Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Хелсинки на скенеру Милоша Јосимова: Звезда без бриге

Дефанзивац клуба КПВ из Коколе поручио је да се фудбалски шампион из земље хиљаду језера не сме потценити, али да је све на страни српског првака
ФОТО: Инстаграм/М.Ј.

Црвена звезда нема разлог за бригу против Хелсинкија! На тај закључак наводи анализа Милоша Јосимова, јединог српског интернационалца у Финској, који је трећу годину у Скандинавији после играња за Доњи Срем, Слован из Братиславе и Бачку.

Играчки квалитет је на страни Црвене звезде, али и у чињеници да фудбалери Хелсинкија нису играли у атмосфери каква их чека на Маракани. Овај тим финског првака нема много искуства у Европи, чини ми се да је Судува из Литваније нешто дисциплинованија и „намазанија“ екипа – не оставља Милош Јосимов дилему да ће Црвена звезда у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

За разлику од претходних сезона, Хелсинки није доминантан у првенству Финске?

Кренуо је баш лоше, много су „давили“ лопту и нису били конкретни. Зато су остали без бодова. После десетак кола променили су тренера, дошао је Тони Коскела, најталентованији стручњак у Финској. Млад је, радио је у Рованијемију, каже ми и саиграч кога је водио да одлично ради. Са њим Хелсинки игра директнији фудбал, промењена је формација, делује боље него пре, али далеко је то од Звездиног нивоа.

Колики је хендикеп за Хелсинки одлазак Лапалаинена у Болоњу?

Био им је најбољи играч! Деловао је по левој крилу, живахан је и незгодан, уме да се снађе. Репрезентативац је Финске. И да је он ту, ништа не би мењао ствари око тога колико је Звезда јача.

Сада је још већа одговорност на Рискију?

Колико су њих двојица битни за Хелсинки, говори и податак да их је тренер оставио на клупи у реваншу против Фарана и ушао је због тога у проблем. Риски је преокренуо ствари и изједначио на 2:2. Доста се креће, практично је „лутајућа мина“, има га и лево и десно. Уме да се појави из другог плана, незгодан је. Један је од ретких у екипи који тражи лопту у простор, остали у ноге.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MX.
Bogami,ne bih se kladio u to. Finci su daleko opasniji i jaci rival nego sto misli nasa javnost. Igraju na nivou Rozenborga ili danskih timova,tako da nema govora da su laksi suparnik od Suduve.
BMX
Samo vi njih potcenite pa cete tako i da prodjete
@mx
Ma sigurno ti znas bolje nego ovaj decko sto igra protiv njih i jos je profesionalni fudbaler.
tunel
Znaci, Suduva bolja od Helsinkija. 'Ajde da vidimo...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.