Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Партизан оверава посао против Пљевљака и представља појачања Гробарима (четвртак, 20,30 часова, САСТАВИ)

Николићева повреда мало нам ремети планове, међутим, имамо могућност да играмо и са полушпицем – најављује шеф струке Парног ваљка промене у саставу
ФОТО: ФК Партизан
Партизан – Рудар (20,30 часова)
Стадион: Партизана. Капацитет: 32.710. Судија: Данијеле Довери. Помоћници: Алесандро Ђалатини и Алфонсо Марацо (Италија). Први меч: 3:0.
ПАРТИЗАН: Стојковић, Енаке, Валијенте, Марковић, Шеховић, Тошић, Здјелар, Пантић, Сума, Ожеговић, Рикардо.
РУДАР: Радовић, Пешукић, Митровић, Живковић, Секулић, Вуковић, Сопо, Голубовић, Зечевић, Бошњак, Ђаловић.

 

Партизан је још пре седам дана у Никшићу са убедљивих 3:0 изоштрио „рударску диоптрију” и у четвртак против Пљевљака у Београду, у реваншу, има чист видик ка другом колу квалификација за Лигу Европе, с једином дилемом ко ће му на црту, Иртиш или Тракаи.

Београд и Гробари, сходно најави из Хумске, биће привилеговани да на делу виде нови Парни ваљак!

Имамо добар резултат, али и знамо да неће да буде лако. У првој утакмици много смо се мучили док нисмо постигли гол. Све ћемо учинити да одиграмо добру, такмичарску утакмицу пред нашом публиком. Нема опуштања – подвлачи Мирослав Ђукић, шеф српског вицепрвака.

Пролаз у наредну рунду је, чини се, решен под Требјесом, како сад мотивисати играче?

После 3:0 у Никшићу? Играмо на нашем стадиону, представљамо се навијачима и момци ће сигурно да буду инспирисани да покажу на делу нови Партизан.

Шта публика може да очекује од новајлија: Енакеа, Валијентеа и Рикарда, те младог, суперталентованог Шеховића?

Имамо идентитет, хоћемо да будемо екипа која држи лопту, има агресију и доминантна је у поседу. Сваки играч доноси нешто, тако и новајлије. Верујем у озбиљан бољитак, очекујем ове сезоне још бољи Партизан.

Не може без пехова: повредио се центарфор Немања Николић?

После првих снимака били смо забринути, чинило се да је тежа повреда, али детаљни прегледи су показали да није. Очекујемо Немању у што краћем року, омогућава нам да играмо с два шпица или с полушпицем. Видећемо да ли ћемо против Пљевљака да мењамо систем.

Ко ће, уз Рикарда, у оштрицу навале, сужен је избор: отишао је Тавамба, у иностранство би могли и Ожеговић и Ђорђе Јовановић?

Николићева повреда мало нам ремети планове, међутим, имамо могућност да играмо и са полушпицем, не са двојицом нападача. Уколико оде Ожеговић, морамо то да надоместимо још једним центарфором, пошто смо видели да Николић није класична „деветка”, већ играч који се најбоље сналази између линија.

Николић, на несрећу, није једини на списку рековалесцената?

Вероватно неће играти Јанковић. Биће промена, не великих. Знамо да нас у наредних неколико седмица очекује велики број утакмица, путовања и замора, због чега су нам потребне ротације.

Кога бисте више волели у другом колу квалификација: казахстански Иртиш или литвански Тракаи, због краћег пута бројнији су заговорници друге варијанте?

Прво да прођемо Рудар, па ћемо да размишљамо о следећем кораку. Из поштовања према Црногорцима, не бих да причам о наредном противнику.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bebic
kizo idi begaj,gde ti igras kad sve znas,ili na nesrecu nekoga i treniras-zivce?
Kizo vrati se
Ako moze neko da me udari budakom da se osvestim i ukapiram trenera i upravu . Ako Pantic bude lazni zadnji vezni kao sto je lazni igrac i povredi se ili ima parne zute ko ce da bude ambisu Zdjelaru parnjak ? Jedino sto mi pada na pamet je Kosovic . Ima da duva kao na traktorskoj prikolici .
Drinkwater
Evo ti ga na! Sad će odjednom da počnu da forsiraju Ognjena, dečka protiv koga lično ništa nemam, čak sam ga i branio od mržnje i nipodaštavanja jednog dela navijača, ali znam da je Đorđe Ivanović sada ne samo  bolje rešenje od Ožegovića za mesto drugog napadača već je ubedljivo najbolji naš napadač. Snažne je i čvrste građe ko i Šaćiri, dosta je brz, zna sa lakoćom da pređe igrača 1na1, ima odličan šut i centaršut obema nogama...i opet nije dovoljno da bude u startnoj postavi pored Rikarda sa kojim se izgleda najbolje slaže na terenu i izvan terena. Dakle, očigledno žele da se ratosiljju Ožegovića tj. da ga prodaju i zato ga forsiraju  pre Ivanovića. Gledaju isključivo trgovački a ne sportski interes. Bedno! 
Kizo vrati se
Ivanovic ce da propadne u Partizanu, zbog Djukica i uprave jer menadzeri sve odredjuju. Ako ne bude poceo odmah da igra Partizan gubi titulu do oktobra. Decko je jak i vuce napred, takav tip igraca nemamo i steta je da sedi na klupi i ulazi eventualno poslednjih 15 minuta
Flamingo
Dobra postava, jedino je mozda mogao Kosovic na veznog a Pantic na krilo sa Tosicem.
Che
Sto su doveli Nikoilica ako su videli da nije centarfor? Slepci sa dubokim dzepom.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.