Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Ниш одјекује: „Сви на Чаир”! Раднички у Европи после 28 година, Малтежани први ривал (четвртак, 21 час, САСТАВИ)

Малтежани морају да падну – поручују углас тренер Лалатовић, Станисављевић и новајлија Панков
ФОТО: ФК Раднички Ниш
Раднички (Ниш) – Гзира јунајтед (четвртак, 21 час)
Стадион: Чаир. Капацитет: 18.000. Судија: Џејсон Ли Барсело (Гибралтар).
РАДНИЧКИ: Живковић, Тодоровски, Црномарковић, Панков, Станковић, Нома, Мићић, Грбић, Станисављевић, Хаскић, Никодијевић.
ГЗИРА ЈУНАЈТЕД: Хабер, Бриф, Мамбоуана, Суарез, Балдакино, Веронезе, Шери, Коен, Зарате, Самб, Окое.

 

Стигао је и тај дан, 12. јул, за нишки фудбал, дуго чекан. После три и по деценије, Раднички је поново на интернационалној сцени. Буквално једина прича, апсолутно једина девиза важи свих ових дана, „Сви на Чаир”

Упућен је позив грађанима Ниша и навијачима Раднички пред први од два меча између домаћег Радничког и Гзире јунајтед са Малте у оквиру првог кола квалификација за Лигу Европе.

Биће премијерног наступа нишког клуба на фудбалској сцени Европе у 21. веку, јер је последњи пут играо, и то успешно, у Купу УЕФА 1983/84. године.

На клупи Радничког, дебитоваће амбициозни и један од најперспективнијих стручњака у Србији Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Радничког, после доласка, пре месец дана, на Чаир.

Много очекујемо од публике, од Мераклија и свих осталих на стадиону. Поручујем им да бих волео да, без резерви, подрже наш фудбалере. А мене, само ако заслужим, наравно.

У име фудбалера, о очекивањима на утакмици говорили су Александар Станисављевић и Радован Панков, изабрани због искуства, јер су већ играли на међународној сцени.

Више пута смо гледали снимке утакмица нашег противника, доста добро снимили Малтажане и верујем да можемо да их нависимо, да у првом мечу победимо и са добром предношћу отпутујемо на реванш. Очекујем препун стадион, овакви дуели привлаче пажњу љубитеља фудбала, навијачи су 12. играч за нашу екипу – рекао је Станисављевић.

А новајлија Панков нада се и подршци са трибина, али и превазилажењу мањих недостатака у нишкој екипи:

Наш једини проблем дефинитивно је што нисмо много били заједно да се још боље уиграмо. Поједини фудбалери су се тек средином припрема придужили екипи, неко тек пре неколико дана, али и поред тога верујем да ћемо пружити добру партију и наравно остварити квалитетан резултат. То је много важно.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mile
Arena Sport 1 Prenosi tekmu.
Pavle Bg
Napred Radnički!
meraklija
Svi na čair,da grmi da setrese za RADNIČKI,NIŠ I SRBIJU!
kiDE
Tako je, CEO STADION JE JUG, NIS, RADNICKI.
Rodja
Sad je ceo stadion jug
Прикажи још одговора
Krsta
Jel zna neko hoće li biti TV prenosa?
Nis
Molim?
@krsta
Jel zna neko hoce li doci sva 3 navijaca Radnickog na stadion?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.