Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

НОВА НИШКА ЕВРО ПРИЧА: Талин само пролазна станица (18, РТС 2)

Капитен Радничког Саша Стојановић тријумф у Талину пореди с одскочном даском
ФОТО: М. Рашић

Фудбалери Радничког су јуче поподне стигли у Талин, где су синоћ одржали лакши тренинг пред сусрет 1. кола квалификација за Лигу Европе са Флором.

Расположење у екипи је веома добро, каже капитен Саша Стојановић који се нада да ће Раднички поновити игре из прошлог лета у истом такмичењу.

– За нас је ово вероватно најважнија утакмица, иако је тек почетак  сезоне. Уколико одиграмо најбоље што можемо, сигуран сам да можемо остварити резултат који ће нам после реванша у Нишу гарантовати пролаз у друго коло, као и прошлог лета кад смо на старту квалификација елиминисали Гзира јунајтед са Малте. Из тог разлога сви смо усмерени ка вечерашњем мечу, с обзиром на то да нам  успех у два сусрета доноси пласман у друго коло и дуел с реномираним противником – Ајнтрахтом из Франкфурта. Али и много више сигурности за обавезе које нас чекају на домаћој сцени.

Капитен истиче да је тим Радничког измењен у односу на пролећни део шампионата и да нови састав тек треба да се уиграва и доказује.

– Флора је лидер шампионата Естоније, који је увелико у току, има иза себе већ двадесетак званичних утакмица. Првенство ове балтичке земље се игра од почетка пролећа до касне јесени. А, ми смо буквално на почетку и тек у формирању новог тима. У односу на екипу из претходног првенства, у Талину смо Тодоровски, Стефан Ђорђевић, Бондаренко, Нома, Алекса Јовановић и ја. Преостали су дошли недавно, биће потребно време да би се одлични појединци укомпоновали у целину. Због тога је веома битно да данас и у реваншу будемо бољи од Флоре, изборимо играње у 2. колу квалификација. И, буде одскочна даска за целу сезону – истиче Стојановић.

Новајлија из лучанске Младости Милан Бојовић, убеђен је да ће Раднички бити бољи од Флоре.

– Нисам дуго овде, али с многим саиграчима се добро познајем и зато верујем да ћемо у два меча бити успешнији од Естонаца. Повољан резултат бисмо данас морали да изборимо пред реванш, само тако можемо доказати да је српски фудбал бољи и квалитетнији од тамошњег.

Тренер Симо Крунић пред вечерашњи меч има само једну дилему – Ерик Јирка или Риота Нома.

Ако би од првог минута заиграо Јирка, у том случају Саша Стојановић и Украјинац Тарас Бондаренко чинили би тандем задњих везних. Уколико би поред украјинског интернационалца био Нома, онда би Стојановић дејствовао офанзивно с Мелегом и Макарићем.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

drugo kolo -kraj
Ma, nema od toga nista!
MX.
A gde je Haskic? Jel on otisao u PAOK ili kako?
Nis
Jos da nije sima tu...
AcA
Mogao je i neki gori trener... ovaj Sima je solidan naravno gori od Lalatovica. Bolje Tumbakovica da doveli.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.