Познати потенцијални ривали Партизана у плеј-офу: Спартак најтежи, Нефчи најлакши

Познати су потенцијални ривали Партизана у плеј-офу за пласман у Лигу Европе уколико црно-бели у трећем колу елиминишу Малатију
ФОТО: Н. Неговановић

Међу могућим противницима су победници двомеча Тун (Швајцарска) – Спартак Москва (Русија), Молде (Норвешка) – Арис (Грчка), Локомотива Пловдив 1926 (Бугарска) – Стразбур (Француска), Маријупољ (Украјина) – АЗ Алкмар (Холандија) и Нефчи (Азербејџан) – Бнеи Јехуда (Израел).

Спартак из Москве је претпрошле сезоне играо у Лиги шампиона и најнепожељнији је ривал нашег тима. Нефчи би, с друге стране, као стара муштерија био најлакши противник.

Парни ваљак се са четири од ових десет тимова већ састајао. Партизан се у сезони 2014/15 пласирао у Лигу Европе победама над Нефчијем (3:2, 2:1).

Укрстили су копља и у групној фази 2012/13 (0:0, 1:1). Годину дана касније црно-бели су два пута савладали АЗ Алкмар у групној фази (3:2, 2:1).

Негативан биланс екипа из Хумске има против Спартака из Москве у борби за Лигу шампиона 1999/2000 (0:2, 1:3) и Туна у квалификацијама за Лигу Европе 2013/14 (1:0, 0:3).

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

korak po korak
Ma, polako...
Djeneral Draza
Da, nezgodne mogucnosti, nisu bas atraktivni rivali, a dovoljno jaki. Kako god okrenes najbolje je poslednji par, mada uopste ne znam kakvi su ti Izraelci. Spartaka i Strasbura bi bas tesko prosli, Molde je tu negde sa Partizanom samo mnogo spremniji i uigraniji. Naravno, najveci problem je Malatija, tesko ce Partizan njih proci, pogotovo u Anadoliji.
ercov
Svi sem Spartaka pa cak i Strazbura su za nas donekle prolazni mada se jos nismo resili problema zvanog Malatija. Ako se "samuraj" pokaze kao stvarno pojacanje i prodjemo Malatiju onda bi se uz malo srece u zrebu realno mogli nadati Ligi Evrope.
sve je jos u magli
Lakse cemo mi sa Turcima, nego rupasi sa Dancima...S tim da ako mi prodjemo, imacemo teze eventualne protivnike nego ako oni prodju za LS...Cudan sistem...Ali vidi kakva je to medijska kampanja...
@ercov
Cak i ako ovaj mali bude pun pogodak nama fali vise od jednog igraca da bi se digao kvalitet za stopu vise.
zelimo
Da dobijete Spartak Moskvu.
Marko
Ha,ha,ha,ha,ha kako tako daleko vidite kada je Partizan u pitanju.....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.