Белић пред гостовање са Чуком у Јеревану: Пријатељи ми кажу да тамо „гори земља” од врућине

Добар део посла по питању пласмана у наредну рунду квалификација за Лигу Европе, Чукарички је урадио на Бановом брду
ФОТО: Н .Неговановић

Офанзивном игром тим Александра Веселиновића стигао је до убедљиве победе од 3:0, а интересантно је да екипа из Јерменије није упутила шут према голу Немање Белића.

Готово без посла био је чувар мреже Чукаричког током читавих 90 минута игре, а не скрива да би исти сценарио волео да види и у Јеревану.

Досадно и напорно је било у четвртак увече. Не волим баш такве утакмице кад нема уопште посла. Одмах се сетим прошлогодишње утакмице са Земуном. Завршено је 1:1, а требало је по шансама да буде 10:1 за нас. Напето је било јер у онако доброј утакмици пуној шанси, прибојавао сам се да не дође до неке грешке, као у поменутом мечу. Волео бих да никад немам посла, да никад не примим гол и да увек побеђујемо – искрен је Немања Белић, голман Чукаричког.

Већина клубова после доброг резултата у првој утакмици углавном се опусти и одустане од игре којом је изборен добар резултат.

У договору са шефом направићемо стратегију и за реванш. Ниједног тренутка се нисмо бавили дефанзивом, већ само нападачким фудбалом. Знам да постоји могућност опуштања код млађих играча. Осцилације су нормалне, али ту смо ми старији да их усмеримо, да се не успевају и опусте у Јеревану.

Услови за игру ће у Јерменији бити много другачији него у Београду што може да представља реалан проблем.

Имам пријатеље у Јеревану, кажу да „гори земља”. Вероватно је за играче Банантса то предност, међутим бићемо максимално концентрисани и у реваншу. Понашаћемо се као да је 0:0.

После првог меча јаснија је слика о противнику, који није наиван, иако резултат говори другачије.

Знали смо доста тога о противнику и раније. Покушаћемо да искористимо и у Јеревану на најбољи начин њихове мане и да неутралишемо њихове врлине. Нормално је и да буде осцилација у нашој игри, не само у овој утакмици већ и у првенству, али је срећа да играчи са клупе могу  да промене ток утакмице. Тако је било сад са Бирманчевићем, сутра ће бити са Кајевићем или Овусуом. Имамо довољно  квалитетних играча за ротацију. Свеће се то добро укопити за сезону која долази.

Жали искусни голман што његови саиграчи нису искористи све шансе, али је истакао и да је екипа показала велику врлину.

Давали смо голове у финишу првог, а после и другог  полувремена. Не знам како би изгледао наставак утакмице да Тедић није погодио у 43. минуту, можда бисмо били нервозни. Ипак, оно што ми се свидело против Банантса, јесте да смо били стрпљиви, да нисмо правили глупости у дефанзиви. Ипак, жао ми је што нисмо добили овај меч на Брду и убедљивије.  

Чукарички можда није искористио све шансе, али чини се да Молде против Рејкјавика јесте.

Видео сам резултат, 7:1 за Молде, али далеко је тај меч, још увек не размишљамо о Норвежанима. Надам се да су се испуцали у мечу са Рејкјавиком. У принципу Молде нас не занима – објаснио је Белић.      

Овусу на тренингу у среду
Самуел Овусу неће путовати са екипом за Јереван, али је у обавези да се јави тренеру Веселиновићу у среду 17. јула.
Још увек је неизвесно да ли ће поменути играч бити у конкуренцији за меч првог кола Супер лиге против Напретка, с обзиром да је управа клуба најавила његов одлазак у иностранство.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.