezi borjana
ja onako...
ma sine nek bude i 12 al mi igramo Ligu sampiona i za to nas debelo placaju.
trancer
Binić je oduvek imao ono iz čega se legu pilići, za razliku od sadašnjeg pedantnog stručnjaka i velemajstora kvalifikacija dr Milojevića, koji je evnuh među trenerima i koji samo zna za “zglobnjak”, koji će nam doneti novu katastrofu isto kao i prošle godine u grupnoj fazi LŠ!
Vuk sa Drine
Katastrofa, osvojena 4 boda u grupi smrti?
straja
Nije mi jasno da li je ovo tekst o "sansama" CZ ili glorifikovanje Binica("pikseta centrisi me!!)...i njegove generacije.Uredu ,ali nije aktuelno!!
ja onako...
Taj i takav, glorifikovani Dragisa bio je prvak Evrope sa svojim velikim klubom. Ko je od igraca Zvezdinih komsija bio prvak Evrope osim Vasovica? Procitaj prvo lektiru pa se javi da popravis ocenu. I Titula Zvezde iz barija je jos uvek aktuelna i bice dok Zvezda ne osvoji ligu sampiona. Nego o tom potom.
Zuk
Dobicete jedno cetri ili vise komada.
Pedja
Binic je uvek imao drskost i zaista se nikad nije plasio rivala. Normalno da zna da je Bajern visestruko jaci, ali treba prici mecu bez straha, uvereni da mogu nesto da naprave.
Peconi
evo upravo je sada demonstrirao svoje fudbalsko znanje kad prica da Zvezda moze da pobedi u Minhenu
kum zorzo
.......pa neka Binic uzme neku ekipu da vodi i pokaze svoje fudbalsko znanje a ne da popuje svima svakog dana........takvi su zvezdasi Karasi, "bard" Zivadinovic........
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.